counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Христина Ніколайчук
Христина Ніколайчук

Іноземні журналісти скаржаться на умови роботи в Україні


Україні не можна скочуватися до рівня російської пропаганди. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила журналіст Христина Ніколайчук (Німеччина, Бонн).

За її словами, Україні треба розвінчувати російську брехню, але самим до цієї брехні не вдаватися.

«Бо спіймають один раз, уже не буде довіри сотню інших разів», - попередила вона і додала, що Україні варто розкручувати ініціативу на кшталт Stopfakе за кордоном.

«Я знаю багатьох німців, які цікавляться і довіряють цьому ресурсу. Це підвищує довіру до української інформації», - пояснила вона.

На думку Ніколайчук, такі проекти, як Ukraine Тoday, ніякого ефекту на Заході не мають.

«Ну, хто, скажіть мені, дивитиметься цей продукт за кордоном, окрім самих українців? Вплив на формування громадської думки саме за кордоном це має мінімальний, а коштує божевільні гроші», - зазначила Ніколайчук.

Замість цього вона запропонувала витратити гроші на створення інституції на кшталт німецького Ґете інституту або Польського інституту, яка би, окрім культурно-просвітницької місії, компетентно дбала про імідж країни за кордоном й оперативно реагувала на російську пропаганду. На її думку, за допомогою такої установи можна було би влаштовувати кругли столи, організовувати зустрічі з розкрученими в Німеччині українськими письменниками, музикантами, митцями.

Крім того, Ніколайчук зауважила, що важливо  розвивати мережу експертів із питань України, налагоджувати контакти із закордонними експертами зі Східної Європи.

«Саме їхні оцінки лягають в основу статей впливових газет та журналів, їх запрошують на провідні політичні ток-шоу. Саме це формує громадську думку за кордоном.  Резонанс викликають написані для німецьких ЗМІ статті українських політиків чи публіцистів. Приміром, свого часу великий розголос мали статті Андруховича або Петровської для Frankfurter Allgemeine Zeitung, які потім інші ЗМІ передруковували. Зрештою, навіть колонку того ж Кличка в газеті Bild постійно цитували інші видання. Тобто нині в Європі на це є попит і тому гріх цим не користатися», - розповіла вона. Ніколайчук також звернула увагу на важливість роботи закордонних кореспондентів в  Україні, які потім у статтях для своїх ЗМІ формують імідж України. За її словами, багато з них скаржиться на дуже погані умови роботи в Україні.

«Забюрократизованість. Щоб вибити з якогось чиновника відповідь на елементарне питання, треба чекати цілу вічність. Українські чиновники справляють на західних європейців часто дуже некомпетентне враження», – пояснила журналіст.

На її думку, чиновникам не завадили б курси, як професійно давати відповіді на журналістські запити, та курси іноземних мов.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 29



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Хороша фізична форма — це не лише запорука привабливості, а й відмінного настрою, здоров'я та удачі Спеціальне....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Спілкування з негативними людьми спустошує нас, знижує імунітет, викликає тривожність, занепад сил, впливає ви....
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
більше матеріалів


/-0,15896892547607-/ /-pc-/
Top