counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Цуценя в подарунок. Як прекрасна думка може перетворитися на справжній жах.


Переглядів: 83


Цуценя в подарунок. Як прекрасна думка може перетворитися на справжній жах.

Напередодні Різдва та нового Року ми всі прагнемо зробити приємний сюрприз для своїх рідних та близьких. І, куди ж без цього, поспішаємо потішити своє самолюбство – наш подарунок має бути найнайбільшим… Можливо не найкориснішим, але тоді – найоригінальнішим.

На жаль, у гонитві за оригінальністю багато хто йде далеко від неживих предметів: іграшок, парфуми, речей, ювелірних прикрас.

А може, відійти від традицій та подарувати миле кошеня чи цуценя? І несподівано, і оригінально. До того ж ви не раз чули, як ваші друзі або родичі говорили про те, що не проти обзавестися домашнім улюбленцем.

І забігаючи наперед одразу вам скажу: добре, якщо вам потрапить порядний заводчик, який відмовить вам у продажу цуценя, дізнавшись, що ви берете на подарунок.

Чи кому буде радість від такого сюрпризу?
Пухнастий карапуз спочатку викликає захоплення та розчулення у всіх домочадців. Рівно до того моменту, поки не з'ясується, що цуценя потрібно годувати 5 разів на день, а 10 разів на день прибирати за ним калюжі та купки. Крім цього, потрібно витратитися на пристойний корм та відвідування ветеринарної клініки для огляду, прогонки глистів та вакцинації. А ще потрібно займатися вихованням та дресируванням нового члена сім'ї, щоб той виріс приємним компаньйоном, а не асоціальним хуліганом.

Ви точно впевнені, що саме цього хочуть ваші друзі, коли просто захоплюються «розумним і красивим» сусідським собакою? Теорія та практика – дещо різні речі, погодьтеся… На жаль, не всі господарі витримують цей іспит. Навіть ті, які приймали рішення про домашнього вихованця усвідомлено та самостійно, що вже говорити про тих, кого «ощасливили» цуценям, навіть не поцікавившись, чи потрібний собака цій сім'ї.

Собака – це насамперед відповідальність.

Домашній вихованець - не жива іграшка, яку можна вимкнути або заховати в шафу, коли набридне з нею грати. Приймаючи рішення взяти собаку в сім'ю, потрібно врахувати дуже багато факторів та деталей. Емоції у разі – поганий порадник.

Насамперед потрібно визначитися, чи достатньо у вас місця для нормального проживання собаки породи, що сподобалася, чи зможете фінансово забезпечити її утримання (годівля, ветеринарний догляд, дресирування), чи готові витрачати час на прогулянки зі своїм вихованцем. Чимало запитань, правда? І, напевно, не на всі ви можете відповісти позитивно. А купуючи цуценя комусь у подарунок, ви позбавляєте його можливості вибору та самостійного прийняття такого важливого рішення.

Якщо ви хочете подарувати на Новий рік чи інше свято комусь цуценя, будь ласка, подумайте про це ще раз. Милі карапузи дуже швидко перетворюються на прикру тягар, особливо тоді, коли їх появи особливо не чекали. Їхнє майбутнє передбачити нескладно. У кращому разі вони виявляться «передареними» якимось родичам чи знайомим у село, у гіршому – поповнять лави бездомних чи приютських тварин.
«Ми відповідаємо…», пам'ятаєте?

Тому, якщо ви все ж таки не передумали - подаруйте краще грошима і домовтеся заздалегідь у розпліднику про час, коли прийдете вибирати цуценя з майбутнім господарем. Адже в такому разі це буде його рішення і його відповідальність.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як розпочати нове життя: 10 дій, які приведуть вас до щастя
Як розпочати нове життя: 10 дій, які приведуть вас до щастя
Прийнято вважати, що для досягнення щастя необхідно докладати багато зусиль Насправді, достатньо робити кілька....
Як залучити щастя та удачу за допомогою вхідних дверей
Як залучити щастя та удачу за допомогою вхідних дверей
Вхід до будинку — сакральне місце, яке споконвіку оберігали Огородити своє житло від бід і проблем зможе кожен....
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Оберіги дуже важливі для будь-якої родини Кожній квартирі чи будинку потрібний захист від недоброзичливців, як....
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Успіх - не вроджена властивість, а мета, до досягнення якої потрібно докладати зусиль Але навіть найпродуманіш....
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
більше матеріалів
/-0,35297679901123-/ /-pc-/
Top