counter
Стрічка новин
Вибрати все
6 Травня
5 Травня
4 Травня
Всі новини...

Як страхи впливають на наше здоров'я та енергетику


Переглядів: 7


Як страхи впливають на наше здоров'я та енергетику

Абсолютно кожна здорова людина має страхи. Це може бути страх темряви або страх перед можливою поразкою, перед самотністю. Боятися — це нормально, але все добре в міру.

Є безліч народних порад про те, як позбутися страху. Зрозуміло, що життя може перетворитися на одну велику фобію, коли боїшся навіть того, що можеш почати чогось боятися. Не доводьте до абсурду. Людина не повинна бути ідеальною. Не боїться нічого лише той, хто має серйозні психологічні проблеми. Будь-яка людина, яка навіть зовні здається безстрашною, має якісь таємні фобії, про які вона може не розповідати іншим людям.

Чим небезпечний страх

Для початку слід сказати, що страх буває двох типів.

  • Перший тип — тваринний, інстинктивний страх, який є спадщиною наших предків.
  • Другий тип — фобії, вироблені під час життєвого шляху людини. Програмуються такі страхи самостійно чи оточенням. Вони можуть бути дуже небезпечними.

Небезпека страхів полягає в тому, що вони блокують енергетичні потоки, якими обмінюється ваше біополе із Всесвітом. Коли страх заволодіває вами, він перетворюється на негативну програму, яка міцно засідає у вас у підсвідомості. Позбутися її вже набагато важче, тому страхи, отримані за життя, необхідно своєчасно видаляти. Їх треба вибивати, наче клин клином, але про це пізніше.

Отже, страхи блокують енергетику, забираючи удачу, але що відбувається зі здоров'ям? Здоров'я, як кажуть лікарі, від фобій погіршується помітно. Самопочуття навіть після позбавлення страхів повертається в норму дуже довго. Коли ви переступаєте межу, дозволяючи фобіям вас поглинути, то у вас погіршується сон, підвищується нервозність. У чоловіків можливі спалахи люті та гніву, а у жінок — найсильніші депресії.

Як позбутися страхів

Нагадуємо, що від уроджених фобій типу остраху висоти, темряви, гучних звуків, тварин тощо позбуватися не обов'язково, тому що їх механізм практично нешкідливий. В цьому випадку допоможе тільки клин клином. Боїтеся собак? Більше часу проводіть із ними. Боїтеся самотності? Спробуйте побути на самоті хоча б пару днів. Не забувайте, що ці страхи мають більшість людей, а якщо не більшість, то велика кількість. Це нормально, тому що зумовлено інстинктом самозбереження. Це закладено у нас природою.

Інша справа — набуті страхи. Скористайтеся найкращим методом звільнення від придбаних фобій, який визнаний психологами як найефективніший.

Крок перший: усвідомлення. Усвідомте, що ви боїтеся чогось. Доки ви не зізнаєтеся собі в цьому, ви не зможете просунутися далі ні на йоту. Перед вирішенням будь-якої проблеми потрібна її діагностика. Визначте точно, що викликає у вас негатив та страх. Після цього можна розпочати наступний крок.

Крок другий: поговорити про страх із кимось ще. Багато людей ходять у спеціальні групи. Хтось, наприклад, просто розповідає про свій страх коханій людині або навіть першій зустрічній. Це дуже ефективний метод, тому що найчастіше страхи, закладені у вас кимось іншим або вами самими — це щось безглузде. Наприклад, є люди, які абсолютно необґрунтовано бояться клоунів.

Крок третій: інформація. Якщо визнання людям не допомогло, дізнайтеся більше про об'єкти свого страху. Якщо ви боїтеся залишитися без роботи, можна подумати, наприклад, про те, що ви будете вільними. Нехай у вас можуть настати проблеми з грошима, але ви будете позбавлені страху. Можливо, в цьому і буде ваше рішення, бо воно приведе вас до чогось приємного. Спробуйте запитати себе: а чи так страшно буде, якщо ваші побоювання збудуться?

Якщо ви не можете позбутися страху, який був прищеплений вам батьками, суспільством або самими собою, то можна спробувати зустрітися зі страхом віч-на-віч.

Ще важливо пам'ятати про те, що страх викликають різні причини. Можливо, ви боїтеся вийти на вулицю, бо вас намагалися пограбувати або одного разу на вас напали хулігани. Попрацюйте над причинами того, що сталося. Можливо, ви були неакуратні, ви гуляли надто пізно вночі, були в неадекватному стані або виявляли необачність. Шукайте причини у собі.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Ворожіння на майбутнє: три незвичайні способи дізнатися про долю
Ворожіння на майбутнє: три незвичайні способи дізнатися про долю
Існує безліч способів ворожіння, завдяки яким ви можете дізнатися про своє майбутнє Однак багато хто з них зас....
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Свідоме сновидіння — це стан між фазами сну та неспання Вхід у цей стан є ключем до реалізації бажаного ....
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Ранок — найважливіший час дня, адже день найчастіше минає так, як ми його починаємо Саме тому намагайтес....
Як отримати відповідь на запитання уві сні з підсвідомості
Як отримати відповідь на запитання уві сні з підсвідомості
Сни — це відображення реальності і відмінний спосіб отримання відповідей на питання, що цікавлять і хвил....
Гороскоп від Павла Глоби на 6 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 6 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Астролог Павло Глоба розкрив гороскоп на 6 травня 2024 року, застерігаючи від непідконтрольного перебігу подій....
більше матеріалів
/-0,40808701515198-/ /-pc-/
Top