counter
Стрічка новин
Вибрати все
10 Травня
9 Травня
8 Травня
Всі новини...

Бункерне непорозуміння визнав, що влада виплатила понад 86 млрд рублів неіснуючій структурі


Переглядів: 9


Бункерне непорозуміння визнав, що влада виплатила понад 86 млрд рублів неіснуючій структурі

Кремлівський недоімператор путін вперше особисто визнав, що зустрічався з командирами «ЧВК Вагнера», а також з Євгеном Пригожиним через п'ять днів після заколоту. Розповідаючи про цю зустріч, президент жодного разу не використав слова «заколот» та «зрадники», що, ймовірно, свідчить про пом'якшення його ставлення до керівництва ПВК. При цьому він назвав ПВК неіснуючою структурою і ці слова породжують юридичну колізію: раніше глава держави заявив, що група отримала з бюджету понад 86 млрд рублів.

Відповідаючи на запитання журналістка кремлівського пулу від газети «Коммерсант» про теми зустрічі, плешивий путін фактично повторив заяву свого речника, зроблену за кілька днів до цього. «З одного боку, я на зустрічі з ними оцінив те, що вони зробили на полі бою, а з іншого боку — те, що вони зробили під час подій 24 червня. Третє — показав можливі варіанти подальшого проходження їхньої служби, зокрема й бойового застосування. Ось і все», – сказав президент.

Бункерне непорозуміння також підтвердило, що на зустрічі було 35 людей. Їм глава держави запропонував кілька варіантів працевлаштування, зокрема під керівництвом їхнього безпосереднього командира з позивним Сивим. Тобто людину, під керівництвом якої бійці "Вагнера" і служили останні 16 місяців, уточнює "Комерсант".

Позивним Сивим у «ЧВК Вагнера» носить Андрій Трошев, полковник поліції у відставці із ЗОБР ГУ МВС по Північному Заходу, колишній артилерист-десантник, ветеран Афганістану та Чечні.

За словами путіна, «багато» учасників зустрічі «кивали», коли він говорив про Сивого. "А Пригожин, який сидів попереду і не бачив цього, сказав, вислухавши: "Ні, хлопці не згодні з таким рішенням", - сказав путін.

Президент, що відбувся 24 червня, назвав «ці події»: «Те, що вони виявилися втягнутими в ці події, викликає жаль... Я скажу так, дуже акуратно...» Крім того, путін назвав Пригожина на прізвище, чого вбивав у своїх публічних зверненнях після заколоту (відмова від згадки Пригожина на прізвище міг означати, що путін став ставитись до нього так само, як до опозиціонера Олексія Навального).

На уточнююче запитання, чи «ЧВК Вагнера» збережеться як бойова одиниця, глава держави відповів: «Ну так ЧВК «Вагнер» не існує! А в нас немає закону про приватні військові організації! Просто не існує!» "Такої юрособи немає", - уточнив він.

Через три дні після бунту путін називав «ЧВК Вагнера» компанією: «Тільки з травня 2022 року по травень 2023-го на грошове утримання та стимулюючі виплати держава заплатила компанії “Вагнер” 86 мільярдів 262 мільйони рублів. З них грошове утримання – 70 мільярдів 384 мільйони, стимулюючі виплати – 15 мільярдів 877 мільйонів. Страхові виплати – 110 мільярдів 179 мільйонів».

Пізніше ведучий «Росії 1» Дмитро Кисельов заявив, що заснована Пригожиним ПВК у рамках держконтрактів отримала набагато більше – понад 858 млрд. рублів.

Зі слів президента випливає, що всі ці гроші було виплачено структурі, якої юридично не існує.

Контекст Про зустріч путіна з Пригожиним після заколоту наприкінці минулого тижня спочатку повідомила французька газета Libération із посиланням на джерела у західній розвідці. У понеділок зустріч підтвердив Пєсков.

Ряд провоєнних блогерів побачили слабкість кремля у тому, що після заколоту «ЧВК Вагнера» президент зустрівся з Пригожіним.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 10 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 10 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Не довіряйте вашій особистій інформації нікому, а також інформації про ваших родичів У громадських місцях уник....
Коли сниться бійка
Коли сниться бійка
Сон, у якому Ви потрапили у бійку, передбачає неприємні зустрічі з діловими конкурентами Крім того, можливо, В....
Коли сниться іскри
Коли сниться іскри
Приснившись іскри - добрий знак, що обіцяє вам хороший дохід: вигідну угоду, спадок, виграш і тп
Гороскопи на 10 травня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 10 травня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
10 травня 2024 року - день, наповнений можливостями та енергією Вам належить приймати рішення та діяти активно
7 неприємних відчуттів та подій, які говорять про те, що ви на правильному життєвому шляху
7 неприємних відчуттів та подій, які говорять про те, що ви на правильному життєвому шляху
Якщо ми йдемо в правильному напрямку, не обов'язково в нашому житті маємо все радувати нас Є неприємні відчутт....
більше матеріалів
/-0,34945702552795-/ /-pc-/
Top