counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Заспокійливі трави для нервової системи: найкращі народні рецепти


Переглядів: 22


Заспокійливі трави для нервової системи: найкращі народні рецепти

Сучасний світ не сприяє хорошій роботі нервової системи. Постійні стреси та недосипи негативно впливають на емоційне тло. Уникнути нервової напруги і залишатися в хорошому настрої вам допоможуть заспокійливі трав'яні настої.

Неможливо недооцінити вплив лікарських трав на наш організм. Дослідження та спостереження, що проводяться багато століть, довели позитивну дію рослин на наш організм. Їх дія має властивості, які не так згубні для організму, як лікарські препарати. Рецепти народної медицини допоможуть усім, хто бажає привести свою нервову систему в порядок, позбутися від безсоння, панічних атак та апатії.

Перед тим, як використовувати запропоновані командою сайту рецепти, переконайтеся у відсутності алергічних реакцій на ваш організм. Пам'ятайте, що сировина для настоїв повинна бути свіжою і правильно приготовленою. Якщо ви не заготовили трави протягом літнього сезону, скористайтеся аптечними зборами.

 

Трав'яні заспокійливі збори

Прекрасним заспокійливим є чай з використанням м'яти, коріння валеріани, стебел материнки, буркуну, квітів глоду і шипшини. Рівні кількості рослин (їдальня ложка) залийте двома літрами окропу, дайте настоятися десять хвилин. Приймати відвар необхідно за годину до прийому їжі, по половині склянки. Якщо вам чекають справи, пов'язані з нервовою напругою, збільште дозування до цілої склянки. Курс прийому — один тиждень.

Рівні частини (їдальня ложка) пижми, календули та мами залийте 500 мл окропу, дайте настоятися 15 хвилин. Процідіть відвар і рівномірно розподіліть прийоми на весь день. Протягом трьох днів ви перестанете відчувати сильну тривогу, повернете хороший настрій і нормалізуєте роботу. нервової системи.

Зняти денний стрес і нервозність допоможуть ванни з використанням лікарських трав. Для цього візьміть рівні частини (по 4 столової ложки) полину, липи і розмарину. Залийте трави окропом і дайте настоятися протягом півгодини. Процідіть відвар, що приймається, приймайте ванну з його додаванням від 20 до 30 хвилин. Використовувати такі ванни потрібно перед сном. Достатньо одного разу на тиждень, щоб ви відчули сприятливий вплив цілющих рослин на власний організм. До того ж же полин служить прекрасним засобом для захисту біополя, а липа сприяє залученню в життя любові.

Великий ефект для боротьби з пошарпаними нервами досягається за допомогою сухих плодів глоду. Вони надають сприятливий вплив і на серцево-судинну систему, яка страждає через часті стресові ситуації. Столову ложку ягід потрібно помістити в термос і залити склянкою окропу. Через 2 години настій буде готовий до вживання. Приймати відвар необхідно по парі чайних ложок три рази, починаючи з обіду. Тижня буде достатньо для того, щоб побачити кардинальні зміни в кращу сторону.

Чудовим засобом зниження внутрішньої напруги є буряковий сік і мед. Змішаний в пропорціях 1 частина соку і половина частини меду настій буде надавати м'яку седативну і протизапальну дію. Приймати його варто протягом десяти днів, по чверті склянки три рази на день, починаючи з обіду.

Іван-чай служить прекрасною профілактикою стресів, підвищує імунітет, допомагає в боротьбі з безсонням і зменшує головні болі. Дві столові ложки сухої трави заваріть в половині літра окропу. Наполягати відвар краще в термосі протягом трьох годин. Застосовувати готовий настій необхідно не менше 5 днів, по дві столових ложки 4 рази на день, за півгодини до їжі.

Перечну м'яту і мелісу можна застосовувати як самостійний настій або додавати в чорний і зелений чаї. Пари листочків на чашку буде достатньо для підняття настрою, підвищення тонусу організму і послаблення внутрішнього напруженого стану. В якості окремого напою м'яту (1 столову ложку) наполягають у 250 мілілітрах окропу 15 хвилин, а потім п'ють 3 рази в день за добу.

Вересковий чай допомагає привести в норму діяльність нервової системи. Тижневий курс прийому настою поверне вам впевненість у власних силах. Для приготування напою використовуйте 1 столову ложку трави, настояної на склянці окропу протягом трьох хвилин. Пити настій можна з додаванням цукру три рази на день по 250-300 мілілітрів.

Зняти втому нерівної системи допоможе наступний трав'яний збір: материнка, чебрець, собача кропива, буркун, валеріана в пропорціях 3:3:3:1:2 (по їдальні ложки кожної лікарської сировини) заварюються склянкою окропу. Через 15 хвилин проціджений настій буде готовий до вживання. Чверть склянки 3 рази в день за півгодини до прийому їжі повернуть вам гарний настрій і сили для активної діяльності. Приймати цей збір потрібно 10 днів, потім зробити перерву на тиждень, а потім повторити прийом ще 10 днів.

З допомогою лікарських трав можна не тільки поправити фізичне та емоційне здоров'я. З давніх часів трави служили для захисту від пристріту і псування, сприяли залученню любові і благополуччя. Бажаємо вам здоров'я та щоденного гарного настрою.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Який вид спорту підходить вам за Знаком Зодіаку
Який вид спорту підходить вам за Знаком Зодіаку
Фізична активність важлива для того, щоб підтримувати організм у тонусі та уникати неприємностей зі здоров'ям ....
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Хороша фізична форма — це не лише запорука привабливості, а й відмінного настрою, здоров'я та удачі Спеціальне....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Спілкування з негативними людьми спустошує нас, знижує імунітет, викликає тривожність, занепад сил, впливає ви....
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
більше матеріалів
/-0,2262020111084-/ /-pc-/
Top