counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

8 принципів дзен, які змінять ваше життя


Переглядів: 24


8 принципів дзен, які змінять ваше життя

Принципи дзен — це найпростіші життєві правила, які допоможуть вам набути гармонії з собою та стати успішнішими у всіх сферах. Намагайтеся завжди пам'ятати про ці принципи.

Існує безліч пасток на шляху до щастя. Принципи дзен допоможуть вам обійти ці пастки і навчитися їх нейтралізувати. Дотримуючись цих простих принципів, ви зможете зробити своє життя кращим у всіх аспектах.

Знаходьте красу в звичайних речах

Жителі мегаполісів думають, що краса полягає у природі. Ті, хто живуть у горах, думають, що вона таїться у полях та степах. Насправді вона всюди. Навчіться знаходити в оточуючих вас речах, людях і подіях тільки найкраще, найкрасивіше і приємне. Не треба їхати за тридев'ять земель, щоб знайти добрих людей та найкраще життя. Не місце дає людині щастя, а людина місцю. Думка про це допоможе вам стати щасливішими тут і зараз.

Відпускайте погане

Прощайте людей, забувайте про проблеми якнайшвидше. Це одне з головних правил дзен для кожного, хто хоче отримати легкість, віру в себе та щастя. Багатьом із нас доводиться зустрічатись щодня з несправедливістю та негативом на свою адресу, але це частина життя. Потрібно приймати це та відпускати. В іншому випадку досягти гармонії буде непросто.

Усвідомте, що багатство — не в грошах

Гроші та матеріальні цінності не такі важливі, як духовний розвиток та вміння дарувати людям добро. Якщо ви навчитеся цьому, гроші та щастя самі прийдуть до вас. Східна мудрість говорить: «Навчися робити щасливими всіх, хто тебе оточує, — і вони навчать тебе, як бути щасливим.

Не давайте непроханих порад

У кожної людини є інтуїція та життєвий досвід. Це дві складові успіху. Ніхто і ніколи не зможе дати вам таку пораду, яка допоможе відразу вирішити всі проблеми і прийти на щастя. Тільки ви самі зможете цього досягти. Для кожної людини є своя формула успіху, яку кожному потрібно розгадати самостійно. Зробити це без методу спроб і помилок неможливо.

Віддавайте — і отримуватимете натомість

Це один із найголовніших законів Всесвіту. Якщо нічого не віддавати, то отримати від Всесвіту не вийде нічого. Це стосується всього — доброти, грошей, уваги. Нічого у наше життя не приходить просто так. Жадібні люди задовольняються дрібницями, а щедрі стають найбагатшими духовно, а часом і фінансово.

Приймайте себе такими, якими ви є

Спроби підлаштуватися під оточуючих ні до чого хорошого не призводять. Звичайно, іноді ми змушені поводитися так, як того вимагає суспільство, але одне з найважливіших правил дзен свідчить, що людина не повинна ігнорувати свої думки та бажання. Як тільки ми починаємо це робити, ми перестаємо бути собою.

Не бійтеся помилок, але не повторюйте їх

Людина має ставати з кожною подією у своєму житті мудрішою та досвідченішою. Не існує людини, яка б не здійснила в житті жодної помилки. Проте є ті, хто не наступає на одні граблі двічі. І це правильно, адже помилки витрачають багато нашого часу, зусиль і нервів. Не бійтеся робити промахи вперше, тому що так ви стаєте кращою версією себе, але навчайтеся на них і будьте мудрішими наступного разу.

Насолоджуйтесь справжнім

Один із принципів дзен говорить: людина має насолоджуватися тим, що має зараз, жити поточним часом. Якщо занадто далеко заглядати вперед і поспішати, можна не помітити того, що відбувається зараз. Якщо ж постійно думати тільки про минулі помилки, можна застрягти в цій трясовині. Сфокусуйтеся не на кінцевому результаті, а на самому процесі.

Одна з найважливіших умов щастя для кожної людини — використання духовних практик. Експерти радять навчитися медитувати для того, щоб очищати свою свідомість від усього зайвого. Намагайтеся розвиватися духовно, щоб ставити перед собою правильні цілі та досягати їх швидше.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
більше матеріалів
/-0,41259002685547-/ /-pc-/
Top