counter
Стрічка новин
Вибрати все
Всі новини...

WP: Білий дім рішуче відмовляє Україні в постачанні ракет ATACMS, дискусій з цього питання немає


Переглядів: 5


WP: Білий дім рішуче відмовляє Україні в постачанні ракет ATACMS, дискусій з цього питання немає

Незважаючи на зростаючий тиск з боку законодавців у Конгресі та української влади, адміністрація президента США Джо Байдена, як і раніше, відмовляється постачати Україні ракети більшої дальності і не виявляє готовності обговорювати це питання. Видання Washington Post повідомляє, що політика Білого дому залишається незмінною, і жодних конкретних переговорів на цю тему не проводилося останні кілька місяців, як повідомили представники міністерства оборони та адміністрації США.

Замість ракет більшої дальності США погодилися постачати касетні боєприпаси Україні. Однак вони не можуть замінити ракети типу ATACMS, які здатні вражати цілі на відстані до 300 кілометрів, включаючи російські бази, штаби, боєприпаси та логістичні центри в тилу.

З травня президент США Джо Байден заявляв, що можливість надання української армії таких ракетних систем, як і раніше, перебуває на розгляді, незважаючи на попередні відмови. Проте з минулого року адміністрація США наводила кілька різних причин, пояснюючи свою відмову.

Спочатку відмова пояснювалася побоюваннями, що Україна може використовувати такі ракети проти російської території, що може призвести до обурення Володимира Путіна та потенційного розриву між США та Росією. Пізніше США заявляли, що Україні потрібніші звичайні снаряди, засоби протиповітряної оборони та розмінування місцевості.

У той час як Великобританія та Франція вже поставили ракети з дальністю близько 220 кілометрів в Україну, за умови отримання обіцянки від Києва, що вони не будуть використовуватися для ударів по території Росії, адміністрація США поки що не погоджується на такі постачання.

Цього тижня комітет із закордонних справ Палати представників Конгресу США ухвалив резолюцію, підтриману обома партіями, в якій закликав Білий дім «негайно» надати Києву ракети більшої дальності. Однак згідно із законодавством, будь-який пакет військової допомоги від США має бути підписаний особисто президентом Байденом.

Деякі конгресмени, включаючи Майкла Маккола з Республіканської партії, висловили думку, що необхідно надати Україні достатнє озброєння, щоб вона могла ефективно чинити опір і не втрачати сили, інакше немає сенсу у допомозі.

Вчора пролунала чергова причина відмови від постачання цих ракет. У США немає достатніх запасів ATACMS для передачі Україні, - адміністрація Байдена не планує відправляти в Україну ракети великої дальності ATACMS, незважаючи на зростаючий тиск з боку американських законодавців та прохання українського уряду, пише The Washington post

У Пентагоні вважають, що Київ має більш насущні потреби, ніж ATACMS, і переживають, що передача Україні цієї зброї в кількості, достатньої для впливу на поле бою, суттєво знизить готовність США до інших можливих конфліктів, - йдеться в матеріалі.

Як зазначили чиновники, кількість ATACMS в американських арсеналах має залишатися фіксованою, доки їх не замінять ракетами наступного покоління з більшою дальністю дії PrSM. Очікується, що вони надійдуть на озброєння до кінця цього року.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня 2024 року
Май та весна плавно підходять до свого завершення, але йдуть він на не найсприятливішій ноті Астрологи розпові....
Гороскоп на 19 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати внутрішню невпевненість та сумніви Намагайтес....
Любовний гороскоп на 19 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе особливо пристрасними та енергійними у стосу....
Гороскоп від Анжели Перл на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл зазначила, що 18 травня 2024 року буде досить продуктивним днем Цього дня можливе досягнення перши....
Гороскоп від Павла Глоби на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Субота, 18 травня 2024 року, згідно з гороскопом від Павла Глоби, обіцяє стати непростим днем ​​для всіх знакі....
більше матеріалів
/-0,33505606651306-/ /-pc-/
Top