counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Марія Яковлева
Марія Яковлева

Демонополізація - найдієвіша складова в боротьбі за добробут


Найдієвіша складова боротьби з бідністю - демонополізація. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловила енергетичний експерт, член колегії Держагентства з енергозбереження та енергоефективності Марія Яковлєва.

«Є народна мудрість: якщо хочеш допомогти бідній людині - дай їй «вудку», щоб вона могла наловити риби і нагодувати свою сім'ю. Не давай людині рибу, бо вона її з'їсть і знову буде голодною, і знову буде чекати чогось. «Вудка» сьогодні - це реформи, зміна застарілої, неефективної системи управління державою, зміна існуючої монополізованої системи в різних галузях економіки України, впровадження енергоефективних технологій», - підкреслила експерт.

За її словами, для енергетики одна з таких «вудок» - це можливість вільно вибирати постачальника. Оскільки сьогодні наше населення позбавлене права вибору постачальника (газу, електроенергії, тепла, комунальних послуг).

«Причина одна - існування монополії. Єдине бажання монополіста - отримати максимум прибутку. Як наслідок, населення отримує тільки платіжки з підвищеними цінами за оплату їхніх послуг. Споживач не має можливості вести з монополістом конструктивний діалог, держава також не може впливати на нього. Як наслідок, маємо замкнуте коло», - зазначила Марія Яковлєва.

Експерт переконана, що в даному випадку за рахунок усунення монополії можна допомогти людям боротися з бідністю.

«Для прикладу візьмемо ситуацію з встановленням лічильників обліку природного газу. Сьогодні монополіст - облгаз вимагає від нас 4000 грн за таку установку. Якщо купити лічильник самостійно, він коштує 1000 грн, установка і проект ще 1000 грн. Якби не було б цієї монополії, населення заощадило б не менше 2000 грн. А це практично половина сукупного середньомісячного доходу середньостатистичної сім'ї», - вказує на один із шляхів економії Яковлєва.

Експерт відзначає, що якщо порахувати всі можливості отримання економії, вона становитиме: одноразово 2000 грн, щомісяця - майже 205 грн. І це без урахування електрики.

«Так крок за кроком, якби відбувалися реальні реформи, витрати населення зменшувалися б і були більш ефективними і менш енерговитратними. Як результат, це один із варіантів боротьби з бідністю в цій сфері. Але, на жаль, поки вона тільки на словах, а не на ділі», - додала Яковлєва.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 36



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
більше матеріалів


/-0,17221808433533-/ /-pc-/
Top