counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Вбивали, гвалтували і грабували заради втіхи: суд над бандою харківських головорізів затягується


Переглядів: 3453


Вбивали, гвалтували і грабували заради втіхи: суд над бандою харківських головорізів затягується

Уже дев'ять (!) місяців Фрунзенський районний суд Харкова не може розпочати розгляд по суті кримінального провадження, відкритого щодо групи осіб, які тривалий час грабували і калічили людей. 31 серпня засідання знову не відбулося — судді стало погано з серцем. На цей день було заплановано слухання потерпілих. За цей час з матеріалів справи зникла згадка про два зґвалтування і підозрюваних вже не вісім, а лише троє. Всі вони — діти багатих батьків.

З Новосанжарського району Полтавської області, що в 200 кілометрах від Харкова, в суд приїхав 25-річний колишній поліцейський Василь Маркович, який після жорстокого побиття нелюдами п'ять місяців провів в комі і відновлюється досі. До зали судових засідань його вводили, тримаючи під руки, мама і знайомий — без опори потерпілий не може пересуватися.

грабіж, кримінал, вбивства, харківські головорізи, суд,

— Я не пам'ятаю, як вони мене били. Але це зафіксувала камера відеоспостереження. Це сталося 9 грудня 2016 року в 1.45. Злочинців було двоє. Я вже відкривав вхідні двері, коли вони мене наздогнали — «вели» від магазину, де я розраховувався банківською карткою. У одного з них був травматичний пістолет, у іншого — ніж-«метелик». Вони «вирубали» мене кількома потужними ударами по голові. Я втратив свідомість. На відеозаписі видно, що один з нападників підстрибнув на моїй голові дванадцять (!) разів. Я п'ять годин пролежав на морозі в одній футболці", - розповіла Фактам жертва, колишній учасник АТО. Хлопець після побоїв пролежав у комі п'ять місяців.

У іншого потерпілого, 34-річного харків'янина Романа Лискова, який був присутній в залі суду, досі помітні шрами на обличчі, що залишилися після бандитського нападу.

7 травня минулого року він повертався з гостей. На чоловіка напали ззаду. Отямився він вже в четвертій міській лікарні термінової і невідкладної допомоги на операційному столі. Розбійники забрали ноутбук, телефон, срібний ланцюжок і 300 гривень.

А ось 30-річний Павло Шалига (теж, треба зауважити, високого зросту і міцної статури) запам'ятав своїх кривдників, які напали на нього в квітні минулого року.

"Одного з них я помітив біля кіоску неподалік від станції метро Олександра Масельського — на його обличчя впало світло, — згадує Павло. — Я ще подумав: який злісний у молодої людини вираз обличчя. А через кілька хвилин цей хлопець зі своїм дружком наздогнали мене і повалили на землю. Відібрали сто гривень і старий мобільний телефон. Від нанесених ударів я знепритомнів. Приблизно через годину, згідно з медичними записами, мене доставили в четверту «швидку». Зламане ребро пробило легеню", - розповів потерпілий.

Постраждалу Анну Прохватило і її сестру Анастасію звірі побили до напівсмерті і згвалтували. Дівчат врятувало те, що у двір заїхала машина таксі і вони встигли попросити про допомогу.

"Якби він не заїхав у двір, де на нас напали два покидька, мене з сестрою не тільки б згвалтували, а й убили. Нападники (я їх впізнала пізніше на очній ставці) мали при собі ножі. Я чула, як один з них , звертаючись до іншого, сказав: «Приріжемо!», - розповіла жертва.

Її сестра після травм страждає від епілепсії — до сорока нападів в хвилину. Вони супроводжуються кашлем і блювотою. Головні болі стали постійними. Жінка тепер боїться темряви.

Всі потерпілі дуже страждають, кожен раз зустрічаючись зі своїми мучителями, а ще й тому, що справі не дають хід. Всього є офіційна інформація про тринадцять епізодів розбійних нападів на харків'ян і шести пограбуваннях.

Але з матеріалів справи зникли докази зґвалтування зловмисниками неповнолітньої. А банда складалася не з трьох, а з восьми людей.

Жертви стверджують, що справу спеціально затягували. Крім продовження запобіжного заходу затриманим, суд жодних рішень за дев'ять місяців не прийняв.

грабіж, кримінал, вбивства, харківські головорізи, суд,

Зауважимо, що батьки обвинувачених стверджують, що всі вони були забезпеченими людьми і виросли в забезпечених сім'ях, не пили, не вживали наркотики, мали можливість вчитися, відвідувати спортивні клуби. Один з них, студент харківського вузу, за місяць до затримання одружився, другий навчався на кондитера, третій працював зубним техніком (саме він очолював розбійне угруповання і проходить по всіх епізодах злочинів).

Наступне засідання, якщо прокуратура і суд не візьмуться за старе, відбудуться 25 вересня в Московському районному суді Харкова.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Хіромантія: як по лініях руки знайти свою другу половинку
Хіромантія: як по лініях руки знайти свою другу половинку
В одній відомій пісні співається: з любов'ю зустрітися — проблема складна Але нині немає нічого неможливого! С....
Енергетика людини: що таке емпатія
Енергетика людини: що таке емпатія
Всі ми хочемо, щоб нас розуміли і приймали такими, якими ми є Зрозуміти іншу людину та стати на її місце у скл....
Камені-талісмани: як природна енергетика приваблює любов, гроші та удачу
Камені-талісмани: як природна енергетика приваблює любов, гроші та удачу
Природа подарувала нам безліч способів залучати у своє життя удачу, любов, гроші та багато інших благ Одним із....
Все про енергетичних вампірів
Все про енергетичних вампірів
Прийнято вважати, що енергетичний вампір — це тяжкий, неприємний тип Він живиться енергією оточуючих, тероризу....
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Мета маніпулятора — повністю підпорядкувати людину своїй волі, і тим самим позбавити її самостійності та можли....
більше матеріалів
/-0,2773540019989-/ /-pc-/
Top