counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Установка будинкових лічильників: нові правила


Переглядів: 290


Установка будинкових лічильників: нові правила

Мінрегіон врегулював процедуру оснащення будівель вузлами комерційного обліку (лічильниками). Відповідний наказ від 9 серпня №206 набере чинності з дня опублікування, пише ЮРЛІГА.

Згідно з документом, для початку оператор зовнішніх інженерних мереж повинен повідомити власника будівлі про намір встановити лічильник, а власник протягом двох місяців повідомити оператору про згоду на встановлення лічильників на запропонованих умовах, про намір узгодити з оператором інші умови (в тому числі встановити лічильник, придбаний власником) або про самостійне обладнанні будівлю лічильниками.

Для установки лічильника, придбаного власником будівлі, необхідно письмово повідомити оператора про тип вимірювального обладнання, переліку та характеристиках складових частин, відомостях про уповноваженого представника власника, засобах зв'язку з ним, а також надати копії супровідної документації до лічильників.

Протягом п'яти робочих днів з дня отримання такого повідомлення оператор повідомляє дату огляду місця установки, а після визначає дату установки, про що складається протокол. Якщо лічильник не відповідає вимогам Технічного регламенту засобів вимірювальної техніки, затвердженого постановою Каміна від 24 лютого 2016 року № 163, в тому числі по класу точності, оператор має право відмовити в його установці.

Також співвласники будинку можуть самостійно обладнати його лічильниками, про що письмово повідомляють оператора, а оператор не може цьому перешкоджати.

Якщо протягом двох місяців оператор не отримав відповідь, а також в разі, якщо власник запропонував узгодити умови установки або самостійно обладнати будинок лічильником, але не зробив цього протягом чотирьох місяців з дати отримання такого повідомлення, оснащення будівлі вузлом комерційного обліку здійснює оператор зовнішніх інженерних мереж .

Приміщення, в якому встановлюється лічильник, обстежується представниками оператора і власником будівлі або їх уповноваженими представниками, виконавцем комунальної послуги (якщо виконавець комунальної послуги не є оператором зовнішніх інженерних мереж). За підсумками обстеження складається протокол узгодження місця установки вузла комерційного обліку в довільній формі.

Для вузлів комерційного обліку повинен бути передбачений джерело автономного живлення або можливість окремого харчування, обладнання для дистанційної передачі результатів вимірювання, а також антимагнітний захист і/або датчик використання магніту (для лічильників води).

Після закінчення робіт з установлення виконуються гідравлічні випробування і промивка теплових мереж, пусконалагоджувальні роботи.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Кожному з нас необхідні успіх і життєва енергія для досягнення поставленої мети Заманити щастя та зберегти гар....
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Серед нас багато енергетичних вампірів Але хто ж вони і яку шкоду можуть завдати? Енергетичний вампір – це люд....
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок між чоловіками та жінками будується за допомогою їхніх любовних стосунків Вважається, що кож....
Гімнастика для очей: як покращити зір
Гімнастика для очей: як покращити зір
Очі  — це життєво важливий орган у людському організмі Зіпсувати зір можна кількома способами: читати погано н....
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Гормональна гімнастика використовується ченцями Тибету протягом багатьох століть Цей комплекс вправ простий у ....
більше матеріалів
/-0,23024582862854-/ /-pc-/
Top