counter

Куди витікає наша енергія, або 10 секретів енергійних і успішних людей


Переглядів: 404


Куди витікає наша енергія, або 10 секретів енергійних і успішних людей

Чому в одних людей все виходить легко і швидко, а у інших - з працею? Ми з'ясували, куди витрачається наша енергія, а головне - знайшли методи її поповнювати.

У США кілька років тому бурхливо обговорювали книгу професора психології Світи Кіршенбаум, директора міжнародного центру психологічної допомоги The Chestnut Hill Institute, «Фактори емоційної енергії» (The Emotional Energy Factor). Кіршенбаум - автор декількох бестселерів з популярної психології - аналізує досвід свого дитинства. Вона росла в Нью-Йорку в бідній іммігрантської сім'ї. «Мама і всі, хто мене оточував в дитинстві, працювали на знос, по 12 годин на добу, - пише вона. - Деякі і жили теж на знос, в постійній боротьбі, в тривогах, в жалості до себе і жорстокості до світу. Погляд таких людей був тьмяним, немов у солдатів, які занадто багато часу провели на полі бою. Але були серед нас і ті, хто все сприймав абсолютно по-іншому. Вони мріяли, будували плани і знаходили сили їх здійснювати. У них була якась особлива внутрішня енергія, завдяки якій вони вміли не тільки залишатися на плаву, а й бути щасливими ».

Міста і всі їхні скарби дістаються вершникам, які не просто знають, куди їдуть, а й з інтересом дивляться по сторонам, думають і роблять висновки. Миру Кіршенбаум провела дослідження, опитала безліч фахівців і з'ясувала, що секрет «високовольтних» - так вона називає енергійних людей - в високому рівні їх емоційної енергії. Щоб просто функціонувати, потрібно їсти, пити і спати. А щоб відчувати повноту життя, потрібно інше паливо - драйв, запал, легкість, метелики в животі і вогонь в очах. Де ж, власне, брати цю енергію? Як її накопичувати й як не витратити через дрібниці? Ось, що радить автор:

Збирайте позитивну енергію кожен день

Емоційну енергію неможливо помацати, але коли вона б'є через край, ми цим активно користуємося і дуже гостро відчуваємо її брак. Індуси називають її «прана», китайці - «ци», буддисти - «кундаліні». Ще існує ментальна енергія, похідна емоційної, - це здатність аналізувати інформацію, приймати рішення і придумувати стратегію. Ментальна і емоційна енергія, як стверджує професор Кіршенбаум, - це як мінімум 70% нашої життєвої сили. Решта 30% - груба фізична енергія, яку можна підзарядити їжею і сном. А емоційні батареї заряджати потрібно дві години на день - рівно стільки професор рекомендує займатися тим, що приносить особисто вам величезне задоволення. Працює безвідмовно!

Забудьте про чужих (батьківських) установок на невдачу

Є версія, що ми з'являємося на світ з уже заданим рівнем енергії, з певним ресурсом, який допомагає протистояти труднощам, адаптуватися до складних обставин і творити. У кого-то цей ресурс величезний, у кого-то він посередній, а у кого-то практично відсутній. У східній філософії це називають кармою, а в західній психології - родовий програмою.

Також психологи вважають, що величезна кількість енергії багато з нас розбризкують в дитинстві. Наприклад, через негативні установки батьків ( «Ти нічого не можеш», «Ти некрасива», «Грошей завжди мало» і т.п.), які потім перетворюються на внутрішніх енергетичних вампірів. Тому, якщо ви, наприклад, відчуваєте складнощі з ухваленням рішень (що теж забирає багато енергії) або боїтеся змін, запитайте себе, що або хто вас насправді обмежує - чий (мамин? Татів?) Голос у вас всередині нашіптує всяку негативну дурниці .

Але майте на увазі: якщо енергії немає зовсім, це вже депресія. У неї три головні ознаки: уповільнення мислення (бідність асоціацій, важко думати), уповільнення рухів (навіть міміка завмирає) і поганий настрій. Вона лікується - але її треба лікувати.

Перестаньте грати в багатозадачність

Ми втрачаємо моторошне кількість енергії, намагаючись робити кілька справ одночасно. Якість роботи при цьому нікуди не годиться, а незавершені справи вижірают душевну енергію. Тому робіть тільки те, що в даний момент найважливіше. Це не втомить вас - навпаки, додасть нових сил, тому що будь-який завершена справа додає позитивних емоцій. Для початку зробіть щось невелике і неважка (але обов'язково термінове!) - ви це швидко закінчите і порадієте результату. А якщо на щось часу ніколи немає, значить, для вас це не важливо і ви не хочете займатися дурницями. Турбуючись про дрібниці, ми втрачаємо енергію, а займаючись важливими для нас речами, накопичуємо її.

Розберіться з психосоматикой

Аюрведа вважає, що негативні емоції - страх, занепокоєння і гнів - створюють в тілі блоки, які не дають життєвої енергії текти вільно. Коли нам страшно, майже завжди автоматично стискаються м'язи живота - це напружується сонячне сплетіння (в Індії це місце називають «маніпура» - третя чакра, яка відповідає за наші відносини зі світом). Якщо це відбувається часто, утворюється спазм, який з часом може давати фізичні симптоми - в шлунку, кишечнику, грудній клітці та інших м'язових органах, діяльність яких ми не здатні свідомо контролювати, виникає запальний процес і біль. До речі, все більше лікарів схиляються до думки, що мігрень, астма, високий тиск, запор, гастрит та інші шлунково-кишкові розлади, остеохондроз і багато інших поширені хвороби - це чистої води психосоматика. А значить, легко лікується. У якій би сім'ї ми не народилися і яке б не було у нас дитинство, людський організм має неймовірним самоісцеляться потенціалом. Щоб відновити вільний потік енергії, треба навчитися спостерігати за своїми емоціями, усвідомлювати їх і не ототожнювати себе з ними, особливо якщо вони вам не подобаються.

Проженете енергетичних вампірів

Миру Кіршенбаум в своїй книзі називає таких людей toxic people. Енергетичні вампіри - це перш за все любителі скаржитися на здоров'я, безгрошів'я, погоду і ціни на бензин. Вони розповідають вам жахливі історії про те, як зарізали знайомих далеких знайомих, вони переказують вам новини з каналу НТВ, вони обов'язково будуть знімати на телефон сцену аварії і негайно запостив фотографії в Facebook. У Бредбері про таких навіть розповідь є - «Натовп» - вони там витягають життя з потерпілого, і він помирає. Ще один різновид вампірів - drama queen. Це дівчата, які зі звичайної ситуації створюють драму, загострюючи без приводу емоції. Оскільки енергетичні вампіри, як крові, жадають вашої уваги і часу (це можуть бути і улюблені люди - наприклад, батьки), після спілкування з ними майже завжди відчувається неймовірний занепад сил. Якщо доводиться час від часу контактувати з «токсичними», не копіюйте їх жести і манеру розмовляти. Ви - це не вони.

Не прагніть бути ідеальною (дочкою, дружиною, начальницею)

Мама дзвонить десятий раз за сьогоднішній день, хоча завтра у відрядження і у вас купа справ, але ви - як гарна дочка - берете трубку. Няня дає вам нескінченні поради, які ви - як ввічлива людина - вислухуєте. І так далі. Будьте доброю, уважною, щедрою, але тільки якщо людині дійсно потрібна ваша допомога, а ви бачите в цьому сенс, в який щиро вірите (і він, відповідно, буде підживлювати вас енергією), а не просто боїтеся, що без цього вас не будуть кохати. І обережніше з перфекционизмом: занадто висока планка - дуже енергоємна річ.

Випрямитеся і почніть правильно дихати

Неправильна постава вимикає потік щасливою енергії. Коли ми сутулимося, велика кількість сил іде на підтримку м'язових затискачів. Ще більше енергії витікає, якщо ми при цьому ще й неправильно дихаємо. Неправильно - це через рот (рот - для їжі, а не для повітря), поверхнево і якщо вдих довший видиху (повинно бути навпаки, до того ж дихати треба розмірено і краще животом). Проблеми зі спиною - це, як правило, сигнал, що в тілі є неусвідомлені енергетичні блоки, а хребет в цьому випадку грає роль амортизатора. Позбутися від тілесних блоків можна за допомогою йога-Нідра (вона легка і приємна, складається в основному з розслаблюючих медитацій), гімнастики цигун, тай-чи, різних технік усвідомленого дихання - ребефинга, чакрова і тантричного дихання. Можна ще сходити до хорошого остеопатія - вони все трохи психологи, трохи чаклуни.

Менше говоріть про свої плани і обіцянки

Ділитися мріями - прекрасно, це може допомогти розібратися в собі і ще більше надихнутися задуманим. Але якщо часто і детально базікати про плани, цілі і важливих проектах - особливо, якщо до їх виконання ви ще не приступили, - розплескати енергію. Не факт, що вас наврочать, але який-небудь коментар може здорово позбавити ентузіазму. Ще, коли ми занадто багато про щось говоримо, виникає ілюзорне відчуття, що півсправи вже зроблено. А воно не зроблено. І обережніше з обіцянками. Чи не суліте золоті гори, якщо на 100% не впевнені, що зможете їх доставити. Невиконані обіцянки теж забирають енергію.

Не заздріть

Заглядати в чуже життя і оцінювати власну спроможність через те, що є у інших, - абсурд. У кожного свій шлях. З боку чуже життя може здаватися ідеальною, але хто знає, що дійсно відбувається у людей, яким ми заздримо. Порівнюючи себе з іншими, ми втрачаємо енергію, яку могли б витратити для вирішення своїх проблем. Краще подякувати світобудову за те, що у вас вже є. Швидше за все, це вже немало.

Навчіться себе прощати (на ділі, а не на словах)

Миру Кіршенбаум в своїй книзі радить наступне: якщо ви відчуваєте почуття провини - особливо, коли мова йде про щось, що трапилося в минулому, і вже нічого не змінити, - припиніть «качати» в цю подію енергію і влаштуйте сама собі суд. За яких обставин ви вчинили саме так, а не інакше? Чи був у вас взагалі вибір? Ви розуміли, що робите? Простіть себе, а якщо не виходить, зробіть що-небудь хороше. І перестаньте про це думати. Шкодуючи про щось, повертаючись в минуле - як і нескінченно мріючи про майбутнє, - ми теж розтрачуємо емоційну енергію. Життя существет тільки тут і зараз.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
1 липня о 0:27 розпочнеться 25-й місячний день Місяць перебуватиме у фазі спадання
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає не сприймати події дня буквально, а сконцентруватися на самовладанні у будь-якій ситуації....
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба рекомендує цього дня зосередитись на поточних завданнях та зберігати самовладання у взаємодії з к....
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба опублікувала з прогнозом на 24 червня для всіх знаків зодіаку, приділяючи особливу увагу турботі ....
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам чекає активний день Ваша енергія буде на висоті, і це слушний....
більше матеріалів
/-0,39432120323181-/ /-pc-/
Top