counter
Стрічка новин
Вибрати все
6 Травня
5 Травня
Всі новини...

Стали відомі розміри нових надбавок вчителям і викладачам


Переглядів: 1258


Стали відомі розміри нових надбавок вчителям і викладачам

Опубліковані роз'яснення щодо змін розмірів надбавок працівникам сфери освіти в Україні. Відповідні роз'яснення опублікувала Профспілка працівників освіти і науки України.

Згідно з постановою Кабміну від 11 січня 2018 року №23 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України" щодо збільшення розмірів надбавок педагогічним працівникам за "престижність роботи", граничний розмір надбавки всім працівникам сфери освіти збільшено з 20 до 30% посадового окладу (ставки заробітної плати). Такі зміни стосуються педагогічних працівників закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, інших установ, незалежно від їхнього підпорядкування.

Крім того, на додаток до попередньої редакції постанови Кабінету Міністрів України № 373 був обмежений нижній поріг надбавки: тепер вона не може бути менше 5% окладу. Водночас з 1 січня 2018 року надбавки від 20% до 30% встановлюється керівникам установ загальної середньої освіти, їхнім заступникам, посади яких відносяться до посад педагогічних працівників, вчителям та викладачам установ професійної (професійно-технічної) і вищої освіти, які викладають предмети, згідно з Державним стандартом загальної середньої освіти.

Також зазначається, що розмір надбавки з 1 січня 2018 р. не може бути менше, ніж 20% посадового окладу (ставки заробітної плати) і не вище 30% таким категоріям працівників:

- керівникам шкіл, в яких апробують державний стандарт початкової освіти, їхнім заступникам, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, вчителям таких шкіл;

- керівникам шкіл, у яких навчання хоча б в одному з початкових класів здійснюватиметься за державним стандартом початкової освіти, їхнім заступникам, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, вчителям таких класів;

- вчителям української мови і літератури шкіл з навчанням мовами національних меншин, зокрема російською та іншими, що передбачено відповідними навчальними планами установ загальної середньої освіти.

Всім іншим педагогічним працівникам усіх типів закладів освіти, зокрема дошкільної, позашкільної, професійно-технічної, вищої, післядипломної освіти, методичних установ тощо, надбавка в розмірі від 20% до 30% посадового окладу може бути встановлення з 1 вересня 2018 року. Нагадаємо, 11 січня на засіданні уряду прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що зарплати вчителям підвищать на 1,5 тис. грн.

Марія Мамаева

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Талісмани та обереги, які не дадуть людям вас обдурити
Талісмани та обереги, які не дадуть людям вас обдурити
У сучасному світі обман і хитрість часом сприймаються як норма Нечесність є як у фінансових, так і в любовних ....
Як позбутися втоми та апатії: ефективна медитація
Як позбутися втоми та апатії: ефективна медитація
Зазвичай ми ігноруємо стан «вичавлений лимон», забуваючи про те, що синдром хронічної втоми небезпечний, адже ....
Як відповідати на образи, хамство чи брехню, щоб не зруйнувати власне біополе
Як відповідати на образи, хамство чи брехню, щоб не зруйнувати власне біополе
Біополі є у кожної людини, і коли вона ослаблена, відбуваються різного роду неприємності Ослаблена енергетика ....
Золото: енергетика найкрасивішого металу
Золото: енергетика найкрасивішого металу
Споконвіку золото вважалося металом богів, королів, багатих людей Золото досі цінується в усьому світі та є тв....
Як правильно спілкуватися з енергетичними вампірами
Як правильно спілкуватися з енергетичними вампірами
Проти енергетичного вампіризму існує багато способів захисту: це і амулети, і обереги, і візуалізації та змови....
більше матеріалів
/-1,1874639987946-/ /-pc-/
Top