counter
Стрічка новин
Вибрати все
1 Червня
Всі новини...

Про що говорять наші страхи: вплив на характер


Переглядів: 11


Про що говорять наші страхи: вплив на характер

Кожна людина чогось боїться, але мало хто знає, що фобії багато розповідають про наш характер. Дізнайтеся, як страхи впливають на характер і чи потрібно їх позбуватися.

Багато страхів зароджується ще в нашому дитинстві. Наприклад, якщо, будучи дитиною, ви погано прочитали вірш на дитячому ранку, то у дорослому віці напевно намагаєтеся уникати публічних виступів. Якщо ж ви боялися казкових істот, то, можливо, зараз боятися темряви. На жаль, від багатьох страхів позбавитися дуже важко, особливо якщо вони таяться всередині вас багато років. Психологи стверджують, що фобії можуть розповісти багато як про саму людину, так і про її характер. З цієї статті ви можете дізнатися, які страхи розкривають секрети вашого внутрішнього світу.

Як страхи впливають на наш характер

Звичайно, соромитися своїх страхів не варто, але, позбавившись їх, ви значно спростите собі життя. Існує десять основних страхів, які впливають характер. Ви можете дізнатися, які фобії можуть приносити нам користь, а яких потрібно позбавлятися.

Ніктофобія. Зазвичай ми не зізнаємося в тому, що досі боїмося темряви. Однак психологи стверджують, що ніхто фобія зустрічається у більшості людей. Причини виникнення цього страху можуть бути різними. Найчастіше він зароджується у нас ще в дитинстві. Що ж розповідає про вас ніхтофобія? Боязнь темряви властива творчим людям, які мають багату уяву. Зазвичай такі люди позитивні, люблять бути яскравими та перебувати у центрі уваги. Перш ніж боротися з ніхто фобією, добре подумайте, адже від неї може бути багато користі. По-перше, ви можете стати хорошим актором, художником, музикантом або письменником, особливо якщо ви маєте творчі навички. По-друге, ви можете направити свій страх у правильне русло. Візьміться за творчий проект чи напишіть книгу. Можливо, звичайний страх темряви допоможе вам стати не тільки багатим і знаменитим, але і успішною людиною.

Логофобія. Напевно, кожній дитині іноді доводилося виступати в школі або в садочку. Якщо у вашому житті був такий момент, то згадайте, яке хвилювання ви відчували. Іноді саме через занепокоєння у таких ситуаціях трапляється конфуз, а після цього і виникає логофобія. Як не дивно, але страх виступів — другий поширений страх після ніхтофобії. Зазвичай такі люди замкнуті, люблять усамітнення, а великих компаніях почуваються дуже незатишно. Зате вони цінують дружбу і зазвичай тісно спілкуються тільки з однією людиною. Насправді, користі від цього страху дуже мало. Єдине, що потрібно робити, — це боротися із ним. Відвідуйте багатолюдні заходи, заводьте нові знайомства та спілкуйтеся з колегами. Не варто ховатися у своєму панцирі, і тоді ви зрозумієте, що одна незручна ситуація в дитинстві не може перекреслити все ваше життя.

Офідіофобія. Боязнь змій також є одним із найпоширеніших страхів. Не дивно, адже ці істоти одним своїм виглядом викликають у нас страх і ворожість. Люди, які страждають від офідіофобії, дуже щирі та вірні. Вони ніколи не зрадять людину і не кинуть її в небезпеку. Більше того, вони готові подати руку допомоги навіть малознайомій людині. Як з'ясувалося, у житті цей страх може дуже допомогти вам. Ви на підсвідомому рівні вмієте відчувати небезпеку, а отже, будь-якої миті можете захистити себе та оточуючих від серйозної катастрофи. Незважаючи на ваш страх, ви маєте сильний характер і можете знайти вихід із будь-якої ситуації.

Гемофобія. Чому вид людської крові викликає у нас страх? Намагаючись відповісти на це питання, психологи з'ясували, що гемофобія з'являється насамперед через те, що в дитинстві людина отримала серйозну травму і боїться ще раз пережити цей біль. Для людей, які страждають на гемофобію, тіло — це храм. Вони більше, ніж інші люди, піклуються про своє здоров'я і намагаються частіше відвідувати лікаря, займатися спортом і правильно харчуватися. Завдяки своєму страху ви дуже дбайливі, причому дбаєте ви не тільки про себе, а й про оточуючих. Намагайтеся частіше проводити час із сім'єю та допомагайте рідним у вирішенні навіть найнезначніших проблем. Ваші поради можуть бути дуже корисними.

Мізофобія. Деякі люди не можуть спокійно торкатися інших предметів, не помивши після цього руки. Насправді, це не дивність, а ще одна поширена фобія. Зазвичай мізофоби акуратні, іноді навіть надто. Вони не люблять перебувати в брудному будинку і у своїй оселі завжди наводять ідеальну чистоту. Такі люди емоційні, запальні, навіть трохи гидливі, що часом дратує оточуючих. Навчіться керувати своїми емоціями і спробуйте спокійніше ставитись до дрібниць. Якщо від мізофобії не позбутися вчасно, то вона здатна перетворити ваше життя на справжнє пекло.

Арахнофобія. Дійсно, павуки — неприємні комахи, але в багатьох людей страх павуків навіть стає фобією. Найчастіше арахнофобія зустрічається у цілеспрямованих та працьовитих людей, кар'єристів. Як правило, вони завжди досягають своїх цілей, стають добрими лідерами і люблять перемагати. На роботі вони не мають проблем, адже вони просто не можуть зробити помилку, оскільки дуже серйозно ставляться до своїх робочих обов'язків. На думку психологів, арахнофобія не несе загрози для життя, а ваше прагнення бути завжди переможцем якось може зіграти з вами злий жарт. Навчіться ділити свою владу та повноваження з іншими людьми. Не забувайте, що, крім роботи, у вас є і особисте життя, де наполеглива праця вже точно не завадить.

Коулрофобія. Здавалося б, клоуни повинні нести радість і позитив, але через їх нестандартний яскравий зовнішній вигляд у багатьох розвивається фобія. Люди, які страждають на коулрофобію, дуже прямолінійні. Вони не бояться говорити правду в очі іншим людям, навіть якщо вона образлива. Крім того, при знайомстві за одним лише зовнішнім виглядом вони можуть зрозуміти, яка людина знаходиться перед ними, і можуть або продовжити з нею спілкування, або відразу перервати його. Ваша прямота та простота — чудові якості, але іноді вони можуть негативно впливати на ваші відносини з оточуючими. Дозвольте іншим людям самостійно помічати недоліки: не завжди потрібно на них вказувати, особливо при сторонніх особах.

Монофобія. Напевно, кожна людина боїться залишитися на самоті, але в деяких людей це стає фобією. Зазвичай монофобія зустрічається у тих, хто любить проводити час у галасливих компаніях. Це веселі та товариські люди, у яких не один, а одразу кілька близьких людей. Монофоби цінують спілкування, дружбу і бояться втратити і те, й інше. Навчіться приділяти час собі, не бійтеся іноді побути наодинці з собою і просто помріяти. Варто також звернути увагу на своє коло спілкування. Можливо, під маскою деяких ваших друзів ховаються підлі та брехливі люди, а ваш страх заважає вам побачити їхнє справжнє обличчя.

Акрофобія. Психологи стверджують, що страх висоти притаманний кожній людині. Проте небезпеки не несе. Зазвичай акрофоби бояться не так висоти, як невизначеності. Ці люди мають складний характер. Іноді вони відкриті для спілкування та готові набувати нового життєвого досвіду. Однак часом вони замикаються у собі та абстрагуються від інших людей. Незважаючи на безпеку акрофобії, іноді цей страх може заважати вам жити. Наприклад, акрофоби бояться літати літаками і намагаються купувати квартири на низьких поверхах. Якщо фобія заважає вам жити нормально, потрібно звернутися до психолога, щоб якнайшвидше придушити свій страх.

Демофобія. Страх натовпу найчастіше розвивається на генетичному рівні. Психологи пояснюють це тим, що наші пращури намагалися зберігати простір, щоб можна було втекти чи вільно захиститися у скрутну хвилину. У світі демофобія зустрічається в багатьох людей. Зазвичай люди, які страждають на неї, не замкнуті, але й не люблять, коли хтось надто наближається до них або намагається втертися в довіру. Зазвичай демофоби не конфліктують з іншими людьми, але якщо хтось намагається нашкодити їм, вони не побояться дати відсіч. Зі страхом натовпу треба боротися. Для початку розширте своє коло спілкування. Почніть зближуватись з іншими людьми, і вже скоро ви зможете впоратися з демофобією.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як позбутися негативу та досягти гармонії: 5 ефективних вправ
Як позбутися негативу та досягти гармонії: 5 ефективних вправ
Досягти внутрішньої гармонії необхідно кожній людині Це важлива умова для того, щоб досягти успіху та стати ща....
Тибетські вправи для зміцнення здоров'я та набуття душевної гармонії
Тибетські вправи для зміцнення здоров'я та набуття душевної гармонії
Тибет — чільне місце сили на планеті Вважається, що там душа людини очищується та налаштовується на потрібну ч....
11 токсичних переконань, які притягують у життя проблеми
11 токсичних переконань, які притягують у життя проблеми
У більшості випадків джерелом проблем у житті людини є він сам Негаразди в житті людей з'являються через велик....
Емоційне здоров'я та сильна енергетика: 10 основних правил
Емоційне здоров'я та сильна енергетика: 10 основних правил
Емоційне здоров'я та високий рівень енергетики людини – це дві взаємопов'язані речі Для підтримки нормального ....
Місячний день сьогодні 1 червня 2024 року
Місячний день сьогодні 1 червня 2024 року
Почати літо успішно допоможуть цінні поради астрологів, відображені в місячному календарі Вони допоможуть втіл....
більше матеріалів
/-0,37167596817017-/ /-pc-/
Top