counter
Стрічка новин
Вибрати все
10 Травня
9 Травня
Всі новини...

Пастка для маніпулятора: як захиститися від токсичного втручання у своє життя


Переглядів: 7


Пастка для маніпулятора: як захиститися від токсичного втручання у своє життя

Токсичні люди оточують нас усюди — просто ми часто не помічаємо їх впливу. Настав час дізнатися, як можна ефективно захиститися від тих, хто намагається хитрістю взяти над нами гору, скориставшись нашою добротою.

Для початку необхідно ознайомитися з головними ознаками токсичних людей, щоб краще розуміти, від кого саме ви захищаєтеся. Ось головні ознаки того, що людина може або хоче вас використовувати:

  • він любить бути в центрі уваги;
  • він не визнає свої помилки;
  • він порушує ваш особистий простір;
  • відсутність емпатії;
  • непередбачувана поведінка.

Якщо вам не комфортно поряд з людиною з якоїсь незрозумілої причини, це теж може вказувати на його токсичність. настрою, посилення почуття провини, занепаду енергетики, втоми, зниження самооцінки.

Методи захисту від маніпуляторів

Виявіть байдужість. У більшості випадків маніпулятори є ще й енергетичними вампірами. Вони намагаються скористатися вашою добротою не стільки для того, щоб насолодитися перемогою в якійсь справі, а, швидше, для того, щоб увібрати ваш відчай і досаду, агресію. Їм потрібна від вас якась реакція. Якщо цієї реакції не буде, токсична людина перестане вас дошкуляти. Саме тому ви самі можете розставити пастки для тих, кого ви підозрюєте в маніпуляціях. Просто перестаньте якось реагувати на слова і дії такої людини. Якщо він перестане з вами спілкуватися, то означає, що він токсичний.

Думайте заздалегідь про те, що  як сказати. З токсичними людьми, які харчуються вашою енергією, потрібно бути обережними. Спробуйте заздалегідь продумати те, в яке русло може спрямуватися ваш діалог. Продумайте всі відповіді на всі можливі питання неприємної людини. Відповідайте впевнено і швидко, а ще краще самі ведіть розмову, ставлячи питання. Так енерговампір не зможе керувати вами і вашими емоціями.

Пам'ятайте про те, що ми не завжди можемо визначити заздалегідь таку людину, а також далеко не завжди можемо зробити це точно. Всі помиляються, особливо в тому випадку, якщо ви знаєте «підозрюваного» недовго. У такому разі при перших симптомах негативу з його боку вам варто спробувати сказати про те, що вам не подобається така поведінка або ставлення до себе. Якщо не виходить достукатися до людини, значить потрібно припиняти будь-яке спілкування з ним.

Корисні хитрощі

Не дивіться маніпулятор в  очі. Це може змусити вас потонути в непотрібних думках. Дивіться як крізь таку людину — на нього, але в той же час не фокусуючи погляду на його руках, очах, обличчі. Періодично дивіться навколо вас. Це допоможе залишатися розслабленими і не відволікатися ні на що.

Постійно ставте собі прості питання: «Навіщо ця людина це робить?» або «навіщо він мені це говорить?». Так ви зможете краще розуміти, кому з вас більш вигідна та інша ситуація. Якщо маніпулятор постарається підмінити ваші думки і висновки своїми, роблячи спробу вас обвести навколо пальця, ви точно це відчуваєте.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як магнітні бурі впливають на здоров'я людини
Як магнітні бурі впливають на здоров'я людини
Для метеочутливих людей магнітні бурі можуть стати справжнім випробуванням У цей час погіршується самопочуття,....
6 ознак того, що ви на порозі серйозних змін у вашому житті
6 ознак того, що ви на порозі серйозних змін у вашому житті
Не варто боятися змін, оскільки вони є паливом для руху вперед, чудовим мотиватором та джерелом ентузіазму Є к....
Порядок у будинку - порядок у житті: методики прибирання для формування щастя
Порядок у будинку - порядок у житті: методики прибирання для формування щастя
Експерти в галузі біоенергетики говорять про те, що порядок у будинку практично завжди призводить до порядку в....
Три найкращі грошові змови на гаманець
Три найкращі грошові змови на гаманець
Ні для кого не секрет, що робота найчастіше не оцінюється належним чином Але є вірний спосіб примножити багатс....
Гороскоп на 10 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 10 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ви відчуєте себе особливо енергійним та рішучи....
більше матеріалів
/-0,28622603416443-/ /-pc-/
Top