counter
Стрічка новин
Вибрати все
18 Червня
17 Червня
Всі новини...

Страхи, які заважають нам розвиватися


Переглядів: 19


Страхи, які заважають нам розвиватися

Достатньо часто на шляху у людини виявляється він сам. Комплекси та викликані ними страхи заважають досягти успіху не тільки на роботі, а й у особистому житті. Страхи лише гальмують наш розвиток, але їх можна перемогти, якщо підійти до проблеми з розумом і зуміти полюбити себе.

Не важливо, про який страх йдеться. Важливо, що часом страх пов'язує вас по руках і ногах так, що навіть важка життєва ситуація не спонукає його подолати та змінити умови, що у вас склалися. Фактично ви самостійно ставите себе у позицію жертви, навіть не розуміючи цього. Необхідно усвідомити, що ситуація не є непоправною. Життя у певному сенсі — це низка змін, що йдуть один за одним. А отже, ці зміни можна і треба взяти до рук. Відкиньте сумніви та переживання. Все, що вам потрібно — це віра в себе.

Страхи, які заважають покращити життя

Певною мірою, всі ці страхи можуть бути у нас присутніми і не заважати. Але коли вони стають очевидними і не піддаються вашому контролю, варто звичайно ж почати з ними боротися. Для цього необхідно виявити причини.

  • втрата важливої особистості в житті;
  • невдоволення начальства;
  • страх відповідальності;
  • страх щось почати;
  • невдача та катастрофа планів;
  • фобія самотності;
  • отримання негативної оцінки оточуючих.

У цих страхів можна знайти дві різні причини. Одна з них, досить очевидна, пов'язана із взаємовідносинами. Оскільки в житті ми взаємодіємо з певною кількістю людей, у нас майже незалежно від бажання чи небажання виникає прийняття чи неприйняття тієї чи іншої особистості. З кимось ми сходимося, дружимо та любимо одне одного, а когось бачити не бажаємо. Чим менш впевнена в собі людина, тим частіше і сильніше вона впадає в залежність від інших. Так у нього з'являється залежність від чужої думки, що робить його мислення, а часом і ставлення до життя невільним. Від чужої думки також можна позбутися. Адже фактично воно також є проявом ірраціонального страху.

Надмірна прихильність до будь-кого, навіть якщо це — кохання, в результаті може заважати обом. Що важливо, та людина, яка залежить від іншого, певною мірою задовольняє власні потреби за рахунок обраної ним важливої особистості. Можливо, ця людина дає їй необхідну, але не завжди правдиву оцінку. Іноді залежність допомагає зняти з себе відповідальність за свої вчинки або заповнити відсутність особистого розвитку та власних інтересів.

Друга причина виникнення страху пов'язана з матеріальним світом. Вас може не лякати думка начальника, авторитарного чоловіка чи матері, але зрештою все одно зупиняє те, що ви в результаті опинитеся без засобів для існування. Причому це — більш логічний і насущний страх, ніж перелічені раніше. А значить, його складніше позбутися. Тим не менш, можна накопичувати кошти або зайняти, скласти свій план досягнення мети так, щоб частина роботи з просування вперед не вимагала великих витрат. Розвиватися і не боятися дуже важливо, адже інакше можна провести все життя не так, як ви мріяли колись.

Іноді ми дуже перебільшуємо свої страхи та проблеми, що призводить до стресу. Будьте сильнішими за них: у вас є можливість навчитися не переживати з кожного приводу.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Сон у ніч з 17 на 18 червня 2024 року: тлумачення за місячним календарем. 13-й місячний день: сни та їх значення
Сон у ніч з 17 на 18 червня 2024 року: тлумачення за місячним календарем. 13-й місячний день: сни та їх значення
18 червня о 17:37 починається 13-й місячний день, Місяць перебуває у фазі зростання Сни в ніч з 17 на 18 черв....
Гороскоп на 18 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 18 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Овен (21 березня — 19 квітня): Сьогодні у вас буде багато енергії та бажання активно діяти Відмінний час для ....
Любовний гороскоп на 18 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 18 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути хвилювання та азарт у стосунках Будьте відкриті д....
Гороскоп від Анжели Перл на 18 червня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 18 червня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Це унікальна нагода дізнатися, які сюрпризи підготувала доля для кожного знака зодіаку Астропрогноз може стати....
Гороскоп на 18 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 18 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп попереджає всіх знаків зодіаку про емоційну нестабільність цього дня та радить бути обережними у спіл....
більше матеріалів
/-0,34290504455566-/ /-pc-/
Top