Кухня для жінки, як особистий кабінет. У ній ми проводимо велику частину свого часу, коли знаходимося вдома. За день потрібно приготувати сніданок, обід і вечерю. Не кажучи вже, про святкові дні.
На сьогоднішній день помічниць на кухні у нас стала багато: посудомийна машина, мікрохвильова піч, мультиварка, блендер і ін.
Але без наших рук і старань, вся ця техніка безсила. Готуємо ми і після готування, порядок на кухні наводимо також самостійно. Особливо неприємно і трудомісткий ліквідувати бризки масла, які розлітаються в різні боки при смаженні.
Розпечене масло бризкає з однієї причини, якщо в нього потрапила вода або бульйон, або ж масло налито в непросохлу сковороду. Але іноді в поспіху, буває і таке.
Мало того, що відмити поверхню плити і стіни від масло не легко, так ще поки воно не "відстрілятися", підійти до сковороди, неможливо. Можна отримати опік.
Не повірите, але було й таке, коли масло мені стрельнуло, прямо в око. Відчуття не приємні, але все обійшлося.
Зараз я знаю, як втихомирити розпечене масло в сковороді. Для цього потрібно його просто посолити, і масло відразу ж перестане стріляти. Досить маленької дрібки солі.
Також, якщо мені потрібно посмажити на сковороді біляші, чебуреки або м'ясо. Перед смаженням, дно сухої сковороди я накриваю пергаментним папером. І смажу звичним способом.
Цей метод давно вичитала в інтернеті, і тепер часто його використовую. Масло не бризкає, їжа не пригорає, сковорода легко миється і менше витрачається масло.