counter
Стрічка новин
Вибрати все
27 Квітня
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Гарячу воду киянам "Київенерго" увімкне, коли "Водоканал-Сервіс" сплатить йому 32 млн грн боргу


Переглядів: 227


Гарячу воду киянам Київенерго увімкне, коли Водоканал-Сервіс сплатить йому 32 млн грн боргу

ТОВ "Водоканал-Сервіс" має повернути борг у 32 млн грн «Київенерго» для відновлення постачання гарячої води у майже 500 будинків у Києві. Про це на нараді відключення від постачання тепла будинків, які обслуговуються ТОВ "Водоканал-Сервіс" у КМДА заявив в.о. директора СВП "Київська енергопостачальна компанія ПАТ «Київенерго» Віктор Мельников, передає кореспондент АСН. 

"Станом на сьогодні ТОВ "Водоканал-Сервіс" має борг 32 млн грн за рахунками «Київенерго», який почав накопичуватися ще з 2014 року, з яких визнає лише 18 млн грн. Ми сподіваємося на вирішення питання з боргами та відновлення гарячого водопостачання відповідним будинкам найближчим часом, і докладаємо для цього максимум зусиль", - заявив він. 

Мельников підкреслив, що люди платять своєму добровільно обраному надавачу послуг, яким у цьому випадку виступає ТОВ "Водоканал-Сервіс", а той, у свою чергу, систематично не доплачує «Київенерго» за придбання теплоносія і таким чином продовжує накопичувати борг.  "При цьому «Київенерго» не розуміє, чи є у ТОВ "Водоканал-Сервіс" джерело для погашення цього боргу", - сказав він. 

Слід зазначити, що приватна компанія ТОВ "Водоканал-Сервіс" визнає лише 18 млн грн боргу. За його словами, загальна сума боргів столиці за теплопостачання перед «Київенерго» сягає 2,6 млрд грн. А борг «Київенерго» перед ПАТ "Київгаз" складає 170 млн грн, через що ПАТ "Київгаз" опломбувало подачу газу до котелень, і таким чином без води наразі залишаються 488 столичних будинків.

Окрім того, борг «Київенерго» перед НАК "Нафтогаз Україна" становить 2,2 млрд грн, за що НКРЕКП додатково застосовує штрафні нарахування у відношенні до «Київенерго». Він також нагадав, що ситуація довкола будинків в столиці, які обслуговує ТОВ "Водоканал-Сервіс" та які були відключені ще в червні, почала рухатися після того, як у п'ятницю, 22 вересня, ТОВ "Водоканал-Сервіс" через кілька місяців звернень до нього працівників «Київенерго» почав надавати дані і проводити звіряння нарахувань і розрахунків. 

Наразі у двосторонньому порядку між «Київенерго» та ТОВ "Водоканал-Сервіс" завершено звіряння за 10 будинками - це Голосіївський і Подільський райони, а також звіряння ще за 22 будинками - Деснянський район. Ще за 8 будинками перевірку закінчили безпосередньо до наради в КМДА з питань відключення від постачання тепла будинків, які обслуговуються ТОВ "Водоканал-Сервіс". Вже є перші позитивні результати: за 2 будинками-клієнтами ТОВ "Водоканал-Сервіс" констатовано розрахунок, тому їм було відновлено постачання гарячої води. 

Анна Стешенко

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої особисті стосунки та комунікацію з бли....
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на піку, що зробить вас особливо ....
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
27 квітня продовжиться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
більше матеріалів
/-0,77558302879333-/ /-pc-/
Top