counter
Стрічка новин
Вибрати все
30 Квітня
29 Квітня
Всі новини...

5G - величезні очікування і неприємна реальність


Переглядів: 37


5G - величезні очікування і неприємна реальність

Я знаю, що населення багатьох країн чекає приходу 5G як чуда - яке дозволить багато всього поліпшити. Недавній запуск iPhone 12, який підтримує 5G - звичайно збільшує оптимізм.
Ті битви, які веде зараз Трамп і взагалі Америка з компанією Huawei і в цілому з Китаєм (саме з приводу 5G) - ніби як кажуть що від цієї технології залежать долі всієї планети - ну або як мінімум Західної цивілізації.

Так ось - я хочу зробити вам всім неприємну новину. Все дуже сумно з 5G.

Якщо коротко:

1. 5G потрібно тільки виробникам обладнання (читай Huawei і Ericsson нашого світу)

2. Клієнтам - тобто нам з вами - це не потрібно взагалі

3. Телеком оператори можуть сильно постраждати від фінансових наслідків цієї технології, якщо будуть вести себе занадто агресивно

Розповім вам про Китай ...

У цій країні вирішили запровадити 5G швидко і агресивно. Під гучну музику Компартія Китаю оголосила що це найважливіший проект країни і запустили його в вересні 2019 року. Одні з перших в світі!

І на сьогодні в країні вже 410 тисяч базових ТІЛЬКИ 5G станцій. (Для порівняння - в Україні всіх базових станцій на сьогодні приблизно 40 тисяч)

Почну з того, що в серпні 2020 року один з трьох великих китайських операторів оголосив, що з 9 вечора до ранку буде вимикати свої 5G базові станції - бо майже ніхто їх не використовує. Решта два оператора незабаром зробили те ж саме. Несподівано?

З цією технологією є дві великі проблеми. Перша - в містах станцію треба будувати через кожні приблизно 200-300 метрів - щоб був хороший сигнал. Причина - чим вище частота хвилі - тим менше дальність покриття. Щоб досягти такого ж покриття як зараз є у 4G - треба всього їм побудувати приблизно 10 млн станцій 5G на країну. І ця проблема всім була відома і зрозуміла - виробники обладнання заздалегідь потирали свої долоньки чекаючи величезних продажів.

Друга проблема (про неї чомусь ніхто заздалегідь не подумав) - технологія працює так, що станція 5G споживає приблизно в три рази більше електрики ніж станція 4G. На початку оператори вирішили, що з розвитком технології якось знайдуться способи радикально зменшити споживання електрики - але ОБЛОМ! Тому, підрахунки в Китаї показують, що якщо побудувати 10 млн станцій, то тотальний рахунок за електрику буде приблизно 29 млрд дол на рік - що в 10 разів більше річного прибутку лідера ринку.

З цих двох причин - ніхто зараз не поспішає будувати багато станцій 5G. Адже реальні Пільги від них поки що незрозумілі. Крім того що кліп з Інтернету завантажиться до вас на телефон в 3-5 разів швидше ніж на 4G. Ну і що?

5G - це таке класичне в бізнесі SOLUTION IN SEARCH OF A PROBLEM - тобто технологічне рішення вже є - а проблему яку воно вирішує - поки що не придумали.

Недавнє опитування в Китаї показав що 73% населення не розуміє навіщо їм 5G технологія і не збирається купувати новий смартфон з нею.

А що зробили оператори? Правильно - звернулися до Уряду з проханням субсидувати їх витрати на електрику. І я не виключаю що в Китаї можуть на це піти - щоб не втратити імідж лідера в нових технологіях.

А ось тепер застосуйте всі що написано все що написано вище для ситуації бідної країни. І заспокойтеся на тему 5G. Його у нас довго не буде!


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Щасливі імена: які з них приносять успіх
Щасливі імена: які з них приносять успіх
Астрологи та екстрасенси стверджують, що від імені людини певною мірою залежить її доля Тому в деяких випадках....
Рисуем счастье: эффективная техника позитивного мышления и визуализации
Рисуем счастье: эффективная техника позитивного мышления и визуализации
Існує безліч технік розвитку позитивного мислення Малювання — чудовий спосіб навчитися візуалізувати те, чого ....
Що ніколи не можна говорити про себе: 5 руйнівних фраз
Що ніколи не можна говорити про себе: 5 руйнівних фраз
Будь-які сказані нами слова мають особливу енергетику Деякі фрази є руйнівними
Фелінотерапія або як кішки лікують людей
Фелінотерапія або як кішки лікують людей
Напевно багато хто помічав, що біль і втома йдуть при спілкуванні з коханою кішкою, але чи правда, що вихован....
Гороскопи на 30 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл
Гороскопи на 30 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл
30 квітня обіцяє принести почуття оновлення та відродження для всіх знаків зодіаку Цей день буде сприятливим ч....
більше матеріалів
/-0,3655891418457-/ /-pc-/
Top