counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Ольга Червакова
Ольга Червакова

Україні треба зосередитись на російськомовних телеглядачах


Україні не варто йти шляхом пропаганди. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН)  висловила перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Ольга Червакова.

За її словами, російська пропагандистська машина почала створюватися ще за часів другої чеченської кампанії для того, щоб «придушити» бунти солдатських матерів та заклики протистояти мобілізації.

«На це в бюджеті Міноборони РФ ще наприкінці 90-х передбачалися величезні кошти - на створення фільмів про справедливу міліцію, про патріотичних офіцерів, на зйомки концертів, словом, на все, що могло вплинути на емоційну сферу російського люмпена та сприяти мілітаризації населення, яку там називали «патріотизація», - наголосила вона.

Як розповіла Червакова, наразі Росія витрачає близько 100 мільйонів євро на рік для роботи зі ЗМІ.

«За деякими даними, вона наймає для роботи на зовнішніх медіаринках не менше 12-ти рекламних агентств. Отже, справа, яка системно робилася протягом майже 20-ти років, тепер дала свої результати у вигляді зазомбованого населення», - додала депутат.

Водночас парламентарій переконана, що Україні не варто йти шляхом пропаганди.

«Але коли постає питання, наприклад, що показувати по телебаченню замість російських серіалів, відповіді на нього нема. Бо виробництво українського кіно є збитковим. Думаю, рано чи пізно нам доведеться усвідомити необхідність державного фінансування патріотичного виховання населення, яке передбачатиме і фінансування виробництва якісного кіно, якщо говорити про внутрішній ринок, і капіталовкладення в іномовлення для зовнішніх цільових груп», - пояснила вона.

При цьому політик наголосила, що іномовлення - це не лише англомовний продукт. У Європі, США, Канаді, Ізраїлі проживають також величезні російськомовні громади, які живляться з інформаційних ресурсів РФ, тому забезпечення насамперед їх якісною інформацією - дуже важливе завдання.

Разом із тим парламентарій зазначила, що в країні, яка веде війну, урізає соціальні виплати і ледве утримує економіку від падіння, розмови про витрати на кіноіндустрію можуть бути сприйняті з обуренням.

«Але очевидно, що цю інвестицію в майбутнє Україна мусить зробити. Поки що ми робимо тактичні кроки. Ми забороняємо російські серіали, не маючи українського якісного продукту, який може їх замістити. Ми забороняємо працювати тут журналістам російських телеканалів, проте це лише ускладнює, а не унеможливлює роботу в Україні пропагандистів РФ.

Безумовно, це ті кроки, які треба було робити, і їх зробила Рада. Але вони спрацюють лише як тимчасові заходи», - переконана Червакова.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 70



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Енергетика людини: як дізнатися свій енергетичний потенціал
Енергетика людини: як дізнатися свій енергетичний потенціал
Кожна людина наділена своєю енергетикою Вона буває вроджена та отримана протягом життя
Грошова нумерологія: як розрахувати особистий код фінансового достатку
Грошова нумерологія: як розрахувати особистий код фінансового достатку
За допомогою нумерологічних розрахунків можна легко змінити життя на краще Простий розрахунок особистого коду ....
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
Молод вважається дуже сприятливим для залучення грошей часом Щоб все вийшло, ми пропонуємо вам скористатися ри....
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
більше матеріалів


/-0,27479791641235-/ /-pc-/
Top