counter
Стрічка новин
Вибрати все
2 Травня
1 Травня
Всі новини...

Чому чорніє натільний срібний хрестик


Переглядів: 17811


Чому чорніє натільний срібний хрестик

Багато, хто носять прикраси з дорогоцінних металів, можуть задаватися питаннями про те, чому чорніє хрестик зі срібла на тілі. Це явище кожен пояснює по-своєму. Прийшов час розібратися в проблемі, а заодно знайти ефективний спосіб від неї позбавитися.

Існує кілька причин, через які може почорніти срібний хрестик. До числа найбільш поширених з них відносять:

Потовиділення. Такий метал, як срібло, не захищений від різних хімічних реакцій, які виникають при його контакті з іншими речовинами. Як правило, ця прикраса носиться на шиї. А вона може потіти. Разом з потом з організму виділяються хімічні сполуки, що містять сірку. Вона ж під час контакту з металом утворює сульфід срібла. Речовина відрізняється темним кольором, який і покриває поверхню хрестика. Згодом шар сульфіду лише потовщується, утворюючи помітний наліт.

Присутність різних домішок в металі. Срібло за своєю природою досить м'яке. Тому майстрам під час виготовлення ювелірних прикрас доводитися домішувати до нього додаткові метали. Деякі з них під час контакту з повітрям можуть окислюватися. Через це спостерігається почорніння хрестика.

Вплив змін, які відбуваються в організмі людини. Хрестик з срібла може почати темніти через зміни в складі шкірних виділень, викликаних гормональним збоєм або вагітністю. Також таку реакцію дають різні захворювання. Змінити свій колір може срібний хрестик, який довгий час не носили. Він швидко почорніє, якщо буде перебувати у вологому середовищі або стикатися з речовинами, що містять сірку.

Пояснення явища з точки зору містики
Люди, які вірять в різні прикмети, нерідко співвідносять почорніння хрестика, зробленого зі срібла, з містичними явищами. Вони впевнені, що це пов'язано з накладенням на власника прикраси порчі або пристріту. Хрестик же приймає на себе магічний удар, тим самим, захищаючи людину від серйозної хвороби. Ще в давні часи сріблу надавали окультні значення.

Його застосовували в таких випадках:
Для захисту будинку від зла використовували срібні обереги. Вважалося, що срібними кулями можна вбити справжнього перевертня. Срібні хрестики вважалися оберегами, які захищали свого власника від пристріту. Сучасній науці досі не вдалося пояснити, чому люди надають сріблу саме таке значення. Але також вони не можуть не погодитися з тим, що цей метал все-таки робить позитивний вплив на здоров'я людини.

У ювелірних магазинах продаються спеціальні засоби, призначені для чищення срібних виробів від темного нальоту та інших забруднень. Вкрай не рекомендується в цих цілях використовувати агресивні препарати, так як вони можуть зіпсувати зовнішній вигляд прикраси. Якщо власнику хрестика не вдалося видалити наліт щадними способами очищення, то йому краще всього звернутися до ювеліра. Той зможе вирішити проблему дуже швидко, не принісши при цьому ніякої шкоди виробу.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Купити або знайти спокій не можна Його можна лише самостійно створити всередині себе
більше матеріалів
/-0,753005027771-/ /-pc-/
Top