counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Андрій Забловський
Андрій Забловський

Держава повинна отримати те, що повинна


Оптимальний варіант вирішити питання з недоотриманим прибутком від приватизації підприємств – змусити їх власників доплатити до ринкової вартості.

Таку думку в коментарі «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив глава секретаріату Ради підприємців при Кабінеті міністрів України Андрій Забловський.

«У нас у законодавстві немає такого терміна – реприватизація. У лютому почала працювати спеціальна контрольна комісія Верховної Ради з питань приватизації. Її завдання – провести аудит, інвентаризацію приватизованих підприємств і переконатися, що вони були продані за справедливою ціною. Крім того, зараз готується законопроект, який зобов'яже інвесторів, які заплатили за підприємство ціну нижчу за ринкову, доплатити», – зазначає Забловський.

На його думку, мова не повинна йти про те, щоб відібрати підприємство. «Це можна робити тільки в тому випадку, якщо інвестор не виконує приватизаційні зобов'язання. Тоді у держави є важелі, щоб повернути підприємство. Але ми говоримо про те, щоб доплатити за ті підприємства, які свого часу купувалися зі значним дисконтом. І це, я вважаю, справедливий підхід», – зазначив експерт.

Андрій Забловський вважає, що законодавство України, спрямоване на усунення перекосів у приватизації, має бути узгоджене з європейськими законами.

«Не потрібно винаходити велосипед, достатньо погодити законодавство з нормами, які передбачаються угодою з ЄС. Тому при підготовці закону потрібна золота середина. Скільки повинен доплатити інвестор? Яка сума справедлива? Як зробити, щоб це не виглядало, що держава залазить у кишеню бізнесу або інвесторам?», - зазначив Андрій Забловський.

При цьому він вважає неправильним піднімати питання про реприватизацію або націоналізацію.

«Не можна перегинати палицю. Держава повинна отримати те, що повинна. Але не повинно бути ніякої огульної реприватизації в контексті націоналізації. Це відлякає інвесторів і унеможливить подальші інвестиції. А у нас зараз і так діла не дуже з інвестиційним кліматом», – підсумував чиновник.  

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 47



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
Як перемогти страх: корисні поради, обряди та практики
Як перемогти страх: корисні поради, обряди та практики
Страхи, комплекси та фобії переслідують багатьох із нас, але вам абсолютно нема чого жити з цим Експерти в гал....
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Всі ми приходимо в цей світ з певними цілями та завданнями У зв'язку з цим у кожної людини є певний внутрішній....
Як правильно давати гроші у борг, щоб вони завжди поверталися
Як правильно давати гроші у борг, щоб вони завжди поверталися
Енергетика грошей — штука дуже тонка, для керування якої потрібно розуміння її механізму та дії З точки зору е....
10 слів, які притягують успіх
10 слів, які притягують успіх
Для того, щоб отримати радість життя, позбутися проблем і досягти успіху, не потрібно прикладати титанічних зу....
більше матеріалів


/-0,2853410243988-/ /-pc-/
Top