counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Комітет Ради рекомендував кандидатуру нардепа Сергія Алєксєєва на посаду омбудсмена


Переглядів: 36


Комітет Ради рекомендував кандидатуру нардепа Сергія Алєксєєва на посаду омбудсмена

Комітет ВРУ рекомендував кандидатуру нардепа Сергія Алєксєєва на посаду омбудсмена. Про це в кулуарах парламенту заявив сам кандидат на посаду омбудсмена, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв. 

«Вчора Комітет з прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин рекомендував до розгляду у сесійній залі мою кандидатуру на посаду омбудсмена», - сказав він. 

Серед основних своїх завдань на цій посаді першочерговою Сергій Алєксєєв вважає захист прав та свобод внутрішньо переміщених осіб і осіб, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. 

«Це одне з найбільш важливих завдань роботи офісу омбудсмена на сьогодні, бо наша країна перебуває в стані війни і саме захист вимушено внутрішньо переміщених осіб, тих, хто перебуває та тимчасово окупованих територіях, має бути в пріоритеті. Також важливою є реабілітація учасників та ветеранів АТО», - сказав він. 

Алєксєєв відзначив, що є співавтором законопроекту щодо внесення змін до деяких законодавчих актів щодо усунення дискримінації громадян, що проживають на тимчасово окупованій території, в Автономній республіці Крим та місті Севастополі. Цей законопроект спирається на рішення ЄСПЛ проти Росії та Молдови, коли держава нічого не робила на захист громадян, які перебували на тимчасово окупованих територіях.

«Другим напрямом, який я бачу для себе і про що завжди каже Венеціанська комісія та Рада Європи, – це поліпшення ситуації з низьким рівнем виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини. Це переважно стосується виконання рішень загального характеру», - відзначив Алєксєєв.

Народний депутат пояснив, що рішення індивідуального характеру, які стосуються  виплат чи поновлення на посаді, переважно виконуються, а ось рішення щодо необхідності змін у законодавстві майже не виконуються. Тут, на його думку, омбудсмен тісно має співпрацювати із органами законодавчої влади. 

«На моє переконання, треба систематизувати всі рішення ЄСПЧ і визначити основні критерії, відповідно до яких треба змінювати законодавство», – вважає кандидат на посаду омбудсмена.

Третім напрямком, якому Сергій Алєксєєв планує приділити особливу увагу, є здійснення контролю щодо захисту персональних даних. В цьому питанні він є співавтором законопроекту щодо створення спеціальної посади інформаційного комісара, який слідкуватиме за дотриманням захисту персональних даних.

Окрім того, на думку Алєксєєва, треба приділити увагу сприянню роботі постійного представництва офісу омбудсмена в регіонах.  Особливо це стосується прифронтових зон і зон, що межують з окупованих Кримом. Зараз, за його словами,  відсутнє належне регіональне  представництво, через що інколи  неможлива оперативна реакція на звернення громадян щодо фактів порушення прав людини в регіонах

«П’ятий напрям – це, звісно, фахова співпраця з усіма органами державної влади для «підтягування» нашого законодавства із захисту прав людини до рівня європейських країн. Тут мені, безумовно, допомагатиме парламентський досвід роботи», -  розповів Алєксєєв.

Анна Стешенко

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
більше матеріалів
/-0,18634104728699-/ /-pc-/
Top