counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Навіщо будувати, якщо можна віджати? Рейдери відбирають у іноземних інвесторів найбільший у західній Україні ТРЦ


Переглядів: 1726


Навіщо будувати, якщо можна віджати? Рейдери відбирають у іноземних інвесторів найбільший у західній Україні ТРЦ

Найбільший на заході країни і один з найбільших в Україні торгово-розважальних центрів ТРЦ Victoria Gardens, що відкрився у Львові менше року назад, рейдери спробували захопити вже вдруге за чотири місяці. Причому використовують для цього ту ж схему і ті ж фальшиві документи, що і під час першої спроби захоплення, заявляють у компанії, яка є власником ТРЦ.

Victoria Gardens побудований за найсучаснішими технологіями, його площа - 100 000 кв.м., так що він є найбільшим в західній Україні і розрахований на обслуговування майже мільйона людей. Не дивно, що рейдери використовують найнахабніші методи, намагаючись заволодіти ласим шматком нерухомості в туристичному Львові. Представники компанії підозрюють, що до обох спроб рейдерського захоплення причетні колишні члени керівництва компанії.

Наприкінці минулого року в керівництві компанії відбулися зміни - замість колишнього найманого директора Айтача Оджаклі новим директором торгово-розважального центру Victoria Gardens інвестори призначили Кадем Ергюля. Його заступником став Євген Король, а членом ради директорів - Сергій Овчинников. У всіх нових членів правління - величезний досвід ведення бізнесу в Україні. Так що з'явилася перспектива активного розвитку компанії.

Відразу після призначення власники оптимістично заявляли, що їхня головна мета - зробити новий львівський бізнес-центр ще більш впізнаваним, вибудувати правильну маркетингову політику і тим самим показати, що інвестори з-за кордону можуть розраховувати на успішні проекти в Україні.

Але не минуло й півроку як їх дітище спробували «віджати» вперше. 23 червня 2017 звільнений півроку тому з посади керівника компанії Айтач Оджаклі, в супроводі групи осіб зі спортивною зовнішністю, прийшов у адміністрацію ТРЦ. Нападники залякували персонал ТРЦ, вимагали віддати печатки і документацію. Оджаклі надав співробітникам документи про те, що компанія-власник торгово-розважального комплексу Victoria Gardens, нібито вже продана іншому власнику.

Навіть демонстрував шокованим співробітникам виписку з Єдиного державного реєстру, а також інші документи, в яких йдеться про те, що компанію, якій належить гігантський комплекс, ринкова ціна якого коливається в межах 80 мільйонів доларів, купили всього лише за 100 тисяч гривень.

Тоді в ситуацію вчасно втрутилася поліція, а реальні власники встигли довести, що всі надані Оджаклі документи - фальшивка. Поліція відкрила кримінальну справу за даним фактом (№12017140060002657 від 24.06.2017).

Але через кілька місяців 15 вересня рейдери повторили свою спробу, скориставшись для цього тими ж самими підробленими документами і тієї ж схемою, заявляє член наглядової ради компанії Сергій Овчинников.

«В результаті злочинних дій в інтересах громадян України Бігуна П.А. і Оджаклі А. державним реєстратором Петрик А.В. у Києві, на порушення принципу територіальності державної реєстрації, на підставі завідомо підроблених документів до Єдиного державного реєстру були внесені дані про заміну законного власника підприємства ТОВ «ФЕНІКС-КАПІТАЛ» - компанії «GLOBCON LIMITED» (Англія, Уельс) на Бігуна П. А., а також - законно призначеного керівника підприємства Короля Е.М. на звільненого в грудні 2016 року Айтача Оджаклі», - написав він на своїй сторінці в соціальній мережі.

 

Як з'ясувалося, державний реєстратор Петрик А.В. працює в Києві. Але за законами України, якщо підприємство знаходиться у Львівській або іншій області, то тільки реєстратор з цієї області має право і можливість вносити до державного реєстру зміни стосуються підприємства.

Ці норми визначені ст. 2 ЗУ №755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань». Тим більше, що загадкового реєстратора Петрик А.В. знайти поки не вдалося. Не виключено, що зміни до державного реєстру підприємств внесли шляхом хакерського зламу і під протекцією когось згори, кажуть власники компанії.

За словами Овчиннікова, вищезгадані зміни до Єдиного державного реєстру були внесені на підставі тих же сфальсифікованих документів, які стали підставою для першої спроби захоплення ТРЦ. Нахабство рейдерів і те, що фальшивими документами, за фактом виготовлення яких ведеться (вірніше, тягнеться, оскільки результатів досі немає) кримінальна справа, скористалися вдруге, власники Victoria Gardens підозрюють, що рейдери користуються «дахом» правоохоронних органів або ж в Мін'юсті. 

Львівський господарський суд своїм рішенням № 914/1394/17 від 27.07.2017 р визнав документи для зміни даних в державному реєстрі недійсними. Але рейдери зробили тактику затягування, звернувшись до Львівського апеляційного суду, де вже майже два місяці не можуть винести рішення по очевидному справі.

"У будь-якій цивілізованій країні повторне використання сфальсифікованих документів, було б просто неможливим. Наявність ситуації такого плану викликає занепокоєння з боку іноземних інвесторів і бізнес-спільноти, які в умовах відсутності правового захисту та бездіяльності правоохоронних органів вважають ведення бізнесу в Україні занадто ризикованим, а в деяких випадках просто небезпечно", - заявили на підприємстві.

Там нагадали, що «єдиним власником корпоративних прав ТОВ" Фенікс-Капітал "є компанія Globcon Limited, а єдиними повноважними посадовими особами підприємства є директор Євген Король і перший заступник директора Кадем Ергюль».

Керівництво компанії запевняє своїх бізнес-партнерів і орендарів, що вживає всіх можливих заходів для захисту їх інтересів в Україні. На даний момент юристи підприємства готують звернення до Президента України, міністра юстиції України, міністра внутрішніх справ України, генерального прокурора України, голови Служби безпеки України, керівників правоохоронних органів на місцях, а також - до народних депутатів з проханням допомогти захистити їхні законні права. 

Також в прес-релізі, розісланому у ЗМІ, компанія просить вважати його зверненням до всіх правоохоронних органів з вимогою вжити всіх необхідних заходів для покарання рейдерів, відновлення в державному реєстрі дійсних власників компанії і захисту іноземних інвестицій.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Так уже вийшло, що квітень виявився складним з астрологічної точки зору Настав час дізнатися, яким буде його о....
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Негативне мислення здатне зіпсувати будь-яке спілкування та якісно отруїти життя Порятунок від нього - найважл....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
більше матеріалів
/-0,41680812835693-/ /-pc-/
Top