counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Законопроекту про реінтеграцію Донбасу немає в порядку денному Ради. Опоблок - проти


Переглядів: 106


Законопроекту про реінтеграцію Донбасу немає в порядку денному Ради. Опоблок - проти

Законопроекту про реінтеграцію Донбасу немає в порядку денному. Про це в інтерв'ю журналістам перед погоджувальною радою заявив голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк, передає кореспондент АСН.
 
"На порядку денному законопроекту (про реінтеграцію Донбасу. - Ред.) немає. А "обіцянка цяцянка, а дурному радість"... Це брехня і маніпуляція. Якщо його винесуть на розгляд, то ми визначимося: будемо голосувати за нього чи ні", - заявив він.
 
Березюк упевнений, що через тиск Росії проект закону так і не виносять на розгляд парламенту. "Це тиск ворога! Не ООН, не Заходу, не України! Це відбілювання ворога на замовлення ворога! Через кілька років буде так, що ворога і війни взагалі не буде", - не виключив він. Нагадаємо, раніше була досягнута домовленість між головами фракцій про розгляд законопроекту щодо реінтеграції Донбасу на останньому пленарному тижні поточного року.
 
Зараз законопроект про реінтеграцію потребує доопрацювання, заявила на погоджувальній раді  віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко: "Сьогодні о 12:00 у нас відбудеться відеоконференція про звільнення заручників. Тому я звертаюся до голів фракцій. Зверніть увагу на те, що закон у другому читанні, за який голосували і фракція Народного фронту і БПП, про реінтеграцію, вимагає додаткових консультацій", - заявила вона.
 
З її слів, низка статей законопроекту потребує уточнення. "Тому ми просимо це врахувати, коли говоримо про те, що цей законопроекти повинен стояти в порядку денному для того, щоб Україна виграла тактично", - сказала вона.
 
Також, за оцінками Геращенко, треба врахувати інформацію, що окуповані території не платили податки до державного бюджету України в поточному році. Необхідно порахувати всі втрати, яких зазнала українська економіка.

Тим часом, "Оппоблок" вже висловлюється проти закону про реінтеграцію Донбасу. Про це на погоджувальній раді заявив співголова фракції Опозиційний блок Юрій Бойко.

"Ми вважаємо, що законопроект про реінтеграцію Донбасу є насправді політичною декларацією і законом про відділення частини Донбасу ... Цей закон перекреслює Мінські угоди як базу домовленостей. Тому наша фракція категорично проти політичних декларацій", - заявив він.

На думку Бойка, закон, в разі його прийняття, ускладнить переговори для виконання єдиної мети. "Це відновлення миру на Донбасі", - зазначив він.

Анна Стешенко

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
більше матеріалів
/-0,43610095977783-/ /-pc-/
Top