counter
Стрічка новин
Вибрати все
10 Травня
9 Травня
Всі новини...

МОК відреагував на російську провокацію - Харлан продовжить виступати


Переглядів: 13


МОК відреагував на російську провокацію - Харлан продовжить виступати

Коротко. Рішення про дискваліфікацію однієї з найтитулованіших спортсменок України фехтувальниці Ольги Харлан у п'ятницю було припинено.

Їй дозволили брати участь у майбутніх командних змаганнях жіночих збірних на чемпіонаті світу в Мілані, незважаючи на відмову потиснути руку суперниці з Росії.

Крім того, глава МОК заявив, що Харлан отримає право виступати на наступній Олімпіаді.

32-річна українська фехтувальник Ольга Харлан є однією з найтитулованіших спортсменок країни, яка здобула понад сотню медалей, включаючи золото на Олімпійських іграх. Однак її участь у чемпіонаті світу з фехтування в Італії в четвер стала причиною гучного скандалу, коли Харлан відмовилася потиснути руку своїй російській суперниці і була тимчасово дискваліфікована за порушення правил. При цьому рішення про дискваліфікацію проводилося явно з порушенням тих самих регламентів та правил. Проте у п'ятницю рішення про дискваліфікацію було припинено, а голова Міжнародного олімпійського комітету заявив, що Харлан отримає право виступати на наступній Олімпіаді.

На жаль Міжнародна федерація фехтування (FIE) не відмовилася від свого первісного рішення про дискваліфікацію Харлан, заявивши, що не знайшла у вирішенні відхилення від правил. Проте українці дозволили продовжити виступи на чемпіонаті у командному заліку.

"Після консультацій з Міжнародним олімпійським комітетом ми вважаємо, що це рішення відповідає олімпійському духу", - сказав голова FIE, Еммануель Катсіадакі. "Вона також дає сигнал про те, що ми виявляємо розуміння почуттів наших членів та всіх спортивних федерацій у момент, коли світ переживає величезні зміни".

Голова МОК, Томас Бах, повідомив Ользі Харлан, що вона отримає спеціальну квоту на участь в Олімпійських іграх у Парижі в 2024 році, на той випадок, якщо вона не зможе кваліфікуватися за час, що залишився. За його словами, це пов'язано з "унікальною ситуацією", до якої потрапила українська спортсменка.

Що сталося на чемпіонаті світу

Через бойкот міжнародних змагань, на яких беруть участь спортсмени з Росії та Білорусі, українські спортсмени пропустили низку важливих спортивних подій.

Однак 26 липня українське Міністерство молоді та спорту змінило свій попередній наказ про бойкот турнірів. Тепер спортсменам дозволено змагатися з росіянами та білорусами, якщо вони виступають під нейтральним прапором.

Наступного дня відбувся поєдинок між українською спортсменкою Харлан та росіянкою Ганною Смирновою в 1/32 фіналу на чемпіонаті світу з фехтування в Італії.

Ольга Харлан здобула перемогу над Смирновою з рахунком 15:7.

Після закінчення бою Смирнова спробувала потиснути руку Харлан, але українка виставила вперед свою шаблю, запропонувавши "стукнутись" зброєю, відмовившись від рукостискання. Смирнова не погодилася на такий "вітальний жест" із використанням зброї.

Після цього українська спортсменка залишила фехтувальну доріжку, але Смирнова залишалася на ній і ще протягом 50 хвилин чекала на рішення судді, навіть їй надали стілець. В українському сегменті інтернету Смирнову, яка сидить на стільці, вже "розтягли" по мемах, найпопулярніший з яких малює її на тлі потонулого флагмана російського флоту з відсиланням туди, де місце всьому російському.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Порядок у будинку - порядок у житті: методики прибирання для формування щастя
Порядок у будинку - порядок у житті: методики прибирання для формування щастя
Експерти в галузі біоенергетики говорять про те, що порядок у будинку практично завжди призводить до порядку в....
Три найкращі грошові змови на гаманець
Три найкращі грошові змови на гаманець
Ні для кого не секрет, що робота найчастіше не оцінюється належним чином Але є вірний спосіб примножити багатс....
Гороскоп на 10 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 10 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ви відчуєте себе особливо енергійним та рішучи....
Гороскоп від Анжели Перл на 10 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 10 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
За прогнозами відомого астролога Анжели Перл, п'ятниця, 10 травня 2024 року, обіцяє бути світлим, щасливим та ....
Сон у ніч з 9 на 10 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 9 на 10 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
10 травня о 4:55 розпочнеться третій місячний день Фаза Місяця – зростаюча
більше матеріалів
/-0,37778282165527-/ /-pc-/
Top