counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Як позбутися занепокоєння та підвищити настрій: 5 корисних технік


Переглядів: 24


Як позбутися занепокоєння та підвищити настрій: 5 корисних технік

Негативні думки — віруси свідомості, які отруюють життя. Під їх впливом людина стає роздратованою, неспокійною та нещасною. Щоб жити повним життям, важливо навчитися оптимізму.

Поганий настрій ніколи не дозволить вам стати успішною людиною. Важливо пам'ятати, що мислення відіграє важливу роль: наші думки визначають реальність навколо. Будь-які наші очікування, позитивні вони чи ні, втілюються у життя. Тому якщо ви постійно перебуватимете в поганому настрої і чекатимете ударів долі, неприємності неодмінно прийдуть у ваше життя. Ви станете стурбовані, недовірливі та готові до оборони. Життя подарує вам те, що ви від неї чекаєте. Негативні думки назавжди перекриють шлях уперед.

Експерти пропонують вам п'ять практик, які навчать вас оптимізму та позбавлять постійного занепокоєння, сумнівів, страхів та поганого настрою. Ви можете експериментувати з цими техніками: практикувати відразу кілька або зупинитися на тій, яка вам найбільше подобається. Головне — не здаватися і чекати швидких результатів. Будьте реалістами: якщо ви довго жили з цілим набором негативних установок, вони не підуть за кілька днів. Просто вірте в себе і свій успіх, не пасуючи перед труднощами.

1. Техніка «Занепокоєння = очікування = наслідки»

Це техніка знаменитого психолога, засновника позитивного мислення — Мартіна Селігмана. Вона вчить нас тому, що будь-які неприємності не трапляються просто так — всьому винні наші переконання чи міркування про них. Часто песимістичні очікування так сильно вгризаються в нашу свідомість, що ми навіть не припускаємо, що вони у нас є. Будь-яке занепокоєння тягне за собою деструктивну поведінку. Припустимо, людина розлучилася. Він скаже собі: у цьому винен я, я невдаха, зі мною ніхто не захоче будувати стосунки, тепер я ніколи не зможу бути щасливим, а якщо так, то я залишусь на самоті. Такими думками людина швидко зажене себе в депресію, причому страшну. Він перестане щось робити, щоб покращити своє життя, а просто забарикадуйся вдома і страждатиме.

Відправною точкою цієї техніки є вміння відстежувати свої думки і слова, які ви говорите собі, коли виникають неприємності. Зіткнувшись зі складнощами, не бійтеся подивитися їм в обличчя, оскаржте їх, проженіть свої песимістичні погляди або знайдіть альтернативу. Щоб оскаржити свою занепокоєння, вам необхідно проаналізувати всі причини. Зверніть увагу на думки, які приходять у вашу голову. Усі вони піддаються зміні. Щоразу, коли вас охоплює поганий настрій, сум'яття чи гнів, стежте за тим, що ви кажете собі у ці моменти. Ваша мета — замінювати деструктивні думки на позитивні, навчившись підбирати альтернативи.

2. Техніка «Відсікання»

Щойно ви зловите себе за обмірковуванням негативної думки, просто відсійте її, переведіть увагу на щось інше. Важливо, щоб ви відключилися від негативного потоку моментально, зараз же, як тільки ці думки забрели у вашу голову. Найпоширеніший метод боротьби з негативним перебігом думок — бавовна в долоні та певне стоп-слово. Їм може бути як «Стоп!», так і «Досить!» або «Зупинися!». Деякі люди носять на зап'ясті гумку, якою сильно клацають себе по руці, щоб припинити блукати в темряві свідомості.

Зупинили себе? А тепер переключіть увагу, як перемикаєте канал із нецікавою для вас передачею, на щось інше. Звичайно, багато проблем неможливо вирішити, просто забувши про них. Для цього є ще один добрий спосіб: обмежити час на обмірковування проблеми. Наприклад: «Досить! Зараз мені ніколи про це думати, я подумаю, як вирішити проблему, вдень з 2 до 3».

3. Техніка «Спостерігач»

Якщо вам не вдається миттєво звільнити свідомість від негативу, ми радимо вам поспостерігати за думками збоку. Подумки відстороніться від проблеми, не дозволяйте собі стати її заручником. Негативні емоції керують вами тільки якщо ви піддаєтеся їм.

4. Техніка «Утрування»

Помітивши, що ваша свідомість зайнята негативним мисленням, ви повинні перебільшити кожну вірусну думку до абсурду. Головне завдання — зробити їх кумедними. Це обеззброює і позбавить сил будь-яку негативну думку.

5. Техніка «Протиборство»

Задумалися про погане? Відразу ж уявіть радикально протилежну ситуацію. Наприклад, замість того, щоб говорити «я некорисний», скажіть собі: «я творець власного життя». Наш мозок не може одночасно думати про хороше і погане, але позитивна думка завжди витісняє негативну, так дозвольте собі мислити в позитивному ключі.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
більше матеріалів
/-0,37060594558716-/ /-pc-/
Top