counter
Стрічка новин
Вибрати все
10 Травня
9 Травня
Всі новини...

Дев'ята річниця трагедії MH17


Переглядів: 4


Дев'ята річниця трагедії MH17

У річницю збиття літака Малайзійських авіаліній MH17, Міністерство закордонних справ України висловило щирі співчуття сім'ям та близьким усіх загиблих пасажирів та членів екіпажу літака. МЗС також закликало всі держави до співпраці з метою притягнення Росії до відповідальності за цю трагедію.

Президент України Володимир Зеленський також звернувся до українського народу. У своєму повідомленні у Твіттері, глава держави нагадав, що 17 липня в Україні з особливою повагою вшановують пам'ять жертв рейсу MH17.

"Наші думки та серця разом із сім'ями та близькими кожного та кожної з 298 загиблих. Ця трагедія, викликана агресором, ніколи не буде забута. Держава-окупант, держава-терорист відповість повною мірою за всі злочини, скоєні в Україні" , – наголосив Зеленський.

МЗС закликає всі залучені держави та сторони повністю співпрацювати відповідно до Резолюції Ради Безпеки ООН 2166 (2014) для залучення Росії та всіх відповідальних за цей ганебний та жорстокий випадок порушення міжнародного права.

"Побиття рейсу MH17 стало однією з найжахливіших сторінок збройної агресії Російської Федерації проти України і дало зрозуміти, що дії держави-агресора мають наслідки для всієї світової спільноти".

Відповідно до заяви, Україна вітає ухвалення рішення Окружним судом Гааги про визнання винними та вирок до довічного позбавлення волі трьох осіб, які були посібниками у збуті літака рейсу MH17. Також Україна схвалює рішення Ради Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) та Європейського суду з прав людини щодо можливості розгляду спорів щодо порушення Росією своїх міжнародно-правових зобов'язань.

Міністерство зазначає, що під час усних слухань у Міжнародному Суді ООН у червні 2023 року Україна особливо наголосила на порушенні Росією положень Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму, включаючи транспортування смертоносної зброї на територію України, що призвело до збиття рейсу. >

Україна заявляє, що продовжуватиме докладати всіх можливих зусиль для встановлення справедливості для жертв трагедії, досягнення відповідальності та забезпечення гарантій неповторення такого трагічного інциденту.

Довідка

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", який виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії над тимчасово окупованою частиною Донецької області 17 липня 2014 року.

На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Окружний суд Гааги у листопаді минулого року засудив до довічного ув'язнення громадянина Росії Сергія Дубинського та громадянина України Леоніда Харченка їхню участь у смертельній катастрофі Boeing-777 над Україною у 2014 році.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", що належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованої в Курську.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як магнітні бурі впливають на здоров'я людини
Як магнітні бурі впливають на здоров'я людини
Для метеочутливих людей магнітні бурі можуть стати справжнім випробуванням У цей час погіршується самопочуття,....
6 ознак того, що ви на порозі серйозних змін у вашому житті
6 ознак того, що ви на порозі серйозних змін у вашому житті
Не варто боятися змін, оскільки вони є паливом для руху вперед, чудовим мотиватором та джерелом ентузіазму Є к....
Порядок у будинку - порядок у житті: методики прибирання для формування щастя
Порядок у будинку - порядок у житті: методики прибирання для формування щастя
Експерти в галузі біоенергетики говорять про те, що порядок у будинку практично завжди призводить до порядку в....
Три найкращі грошові змови на гаманець
Три найкращі грошові змови на гаманець
Ні для кого не секрет, що робота найчастіше не оцінюється належним чином Але є вірний спосіб примножити багатс....
Гороскоп на 10 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 10 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ви відчуєте себе особливо енергійним та рішучи....
більше матеріалів
/-0,3615357875824-/ /-pc-/
Top