counter
Стрічка новин
Вибрати все
9 Травня
8 Травня
7 Травня
Всі новини...

Кризи сімейних відносин за роками: що відбувається і як подолати


Переглядів: 10


Кризи сімейних відносин за роками: що відбувається і як подолати

Криза відносин – складний етап у житті, який проходить практично кожна сім'я. Помилково думати, що весілля – це хепі-енд відносин. Насправді з неї все і починається. У шлюбі подружжя проходить через небезпечні моменти.

Які бувають кризи у відносинах, на яких етапах спільного життя вони виникають і як з ними боротися?

Криза першого року — притирання

Першу кризу у відносинах можна назвати притиранням — чоловік і дружина не можуть зрозуміти один одного, постають побутові питання, з якими до цього моменту вони не стикалися. Молода пара, як правило, несвідомо копіює поведінку у шлюбі своїх батьків.

Як подолати: не забувайте про переваги свого партнера, навчіться йти на компроміс, прислухайтеся до порад більш досвідчених пар чи батьків.

Криза 3 років — народження дитини

Як правило, до цього часу в сім'ї з'являється дитина. Подружжя приймає собі нову роль — батьки. Уся увага звернена на малюка, чоловіка та дружину вже складно знайти пару годин для побачення чи прогулянки. Навіть якщо у сім'ї не народжується дитина, у парі все одно відбувається віддалення один від одного — немає вже такого бажання завжди бути разом.

Як подолати: пам'ятайте про єдність сім'ї. Дитина вимагає багато часу і сил, але й один одного теж потрібно не забувати дбати. Більше часу проводьте разом — гуляйте, ходіть у гості, відвідуйте заходи, придумайте якесь спільне заняття.

Криза 5 років — зміна укладу сім'ї

На той час дитина вже підростає, мама виходить на роботу, але у неї не вистачає сил, щоб встигнути все. Вона змушена розриватися між дитиною, роботою та будинком. А чоловік не готовий взяти якусь частину обов'язків на себе.

Як подолати: потрібно обробити домашні обов'язки. Дружину варто переосмислити своє життя і зрозуміти, що з його боку потрібна підтримка. А дружині треба пояснити дружину, що їй потрібна його допомога.

Криза 7 років — нудьга

Психологи називають цю кризу періодом одноманітності. Дитина росте, подружжя погасло, залишилася звичка. Все спокійно та стабільно. Ось тільки гармонії немає, тому що обидва хочуть більше емоцій та гострих відчуттів. На цьому етапі відносин з'являються коханці та коханки, які готові дати ті самі емоції та відчуття.

Як подолати: більше говоріть один з одним. Будьте відвертими і не замовчуйте свої проблеми. Постарайтеся урізноманітнити своє сімейне життя і дайте одне одному те, що вам не вистачає. Більше подорожуйте, шануйте сімейні традиції, почніть чимось захоплюватись і не забувайте про інтимне життя.

Криза 14 років — вікова криза

У дитини починається перехідний вік, у батьків — криза середнього віку. Усі проблеми навалюються разом. Все життя бачиться у темних тонах. З'являється невдоволення своїм життям, почуття, що ви чогось втратили.

Як подолати: зберігайте спокій і не забувайте, що ви, ваш партнер та діти — одна ціла, дружня сім'я. Намагайтеся розуміти один одного, дбати один про одного і частіше радувати приємними дрібницями. Говоріть одне одному слова любові і те, як вам дорога ваша сім'я.

Криза після 20 років — спорожніле гніздо

Діти виросли, залишили батьківську хату, налагоджують своє особисте життя. Чоловік і дружина залишаються наодинці один з одним і тепер їм дуже складно спілкуватися один з одним без сполучної ланки — дітей. Партнери зауважують, що їм нема про що поговорити, що вони стали чужими один одному.

Як подолати: познайомтеся знову один з одним. Покохайте одне одного заново та почніть усе з чистого аркуша.

Якщо пара проходить перші три кризи у відносинах, то решта етапів важких відносин у сім'ї не становить особливої загрози шлюбу. Важливо ставитися до кризи не як до проблеми, а як до етапу зростання та змін на краще. Адже якщо він з'являється, то це є прямий знак того, що потрібно щось змінювати.

 

 


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 9 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 9 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
У календарі настав четвер, 9 травня 2024 року Унікальний гороскоп на сьогодні обіцяє представникам усіх знаків....
Гороскоп на 9 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 9 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе особливо енергійним та рішучим Можливо, у ва....
Сон у ніч з 8 на 9 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 8 на 9 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
9 травня о 4:29 розпочнеться другий місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Любовний гороскоп на 9 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 9 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія можуть бути особливо привабливими для ва....
Гороскоп від Павла Глоби на 9 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 9 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
У календарі настав четвер, 9 травня 2024 року Унікальний гороскоп на сьогодні обіцяє представникам усіх знаків....
більше матеріалів
/-0,38072800636292-/ /-pc-/
Top