counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Квітня
27 Квітня
26 Квітня
Всі новини...

8 речей, яких ви торкаєтеся щодня, можуть бути токсичні


Переглядів: 310


8 речей, яких ви торкаєтеся щодня, можуть бути токсичні

1. Магазинні чеки
Ми звично беремо чек на касі і засовуємо його або в гаманець, або в кишеню. Між іншим, ці чеки друкуються на термопапері, а це значить, що вони покриті тонким шаром порошку, що містить бісфенол (БФА), хімічна речовина, що руйнує ендокринну систему, яку лікарі пов'язують з раком молочної залози, діабетом і гормональними порушеннями у дітей. Бісфенол відмінно проникає через шкіру, тому обмежте ваші «контакти» з магазинними чеками. Нарешті, не забудьте ретельно вимити руки після відвідування магазину.

2. Спреї і репеленти
Хоча вони і захищають від укусів комах, але деякі з інгредієнтів антимоскітного спрею можуть бути вельми токсичними, зокрема органофосфати, також містяться в пестицидах і гербіцидах. Їх ще називають пластифікатори, що само по собі вже звучить лякаюче. Ці сполуки легко проникають через шкіру і вдихаются, отруюючи не тільки комах, але і людей. Вони руйнують нейротрансмітери, впливають на дихальну і м'язову функцію і можуть викликати серцево-судинну недостатність. Тривала дія таких хімікатів пов'язано з хворобами серця і легенів, порушенням пам'яті, уповільненою реакцією, а також раковими захворюваннями.

3. Пральний порошок
Уявіть собі, але прання одягу теж може бути пов'язано з ризиком. Пральні порошки рясніють потужними хімічними речовинами, причому багато хто з них містять фенол, який легко проникає через шкіру і здатний викликати ниркову і печінкову дисфункцію. Спробуйте користуватися органічними миючими засобами, особливо якщо у вас алергія, екзема або просто дуже чутлива шкіра.

4. Посуд з антипригарним покриттям
Вам, напевно, подобається функціональність посуду з антипригарним покриттям. Однак і тут не все так просто: це покриття при перегріванні може плавитися і виділяти алюміній, який ви потім поглинаєте разом з їжею, а медики пов'язують це з ризиком виникнення хвороби Альцгеймера і онкозахворювань. Якщо ви бачите хоч якесь порушення покриття в посуді, негайно його викидайте.

5. Дезодорант/антиперспірант
Де ще ви можете виявити алюміній? У цьому самому звичному балончику, який ви використовуєте майже щодня. Хоча антиперспірант призначений для того, щоб надати вам відчуття свіжості, в його складі нерідко знаходиться алюміній, що забиває пори шкіри, щоб запобігти надмірне потовиділення. А чим шкідливий алюміній, ви вже дізналися з попереднього пункту.

6. Парфуми або туалетна вода
Деякі парфуми і спреї для тіла містять небезпечні сполуки, які можуть заподіяти шкоду слизової оболонки дихальних шляхів. Іншими словами, ви будете кашляти і чхати. І навіть якщо ви здорові і ні на що не скаржитеся, у вас запросто може розвинутися ще і мігрень.

7. Освіжувач повітря
Так, він усуває неприємні запахи в приміщенні, але вдихання хімічних речовин, що містяться в будь-якому освіжувачі, небезпечно для всіх домочадців, включаючи тварин. Освіжувачі - це теж хімікати, вони подразнюють очі та викликають запалення. Якщо ви постійно дихайте фталатами (ефір фталієвої кислоти), то вони можуть спровокувати астму і нашкодити дихальних шляхах і легким.

8. Дезінфікуючий засіб для рук і антибактеріальне мило
Ви думаєте, що ці засоби стоять на сторожі вашого здоров'я? В кінцевому підсумку вони можуть принести більше шкоди, ніж користі. Триклозан міститься у більш ніж двох третинах дезінфікуючих засобів для рук. Це ще один елемент, який надає токсичну дію на репродуктивну систему, і він пов'язаний із захворюваннями щитовидної залози, алергіями, астмою і екземою. Якщо цього вам недостатньо, то можна додати, що це можливий канцероген. Крім того, коли ви занадто часто користуєтеся такими продуктами, ви можете викликати у себе резистентність до антибіотиків, що ускладнює лікування будь-яких інфекцій. Источник.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
Кішки здавна вважаються загадковими та магічними тваринами Знаючи про їхні здібності, ви по-новому поглянете н....
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
28 квітня о 1:03 розпочнеться 20-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Велике свято віруючі святкують за тиждень до початку Великодня У Вербну неділю існують не лише традиції, а й з....
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви будете сповнені енергії та рішучості Це чудовий час для початку ....
Любовний гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути особливу енергію у своїх відносинах Це чудовий де....
більше матеріалів
/-0,40413284301758-/ /-pc-/
Top