counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

В Україні 1 вересня відключають аналогове телебачення. Чому і що далі


Переглядів: 292


В Україні 1 вересня відключають аналогове телебачення. Чому і що далі

В ніч з 31 серпня на 1 вересня 2018 року майже по всій території України відключать аналогове телебачення. Замість нього буде працювати цифрове, повідомляє UBR.

У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення пояснюють, що цифрове телебачення є більш прогресивним, має більш високу якість телевізійного сигналу і велику кількість програм, ніж аналогове.

Слід зазначити, що аналогове телебачення не буде відключено на територіях, прилеглих до кордону з Росією, в районі проведення Операції Об'єднаних сил на Донбасі і на території тимчасово окупованого Криму.

Телекомпаніям, у яких немає ліцензії на цифрове мовлення, потрібно її оформити до 31 грудня 2018 року. Також можна перейти на кабельне або супутникове мовлення, або зовсім його припинити. Для абонентів кабельного телебачення і власників супутникових антен перехід на «цифру» нічого не змінить. Кабель і супутники будуть працювати так само.

В Україні близько 5 млн домогосподарств, що користуються аналоговим ефірним ТБ - 37,5% від загальної кількості. За даними експертів, більшість із цих телеглядачів мають доступ до інших способів отримання сигналу, але найбільш уразливими є жителі сільських територій.

Навіщо це робиться?

Для передачі цифрового сигналу потрібен менший діапазон, ніж для аналогового. Іншими словами, там, де раніше був один аналоговий канал, можна буде передавати десяток цифрових каналів. Тобто з часом замість нинішніх 20 каналів в ефірі може бути кілька сотень каналів. При цьому такий сигнал стійкіший до перешкод і вимагає меншу потужність передавальної антени.

Чим відрізняється аналоговий сигнал від цифрового?

Щоб не втомлювати вас технічними подробицями, скажемо просто - якістю картинки. При аналоговому прийомі у вас може двоїтися зображення, "випадати сніг", перескакувати кадри і т.п. перешкоди. При цифровому сигналі картинка стає чіткіше, але якщо з'являються перешкоди, то зображення або зникає, або на екрані телевізійного приймача з'являються так звані в народі "кубики", візуальний ефект, коли зображення розсипається на частини.

Як не залишитися без улюбленого серіалу?

Щоб після відключення аналогового сигналу не залишитися з білим шумом на екрані, потрібно буде купити ТВ-тюнер, який рекламують зараз на всіх каналах. Коштує подібний пристрій від 320 гривень. Приставка підключається до телевізора за допомогою кабелю "потрійний тюльпан" або HDMI. Майте на увазі - тут працює принцип - одна приставка, один телевізор.

Чим відрізняються ТВ-тюнери?

Основна відмінність моделей приставок полягає в додаткових функціональних можливостях. Чим вона дорожче, тим більше додаткових функцій ви отримаєте, серед них - програвання відеофайлів з зовнішнього носія, запис програм на флешку, можливість відкладеного перегляду, можливість за допомогою Wi-Fi дивитися відео з Youtube тощо. Моделі також відрізняються кількістю і набором додаткових роз'ємів.

Чи можна обійтися без покупки ТВ-тюнера?

Так, якщо у вашому телевізорі вже є вбудований тюнер Т2. У нових моделях останніх п'яти років ця опція досить часто зустрічається. Якщо ви не знаєте, чи є він у вас, то подивіться в інструкції. У розділі технічні характеристики шукаємо пункт: підтримка цифрового стандарту. Там повинно бути написано - DVB-T/T2 MPEG-4.

Скільки буде доступно цифрових каналів? У різних регіонах поки транслюється різна кількість каналів. Мінімум обіцяють наявність 32 каналів. Але в деяких регіонах вже можна приймати 48 цифрових каналів.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як очистити будинок від негативної енергетики
Як очистити будинок від негативної енергетики
Купаючи будинок, квартиру або переїжджаючи в нове орендоване житло, ми можемо зіткнутися з таким явищем як нег....
Нефрит: магічні властивості каменю
Нефрит: магічні властивості каменю
Кожен дорогоцінний або напівдорогоцінний камінь має свої магічні властивості Це стосується й нефриту
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Натуральні мінерали мають виняткову силу Вони здатні посилити можливості людини та допомогти їй досягти успіху....
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Добитися успіхів у кар'єрі здатний кожен представник зодіакального кола Візьміть на замітку корисні рекомендац....
10 знаків того, що ви зустріли людину з минулого життя
10 знаків того, що ви зустріли людину з минулого життя
1 Ви відчуваєте себе поряд з ним "як вдома"
більше матеріалів
/-0,43601512908936-/ /-pc-/
Top