Дешеві продукти харчування люди найчастіше купують, щоб заощадити гроші. Але виходить тимчасова економія, так потім ці, якщо не в рази більші гроші доведеться витрачати на лікування убитого шкідливою їжею шлунка. Фахівці з ВООЗ склали перелік недорогих продуктів харчування, які практично смертельні.
Сосиски і недорогі ковбаси
На першому місці антирейтингу бюджетні сосиски і різні ковбаси. Якщо їх ціна невисока, значить, у виробах м'яса зовсім небагато. Крім того, в дешевших ковбасних виробах містяться канцерогенні компоненти, які можуть спровокувати розвиток онкології, особливо в шлунково-кишковому тракті.
Напівфабрикати
Небезпеку для здоров'я представляють штучно синтезовані трансжири і фосфати, які включають в себе напівфабрикати (пельмені, котлети, піца і тд.). Коли вони накопичуються в організмі, то збільшують ризик інфаркту, погано впливають на центральну нервову систему і погіршують стан кісток. Також шкідливі компоненти провокують швидкий дисбаланс корисного кальцію і фосфору в організмі.
Дешевий твердий сир
Якісний твердий сир не може бути дешевим. Його дешевизна вказує на наявність шкідливих добавок і маргарину, погіршує роботу серця і судин.
Солодощі
Невисока вартість солодощів з великою ймовірністю свідчить про наявність підсилювачів смаку, барвників, дешевих масел і трансжирів. Перераховані речовини погіршують функціонування серцево-судинної системи.
Рибні консерви
У рибних консервах можуть бути важкі метали. Вони потрапляють в рибу в результаті окислювальних процесів в металевій банці. Вживання бюджетних консервованих продуктів збільшує ризик розвитку раку.