counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Три шляхи на щастя від Далай Лами


Переглядів: 8


Три шляхи на щастя від Далай Лами

Далай Лама — це духовний лідер та наставник усіх буддистів у світі. Багато людей використовують його вчення собі на благо і живуть за правилами великого мудреця, який стверджує, що на щастя є три дороги.

Вибір шляху — це свідомий вибір людини. Багато людей постійно змінюють дорогу, пробуючи знайти те, що для них буде найкращим способом набуття щастя. І вони роблять правильно, бо людина не може здобути свободу і стати собою з раннього віку. Зазвичай становлення енергетичного і духовного світу людині потрібно середньому 30-40 років із народження. Вчення Далай Лами допоможе стати щасливішим і пройти цей шлях.

Далай лама та буддизм

Мало хто знає справжні догми буддизму. Це вчення, яке згодом стало релігією. Зараз у світі майже півмільярда буддистів, які дотримуються правил навчання першого вчителя — Будди Шакьямуні.

Далай Лама — це духовний наставник людей, а також правитель Тибету. Наразі політична сила Далай Лами втрачена, тому новий мудрець, уже 14 за рахунком, виконує роль вчителя та наставника. Він допомагає людям по всьому світу, відвідує храми буддистів, удостоюється величезної кількості премій за свої дослідження і за свою мудрість. У 1989 році Лама отримав Нобелівську премію миру за план створення гармонії в усьому світі шляхом відмови від зброї та насильства.

Буддисти щиро вірять у те, що кожен Далай Лама, включаючи нинішнього 14, який обійняв посаду при народженні 1935 року, є нащадками бодхісаттви Авалокітешвари. Після смерті кожного Лами учні починають пошук його реінкарнації, і обране немовля стає новою Ламою.

Три шляхи на щастя

Нинішній Далай Лама в одній зі своїх книг описав три можливі життєві шляхи, які можуть і повинні привести людину до справжнього щастя. Вони різні, тому будь-яка людина у світі може знайти для себе оптимальну стратегію розвитку та підвищення енергетики.

Далай Лама каже, що всім правлять думки людини. Це першорядна за важливістю відправна точка. Почніть з того, що вам потрібно упорядкувати свої думки. Вам у цьому допоможуть медитації, а також афірмації на кожен день. Важливо мати на меті або намагатися знайти її, тому що пошук себе — це також мета. Коли ви дізнаєтеся, що вам потрібно від життя, можна починати рух до гармонії та щастя.

Шлях перший: співчутливий шлях. Сама філософія кожного Далай Лами пов'язана на співчутті, тому кожен з мудреців Тибету йде шляхом творення і добра. Говорять простими словами, дуже важливо вміти ставити себе на місце іншої людини і розуміти, що для неї біль, а що насолода. Шлях співчуття вчить як дипломатії, а й розуміння. Як каже мудрець, зрозуміти можна будь-кого — Необхідно лише зробити зусилля і постаратися. Не поспішайте засуджувати людей; можливо, ви ще не знаєте, як би ви вчинили на їхньому місці. Намагайтеся розуміти їх, бо лише добром можна перемогти зло. Вибивати клин клином марно — ви тільки посилите становище. Якщо ви будете ділитися своїм розумінням з нужденними, Всесвіт подарує вам щастя. Такий життєвий шлях може виявитися тернистим, тому що виправити всіх людей не під силу навіть найбільшому Ламі.

Шлях другий: шлях пізнання. Наука глибоко шанована Далай Ламою. Він підтримує навіть клонування, але з деякими застереженнями, бо навіть штучний інтелект може, на думку Лами, відчувати біль та страждання. Це окремий шлях, що веде до щастя. Сам мудрець все життя займається наукою, намагаючись приділяти вивченню світобудови якнайбільше часу. Справа в тому, що наука — це не тільки зброя, якою люди вбивають один одного. Наука подарувала нам багато приємних моментів та продовжує це робити. Ми можемо зв'язатися з коханою людиною у будь-якій точці світу без особливих проблем, подивившись їй у вічі. Один цей факт багато вартий. Що вже казати про дослідження в галузі медицини. Далай Лама переконаний, що люди, які розвиваються та шукають відповіді на запитання чи будують щось нове, завжди знаходять щастя. Самі спроби повинні приносити задоволення, адже у пізнанні ми просуваємося вперед і залишаємо у ньому свій слід.

Шлях третій: повне заперечення. Є знаменита фраза про те, як потрібно відповідати на питання «Як справи?» — «Я відмовився від оцінного сприйняття світу, тому справи у мене ніяк». І це працює. Коли відмовляєшся від «добре» і «погано», залишається лише сама суть Всесвіту, бо Вона не розмежовує реальність на позитивну і негативну. Це під силу лише нам — людям. Прагнучи цього, ченці усамітнюються у Тибеті. Що можуть запропонувати цим шляхом мирські люди? Менше оцінювати, засуджувати та цінувати те, що є зараз.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів
/-0,28757500648499-/ /-pc-/
Top