counter
Стрічка новин
Вибрати все
18 Жовтня
17 Жовтня
Всі новини...

Як сни допомагають передбачати майбутнє: думка вчених


Переглядів: 8


Як сни допомагають передбачати майбутнє: думка вчених

Сон — невід'ємна частина повсякденного життя, і цілком закономірно, що сни набувають для багатьох особливого значення. Сьогодні вчені готові довести, що сни справді передбачають майбутнє.

Багато людей ставляться до снів дуже трепетно, бачать у них іноді навіть передбачення майбутніх подій. Скептики ж стверджують, що сни є своєрідним переосмисленням подій, які з тих чи інших причин вразили людину найближчим часом.

Можливо, у те, що сни можуть передбачати події, повірити не так легко. Але фактично останні дослідження вчених запевняють їх і нас у правоті даного твердження. А трохи раніше дослідження показали пряму залежність між фазою Місяця і сном людини.

Про те, як тлумачити сни, написано чимало. Навіть у Біблії є пов'язаний з цим момент: Йосип пояснює сон єгипетському фараонові, що допомагає йому в результаті досягти слави та визнання. Сон був про сім корів, товстих і худорлявих, і худі корови поїдали товстих. Це було розтлумачено Йосипом як сім років благополуччя, за якими підуть сім років голоду. Але як же подібні алегорії виявляються дійсними передбаченнями?

Сьогодні досі немає можливості до кінця зрозуміти, для чого потрібний сон. Але достеменно відомо, що в той час, коли людина не спить, а її тіло малорухливе, мозок продовжує працювати. Сон можна розділити на дві фази: фаза швидкого та глибокого сну. Цікава в даному випадку саме перша з них, оскільки під час фази швидкого сну людина бачить сни, які пам'ятає. При цьому сни нерідко вражають дещо неадекватними сюжетами, схожими на галюцинації, і якісь їхні уривки ще довго сидять у пам'яті. Вони, звичайно ж, не мають нічого спільного з практиками усвідомленого сну, завдяки якому можна керувати власним сном.

Після багатьох експериментів вчені звернули увагу на дуже цікавий факт: відразу після пробудження людина може знайти такі закономірності та зв'язки, які не виявить під час неспання. Найцікавіше, що це закономірності є цілком логічними. Наприклад, автор статті, Сью Льюелен, наводить такі експерименти.

Відразу після пробудження людини просять навести асоціацію зі словом. Ті, хто не встигли повністю прокинутися, наводять слово «сонце» в якості асоціації до слова «гарячий», в той час як люди, які не сплять достатній час, скоріше назвуть слово «холодний». Другий не менш захоплюючий експеримент стосується безпосередньо знаходження мозком взаємозв'язків, непомітних у неспаному стані. Спробуйте самостійно і без підказки зв'язати між собою три слова: актор, пил та падіння. Для людей, що тільки-но прокинулися, завдання виявлялося досить простим: вони називали слово «зірка».

На сьогоднішній день вчені зробили з цих фактів наступний висновок: сни справді можуть бути передбаченнями, але розтлумачити їх може зазвичай лише той, хто їх бачить, або той, хто дуже добре знає цю людину. Сон — це свого роду гра в асоціації, завдяки яким ви можете виявити дивовижні зв'язки, які власне і виявляються реальними. Це, найімовірніше, залишки мислення, що дісталося нам від предків. Адже їх чатувало дуже багато небезпек.

Під час сну ми знову переживаємо власний негативний досвід, який тісно пов'язаний із конкретними предметами чи речами, а, можливо, з тваринами. Тобто ми отримуємо певні знаки, на які у нас у результаті з'являється певна реакція. Це і виявляється пророкуванням.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 18 жовтня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 18 жовтня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні можливі несподівані події, які вимагатимуть швидкої реакції Зберіга....
Гороскоп від Анжели Перл на 18 жовтня 2024 для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 18 жовтня 2024 для всіх знаків Зодіаку
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогоднішній день подарує вам можливість розширити свої горизонти Подорожі ч....
Гороскоп на 18 жовтня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 18 жовтня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогоднішній день подарує вам нові перспективи Важливі рішення краще приймат....
Гороскоп на 17 жовтня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 17 жовтня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні на вас чекає приплив енергії та рішучості Ваші зусилля принесуть пл....
Гороскоп від Анжели Перл на 17 жовтня 2024 для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 17 жовтня 2024 для всіх знаків Зодіаку
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогоднішній день принесе ясність у ділові питання Ви зможете намітити чіткі....
більше матеріалів
/-0,41618084907532-/ /-pc-/
Top