При неправильному заварюванні чаю напій може перетворитися в небезпечну отруту. Про це пише видання Focus з посиланням на німецький Федеральний інститут оцінки ризиків (BfR).
За словами фахівців, так як чай є натуральним продуктом, він може містити бактерії, дріжджі, цвіль або патогени, такі як сальмонела. Тому при приготуванні напою коштує чітко слідувати інструкції від виробника і заливати чайне листя окропом і залишити заварюватися на п'ять хвилин.
Разом з тим експерти не радять пити чай, який наполягав протягом декількох годин - це також може бути небезпечно для організму.
У жовтні 2019 року група дослідників з Китаю виявила, що зелений чай можна використовувати для клітинної терапії, в ході якої специфічне речовина активує групу впроваджених в організм стовбурових клітин. Клітинна терапія використовується в боротьбі зі спадковими захворюваннями і раком, а також проти важко виліковних серцево-судинних, нейродегенеративних і аутоімунних захворювань.