counter
Стрічка новин
Вибрати все
11 Травня
10 Травня
9 Травня
Всі новини...

Змінений стан свідомості та техніки виконання бажань


Переглядів: 33


Змінений стан свідомості та техніки виконання бажань

Ми звикли вважати, що змінений стан свідомості застосовують психологи та інші лікарі, і лише для лікування хвороб чи залежностей. Але насправді область дії такого стану набагато ширша.

Що такий змінений стан свідомості

Якщо писати доступною мовою, то зміненим станом свідомості є незвичний психологічний стан людини. Як правило, всі ми перебуваємо в деяких фазах стану протягом усього життя. Нормальними станами вважаються цілком звичайні речі: неспання, сновидіння і глибокий сон. Звісно, є таке поняття, як лунатизм. Але про нього слід говорити детальніше, оскільки це є ще однією фазою зміненого стану свідомості.

До змінених станів свідомості відносять алкогольну та наркотичну дію, а також трансовий стан та гіпноз. Коли людина відчуває перевантаження у своїй свідомості і вже не в змозі розслабитися самостійно і перейти на інші заняття, йому доводиться звертатися за допомогою до фахівців. Однак у більшості випадків багато хто намагається вирішити свої проблеми шляхом вживання алкоголю або наркотиків, які дають тимчасове полегшення та послаблюють роботу свідомості. Ці способи не призводять ні до чого хорошого і можуть лише посилити стан справ, оскільки під впливом ззовні людині складно контролювати свої дії.

Однак не все так страшно, оскільки за бажання можна досягти зміненого стану свідомості способами, які не можуть нашкодити вам. Вже давно вчені виділили змінений стан свідомості в окрему групу та ще називають його альфа-станом. Саме в цей період часу мозкова активність знижується і людина знаходиться як би між двома світами: реальністю та сном. Час цього переходу є найкращим для загадування бажань і для діалогу зі Всесвітом.

Як це працює

За своєю суттю, та сама візуалізація або медитація — це спроба досягти зміненого стану свідомості. Багато хто використовують із цією метою шаманські техніки входження в транс, гіпноз або холотропне дихання. Все це — способи для досягнення гармонійного стану і звільнення нашої свідомості від повсякденних думок і негативу, що накопичився. Варіантів візуалізацій і медитацій безліч, і всі вони досить дієві. Головне — знайти те, що вам подобається, і тоді це дійсно буде працювати.

Щоб докладніше пояснити, як працює змінений стан свідомості, наведемо простий приклад. Уявіть, що ви знаходитесь у будинку, де є дві кімнати. Одна кімната — це ваш стан усвідомленості, коли ви не спите. Друга — ваша підсвідомість, яка активно виявляє себе під час вашого сну. Перехід між цими кімнатами — і є той самий змінений стан, коли ви ще не зачинили двері з першої кімнати, але вже встигли відчинити двері до другої.

Саме в такі моменти найчастіше відбуваються осяяння, приходять геніальні думки творцям та відповіді на запитання — вченим. Такий стан ми відчуваємо щодня, перед сном чи після пробудження. Як правило, воно триває дуже короткий проміжок часу, і багато хто його просто не помічає. Якщо ж навчитися перебувати в цьому стані усвідомлено, та ще й загадати бажання, то можна досягти успіхів у будь-якій справі.

Як досягти стану зміненої свідомості і що робити далі

Існують різні способи занурення в цей стан-альфа. Про медитації та візуалізацію можна прочитати окремо. Але є ще одна проста методика, яку можна використовувати просто перед сном, що значно полегшує завдання.

Занурення у змінений стан свідомості

Виберіть такий час, щоб вам ніхто не завадив. Багато хто виконує цю практику перед сном або відразу після пробудження. Ляжте зручно і закрийте очі, зробіть кілька глибоких вдихів та видихів та розслабте все тіло. Після цього можна розпочинати саму техніку.

Глибоко вдихніть і на видиху вам потрібно уявити цифру три, а також проговорити її про себе. За один видих треба встигнути повторити це три рази, тому видихати повітря треба дуже повільно.

Після цього, зробіть ще один вдих і повторіть все те саме, але вже з цифрою два. І втретє зробіть аналогічні дії з одиницею. У вас повинен вийде наступний цикл з дихань: Вдих, повільний видих плюс візуалізація трійки: три (пауза), три (пауза), три (остаточний видих); вдих, повільний видих: два (пауза), два (пауза), два (остаточний видих); вдих, видих: один (пауза), один (пауза), один (остаточний видих).

Зрозуміти, що ви перебуваєте в зміненому стані свідомості, допоможуть такі ознаки:

  • ви відчуваєте комфорт фізично;
  • ваші очі закриті, але навіть якщо ви їх відриєте, це не змінить вашого стану;
  • думки перестають проноситися з нестримною швидкістю або взагалі зникають;
  • легке оніміння кінцівок;
  • дихання стає глибшим і рідкішим;
  • відчуття відстороненості від навколишньої реальності;
  • відчуття трансового стану.

Після того, як ви досягнете такого стану, можна застосувати техніку візуалізації, коли ви уявляєте, що ваше бажання вже збулося. Щоб це було переконливо, вам потрібно не просто уявити це, а й відчути: що ви робитимете, у що будете одягнені, які емоції зазнаєте, коли все вже збулося, і таке інше.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 11 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 11 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто виявити рішучість та енергію у досягненні своїх цілей Б....
Любовний гороскоп на 11 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 11 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто виявити ініціативу в любовних справах Ваша енергія прив....
Гороскоп від Павла Глоби на 11 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 11 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба рекомендує утриматися від виконання складних завдань у цей день, віддаючи перевагу легшим Перевант....
Як магнітні бурі впливають на здоров'я людини
Як магнітні бурі впливають на здоров'я людини
Для метеочутливих людей магнітні бурі можуть стати справжнім випробуванням У цей час погіршується самопочуття,....
6 ознак того, що ви на порозі серйозних змін у вашому житті
6 ознак того, що ви на порозі серйозних змін у вашому житті
Не варто боятися змін, оскільки вони є паливом для руху вперед, чудовим мотиватором та джерелом ентузіазму Є к....
більше матеріалів
/-0,39320802688599-/ /-pc-/
Top