counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Які «шкідливі» звички корисні?


Переглядів: 211


Які «шкідливі» звички корисні?

Часом здійснюючи те, що багатьма засуджується і прирівнюється до шкідливих звичок, люди мучаться докорами сумління і клянуться собі, що більше ніколи так не надійдуть. І дарма - кажуть лікарі. Адже деякі відступи від правил бувають навіть дуже корисні. Про те, що зробить життя здоровіше, а настрій краще, - в матеріалі АіФ.ru.

Зайва година сну
Як показують дослідження, сучасна людина серйозно недосипає. І це при тому, що виспатися в термін не можна, а «наздогнати» втрачені години сну просто неможливо. Недолік сну вкрай негативно позначається на життєдіяльності всього організму в цілому - сповільнюється метаболізм, погіршуються всі процеси в центральній нервовій системі. На тлі системного недосипу у людини будуть розвиватися депресія, підвищена тривожність, ожиріння, проблеми з серцево-судинною системою.

При цьому досить дозволити собі поспати на годину - два в день побільше, щоб відчувати себе в рази краще і комфортніше. Як правило, одна година в загальному режимі особливого значення не має - можна просто приходити на роботу на годину пізніше. Але зате він дає досить багато для відновлення власних сил і здоров'я. Адже спокій і відпочинок зміцнюють імунну систему, поліпшують пам'ять і дозволяють тримати вагу в нормі.

Прогул, як в школі
Прогули - відмінний варіант відновлення здоров'я. Навіть дорослим відбувся людям іноді потрібно перепочинок в робочому тижні. Звичайно ж, зловживати не варто. Але іноді можна собі дозволити влаштувати один день відпочинку посередині тижні. Такі дні відпочинку нерідко називають днями психічного здоров'я, а ще вони відмінно розвивають в людині творче начало.

Причому щастя від відпочинку починається ще напередодні - дослідження показали, що рівні гормонів щастя починають підвищуватися ввечері після закінчення робочого дня, що передує прогул. І відпочинок порціями, як кажуть експерти, виявиться вкрай корисним для відновлення працездатності і психологічної рівноваги.

шоколадні відступу
Для багатьох вживання шоколаду - найжорстокіше табу. Відмовляються від його вживання з різних причин - через острах поправитися, через розмови про підвищення холестерину і т. Д.

При цьому медики довели, що пара шматочків чорного шоколаду в день помітно покращує стан здоров'я людини. Так, даний продукт знижує кров'яний тиск, знижує ризик розвитку інсульту і інших серцево-судинних захворювань. Крім того, шоколад покращує настрій - при вживанні близько 35 г темного шоколаду на день протягом 2 тижнів можна знизити рівень гормонів стресу в крові. Правда, варто розуміти, що мова йде про гіркий шоколад, в якому вміст какао-бобів максимально високо.

Корисна жирна їжа
Про те, що жирна їжа шкідлива, можна прочитати де завгодно. Всі дієтологи і кардіологи твердять, що харчуватися потрібно переважно їжею з низьким вмістом жиру. При цьому жирна їжа дуже смачна.

Дослідження ж показали, що якщо загальний режим харчування правильно підібраний і збалансований, то періодичне вживання жирних «заборонених» страв, навпаки, буде вкрай корисним для організму. Наявні жири в рослинних оліях, насінні, горіхах, рибі, м'ясі і т. Д. Дозволяють знизити ризик серцево-судинних нападів, справляються з депресією, коригують розвиток ревматоїдного артриту. Єдине, що варто враховувати, - кількість калорій з жирів не повинна перевищувати 30%.

Чашечка кави з ранку
Про користь і шкоду кави сказано вже чимало. І найчастіше цей напій потрапляє під заборону. Хоча насправді кава, спожитий без ентузіазму, т. Е. Не більш однієї чашки напою в день, дуже корисний. Він допомагає активізувати життєві сили організму, а також є відмінним засобом профілактики серцево-судинних захворювань. Як відзначають лікарі, помірне вживання кави допомагає знизити ризик розвитку недоумства і такого захворювання, як хвороба Альцгеймера. А ще дослідження показали, що чашка кави в день знижує ризик розвитку діабету на 7%.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
більше матеріалів
/-0,44921898841858-/ /-pc-/
Top