counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Як військовим пенсіонерам перерахують пенсії і чим вони не задоволені


Переглядів: 5341


Як військовим пенсіонерам перерахують пенсії і чим вони не задоволені

Напередодні ввечері прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що перші виплати підвищених пенсій військовослужбовцям почнуться вже в кінці березня. А також він детально розписав, як це буде відбуватися:

З другої половини березня Пенсійний фонд почне виплати перерахованих пенсій військовослужбовцям. Основні виплати почнуться з 1 квітня. Пенсії будуть перераховані з 1 січня 2018 року. Тобто, в квітні військові пенсіонери отримають перераховану пенсію за січень-квітень включно.

Пенсії перерахують за довідками уповноважених структур, в яких особи проходили службу (Міноборони, МВС, та інші). Тобто пенсіонерам не потрібно буде окремо звертатися до Пенсійного фонду.

Для перерахунку пенсій військовослужбовцям (крім осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ) будуть враховані: оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років.

При перерахунку пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ будуть враховуватися: оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років, щомісячні додаткові види грошового забезпечення, премія за січень 2016 року.

Пенсії будуть підвищуватися поетапно. На першому етапі, починаючи з 1 січня 2018 року, пенсії для військовослужбовців підвищаться в середньому на 1500 грн. З 1 січня 2019 року пенсії зростуть в середньому ще на 750 грн. І з 1 січня 2020 року - ще в середньому на 750 грн.

Таким чином за два роки військові пенсії зростуть приблизно вдвічі. Зараз середня пенсія військових становить 2898,41 грн.

При перерахунку пенсій також враховані вимоги закону «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій осіб» в частині перерахунку пенсій колишнім працівникам МВС відповідно до закону «Про Національну поліцію України». Пенсії їм буде перераховано з 1 січня 2016 року із розстрочкою виплати коштів за попередній період. Тобто з 1 січня 2018 року ці фірми будуть отримувати нові пенсії, а сума за попередній період їм буде виплачуватися починаючи з 1 січня 2019 року.

В цілому пенсії будуть переглянуті для 12 силових відомств. Підвищені пенсії повинні отримати майже 498 тис. осіб. У бюджеті Пенсійного фонду передбачено 7,8 млрд грн для підвищення військових пенсій.

Не всі військові пенсіонери задоволені таким ходом подій.

Так що швидше за все акції протесту триватимуть. Як виявилося, ліквідаційні комісії, які почали перераховувати пенсії, стали застосовувати занижені коефіцієнти, пише Країна.

Наприклад, за особливі умови праці, ризик, передбачений коефіцієнт від 0% до 100%. Раніше більшості пенсіонерів ставили 50%, а зараз до 10%. 100% доплату за ризиковану роботу отримають тільки колишні міністерські чини, просиділи все життя в кабінетах.

Те ж саме відбувається з преміальним коефіцієнтом, який до недавнього часу становив 20-50%, а зараз при перерахунку пенсій багатьом пишуть по 0,5-5%. Формально ці коефіцієнти не змінилися і можуть досягати 120-150% від окладу, але вони завжди були плаваючими і яку саме цифру вибрати - вирішують на місцях.

Колишні військові підозрюють, що ліквідаційні комісії отримали вказівку навмисно занижувати коефіцієнти, щоб зменшити загальну суму оновлених пенсій. У регіонах військові пенсіонери вже почали воювати з ліквідаційними комісіями.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
більше матеріалів
/-0,38649988174438-/ /-pc-/
Top