counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

МВС анонсувало нововведення для водіїв


Переглядів: 187


МВС анонсувало нововведення для водіїв

21 грудня в Україні почав працювати новий сервіс – Електронний кабінет водія. Про це повідомляє Державне агентство з питань електронного урядування, передає БізнесЦензор.

"Тепер кожен може дізнатися актуальну інформацію про свої авто і водійські посвідчення, перевірити і оплатити адміністративні правопорушення, переглянути історію будь-якого автомобіля по VIN-коду і записатися в електронну чергу в сервісні центри МВС", - сказано в повідомленні.

Онлайн-сервіс доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua і на урядовому порталі kmu.gov.ua в розділі "Електронні послуги". Доступ до електронного кабінету здійснюється за допомогою цифрового підпису, BankID або MobileID.

"Цей сервіс мінімізує витрати часу і зусиль клієнтів сервісних центрів МВС, робить найпопулярніші послуги однаково доступними для всіх громадян країни, виключає людський фактор і ліквідує корупційні ризики", - заявив начальник головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Як наголошується в повідомленні, раніше більшість адміністративних і сервісних послуг водіям надавали тільки безпосередньо в сервісних центрах МВС. Наприклад, актуальну інформацію про транспортний засіб і водійське посвідчення можна було дізнатися тільки після особистого звернення громадян, а інформацію про штрафи – тільки у вигляді поштового повідомлення через кілька днів після вчинення правопорушення.

Відтепер водії можуть зайти в свій е-Кабінет, вибравши зручний для себе порядок електронної ідентифікації, і користуватися рядом послуг в онлайн-форматі.

Зокрема, водій може переглянути інформацію про свої водійські посвідчення (національне та міжнародне), дізнатися актуальну інформацію про свої транспортні засоби (технічні характеристики, право власності, історію авто), перевірити, чи накладені обтяження на ТЗ, а також оперативно отримати повну інформацію про адмінпорушення.

При цьому в електронному кабінеті водій зможе сформувати платіж для сплати штрафів провести його онлайн.

Крім того, для бажаючих замовити індивідуальні номерні знаки в Електронному кабінеті водія доступна можливість перевірки, чи вільний обраний знак в даному регіоні, і відразу замовити макет.

Також за допомогою електронної Кабінету можна організувати візит в сервісний центр МВС, вибравши онлайн зручні дату та час.

При купівлі-продажу авто зручною буде можливість перевірити будь-який транспортний засіб по VIN-коду. Зокрема, безкоштовно можна дізнатися про останню операцію з транспортним засобом, дату і місце його останньої реєстрації, рік випуску і загальні технічні характеристики.

За додаткову плату в 45,68 грн користувачам електронного кабінету водія стане доступна інформація про кількість попередніх власників, участі авто в ДТП, наявності заборони на продаж або обтяжень, страхування тощо.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Всі ми люди, і кожен із нас має свої недоліки, вади та темні сторони Багатьом знакам зодіаку вони не видно, ал....
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Астрологія — це наука характер людини за Знаком Зодіаку Тому поради астрологів допоможуть і вдало вийти заміж,....
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття занепокоєння чи невизначеності щодо ва....
Любовний гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви відчуватимете особливе почуття натхнення та романтики Ваша прист....
Білий приворот від зрад
Білий приворот від зрад
Набути гармонію в особистому житті може кожен Захистити свою сім'ю від зрад допоможе білий приворот
більше матеріалів
/-0,25577521324158-/ /-pc-/
Top