counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Куди витікає наша енергія, або 10 секретів енергійних і успішних людей


Переглядів: 404


Куди витікає наша енергія, або 10 секретів енергійних і успішних людей

Чому в одних людей все виходить легко і швидко, а у інших - з працею? Ми з'ясували, куди витрачається наша енергія, а головне - знайшли методи її поповнювати.

У США кілька років тому бурхливо обговорювали книгу професора психології Світи Кіршенбаум, директора міжнародного центру психологічної допомоги The Chestnut Hill Institute, «Фактори емоційної енергії» (The Emotional Energy Factor). Кіршенбаум - автор декількох бестселерів з популярної психології - аналізує досвід свого дитинства. Вона росла в Нью-Йорку в бідній іммігрантської сім'ї. «Мама і всі, хто мене оточував в дитинстві, працювали на знос, по 12 годин на добу, - пише вона. - Деякі і жили теж на знос, в постійній боротьбі, в тривогах, в жалості до себе і жорстокості до світу. Погляд таких людей був тьмяним, немов у солдатів, які занадто багато часу провели на полі бою. Але були серед нас і ті, хто все сприймав абсолютно по-іншому. Вони мріяли, будували плани і знаходили сили їх здійснювати. У них була якась особлива внутрішня енергія, завдяки якій вони вміли не тільки залишатися на плаву, а й бути щасливими ».

Міста і всі їхні скарби дістаються вершникам, які не просто знають, куди їдуть, а й з інтересом дивляться по сторонам, думають і роблять висновки. Миру Кіршенбаум провела дослідження, опитала безліч фахівців і з'ясувала, що секрет «високовольтних» - так вона називає енергійних людей - в високому рівні їх емоційної енергії. Щоб просто функціонувати, потрібно їсти, пити і спати. А щоб відчувати повноту життя, потрібно інше паливо - драйв, запал, легкість, метелики в животі і вогонь в очах. Де ж, власне, брати цю енергію? Як її накопичувати й як не витратити через дрібниці? Ось, що радить автор:

Збирайте позитивну енергію кожен день

Емоційну енергію неможливо помацати, але коли вона б'є через край, ми цим активно користуємося і дуже гостро відчуваємо її брак. Індуси називають її «прана», китайці - «ци», буддисти - «кундаліні». Ще існує ментальна енергія, похідна емоційної, - це здатність аналізувати інформацію, приймати рішення і придумувати стратегію. Ментальна і емоційна енергія, як стверджує професор Кіршенбаум, - це як мінімум 70% нашої життєвої сили. Решта 30% - груба фізична енергія, яку можна підзарядити їжею і сном. А емоційні батареї заряджати потрібно дві години на день - рівно стільки професор рекомендує займатися тим, що приносить особисто вам величезне задоволення. Працює безвідмовно!

Забудьте про чужих (батьківських) установок на невдачу

Є версія, що ми з'являємося на світ з уже заданим рівнем енергії, з певним ресурсом, який допомагає протистояти труднощам, адаптуватися до складних обставин і творити. У кого-то цей ресурс величезний, у кого-то він посередній, а у кого-то практично відсутній. У східній філософії це називають кармою, а в західній психології - родовий програмою.

Також психологи вважають, що величезна кількість енергії багато з нас розбризкують в дитинстві. Наприклад, через негативні установки батьків ( «Ти нічого не можеш», «Ти некрасива», «Грошей завжди мало» і т.п.), які потім перетворюються на внутрішніх енергетичних вампірів. Тому, якщо ви, наприклад, відчуваєте складнощі з ухваленням рішень (що теж забирає багато енергії) або боїтеся змін, запитайте себе, що або хто вас насправді обмежує - чий (мамин? Татів?) Голос у вас всередині нашіптує всяку негативну дурниці .

Але майте на увазі: якщо енергії немає зовсім, це вже депресія. У неї три головні ознаки: уповільнення мислення (бідність асоціацій, важко думати), уповільнення рухів (навіть міміка завмирає) і поганий настрій. Вона лікується - але її треба лікувати.

Перестаньте грати в багатозадачність

Ми втрачаємо моторошне кількість енергії, намагаючись робити кілька справ одночасно. Якість роботи при цьому нікуди не годиться, а незавершені справи вижірают душевну енергію. Тому робіть тільки те, що в даний момент найважливіше. Це не втомить вас - навпаки, додасть нових сил, тому що будь-який завершена справа додає позитивних емоцій. Для початку зробіть щось невелике і неважка (але обов'язково термінове!) - ви це швидко закінчите і порадієте результату. А якщо на щось часу ніколи немає, значить, для вас це не важливо і ви не хочете займатися дурницями. Турбуючись про дрібниці, ми втрачаємо енергію, а займаючись важливими для нас речами, накопичуємо її.

Розберіться з психосоматикой

Аюрведа вважає, що негативні емоції - страх, занепокоєння і гнів - створюють в тілі блоки, які не дають життєвої енергії текти вільно. Коли нам страшно, майже завжди автоматично стискаються м'язи живота - це напружується сонячне сплетіння (в Індії це місце називають «маніпура» - третя чакра, яка відповідає за наші відносини зі світом). Якщо це відбувається часто, утворюється спазм, який з часом може давати фізичні симптоми - в шлунку, кишечнику, грудній клітці та інших м'язових органах, діяльність яких ми не здатні свідомо контролювати, виникає запальний процес і біль. До речі, все більше лікарів схиляються до думки, що мігрень, астма, високий тиск, запор, гастрит та інші шлунково-кишкові розлади, остеохондроз і багато інших поширені хвороби - це чистої води психосоматика. А значить, легко лікується. У якій би сім'ї ми не народилися і яке б не було у нас дитинство, людський організм має неймовірним самоісцеляться потенціалом. Щоб відновити вільний потік енергії, треба навчитися спостерігати за своїми емоціями, усвідомлювати їх і не ототожнювати себе з ними, особливо якщо вони вам не подобаються.

Проженете енергетичних вампірів

Миру Кіршенбаум в своїй книзі називає таких людей toxic people. Енергетичні вампіри - це перш за все любителі скаржитися на здоров'я, безгрошів'я, погоду і ціни на бензин. Вони розповідають вам жахливі історії про те, як зарізали знайомих далеких знайомих, вони переказують вам новини з каналу НТВ, вони обов'язково будуть знімати на телефон сцену аварії і негайно запостив фотографії в Facebook. У Бредбері про таких навіть розповідь є - «Натовп» - вони там витягають життя з потерпілого, і він помирає. Ще один різновид вампірів - drama queen. Це дівчата, які зі звичайної ситуації створюють драму, загострюючи без приводу емоції. Оскільки енергетичні вампіри, як крові, жадають вашої уваги і часу (це можуть бути і улюблені люди - наприклад, батьки), після спілкування з ними майже завжди відчувається неймовірний занепад сил. Якщо доводиться час від часу контактувати з «токсичними», не копіюйте їх жести і манеру розмовляти. Ви - це не вони.

Не прагніть бути ідеальною (дочкою, дружиною, начальницею)

Мама дзвонить десятий раз за сьогоднішній день, хоча завтра у відрядження і у вас купа справ, але ви - як гарна дочка - берете трубку. Няня дає вам нескінченні поради, які ви - як ввічлива людина - вислухуєте. І так далі. Будьте доброю, уважною, щедрою, але тільки якщо людині дійсно потрібна ваша допомога, а ви бачите в цьому сенс, в який щиро вірите (і він, відповідно, буде підживлювати вас енергією), а не просто боїтеся, що без цього вас не будуть кохати. І обережніше з перфекционизмом: занадто висока планка - дуже енергоємна річ.

Випрямитеся і почніть правильно дихати

Неправильна постава вимикає потік щасливою енергії. Коли ми сутулимося, велика кількість сил іде на підтримку м'язових затискачів. Ще більше енергії витікає, якщо ми при цьому ще й неправильно дихаємо. Неправильно - це через рот (рот - для їжі, а не для повітря), поверхнево і якщо вдих довший видиху (повинно бути навпаки, до того ж дихати треба розмірено і краще животом). Проблеми зі спиною - це, як правило, сигнал, що в тілі є неусвідомлені енергетичні блоки, а хребет в цьому випадку грає роль амортизатора. Позбутися від тілесних блоків можна за допомогою йога-Нідра (вона легка і приємна, складається в основному з розслаблюючих медитацій), гімнастики цигун, тай-чи, різних технік усвідомленого дихання - ребефинга, чакрова і тантричного дихання. Можна ще сходити до хорошого остеопатія - вони все трохи психологи, трохи чаклуни.

Менше говоріть про свої плани і обіцянки

Ділитися мріями - прекрасно, це може допомогти розібратися в собі і ще більше надихнутися задуманим. Але якщо часто і детально базікати про плани, цілі і важливих проектах - особливо, якщо до їх виконання ви ще не приступили, - розплескати енергію. Не факт, що вас наврочать, але який-небудь коментар може здорово позбавити ентузіазму. Ще, коли ми занадто багато про щось говоримо, виникає ілюзорне відчуття, що півсправи вже зроблено. А воно не зроблено. І обережніше з обіцянками. Чи не суліте золоті гори, якщо на 100% не впевнені, що зможете їх доставити. Невиконані обіцянки теж забирають енергію.

Не заздріть

Заглядати в чуже життя і оцінювати власну спроможність через те, що є у інших, - абсурд. У кожного свій шлях. З боку чуже життя може здаватися ідеальною, але хто знає, що дійсно відбувається у людей, яким ми заздримо. Порівнюючи себе з іншими, ми втрачаємо енергію, яку могли б витратити для вирішення своїх проблем. Краще подякувати світобудову за те, що у вас вже є. Швидше за все, це вже немало.

Навчіться себе прощати (на ділі, а не на словах)

Миру Кіршенбаум в своїй книзі радить наступне: якщо ви відчуваєте почуття провини - особливо, коли мова йде про щось, що трапилося в минулому, і вже нічого не змінити, - припиніть «качати» в цю подію енергію і влаштуйте сама собі суд. За яких обставин ви вчинили саме так, а не інакше? Чи був у вас взагалі вибір? Ви розуміли, що робите? Простіть себе, а якщо не виходить, зробіть що-небудь хороше. І перестаньте про це думати. Шкодуючи про щось, повертаючись в минуле - як і нескінченно мріючи про майбутнє, - ми теж розтрачуємо емоційну енергію. Життя существет тільки тут і зараз.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає 19 квітня приділити увагу здоров'ю та провести профілактичні процедури, які зміцнюють орг....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Згідно з гороскопом Тамарою Глобою на 19 квітня 2024 року, важливо проявити серйозність і уникати витрати часу....
більше матеріалів
/-0,40143990516663-/ /-pc-/
Top