counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Олексій Арестович
Олексій Арестович

Щоб виграти інформаційну війну, потрібно проводити реальні реформи


Щоб українцям захиститися від стану колективного психозу, який зокрема є метою проведеної Російською Федерацією інформаційно-психологічної війни, а за великим рахунком, виграти цю війну, в країні треба проводити реальні, а не надумані реформи. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив військовий експерт і психолог Олексій Арестович.

За його словами, обробляючи українців у потрібному їм напрямку, росіянам навіть не доводиться особливо напружуватися: вони беруть реальні факти — і подають під потрібним їм соусом.

«Говорити, що Україна вже програла інформаційну війну, не можна. Можна хоча б тому, що ця війна ще не закінчилася, — уточнює Олексій Арестович. — Але програє. Причин декілька. У росіян, по-перше, величезний досвід: Чечня, Грузія, участь в активних бойових діях у Сирії, де вони, виступаючи на стороні сирійського уряду, дуже багато чому навчилися. Річ у тім, що Сирія — це полігон, де беруть участь спецслужби різних країн світу, до того ж конфлікт триває вже п'ятий рік поспіль. Зокрема, російських військових фахівців там дуже багато і зрозуміло, що вони там багато чому навчилися. Й інформаційним війнам насамперед».

При цьому не можна забувати, акцентує експерт, що Росія — централізована держава, де все відбувається за єдиним задумом. «Тобто, — роз'яснює Арестович, — вони можуть подзвонити з Кремля і дати телебаченню конкретну команду. В Україні так не можна: у нас можна рекомендувати, створити умови, щоб телебачення щось там сказало, але безпосередньо команду дати неможливо. А у них дають команду, тому там все так і відбувається. Крім того, в Росії для такої боротьби створені спеціальні структури - ті самі ольгинські тролі, наприклад. Є навіть науково-дослідні інститути, які цим централізовано займаються, і люди за свою роботу отримують непогані гроші».

За словами експерта, щоб нам хоча б переломити ситуацію, в Україні теж треба створювати структури на державному рівні, які будуть професійно займатися цією роботою.

«Треба підбирати людей, виділити бюджет, — говорить експерт, — і впоратися з цією проблемою насправді сьогодні цілком реально, чому ні? Просто треба хотіти це зробити. Де взяти фахівців? Я легко можу підібрати команду, і такі люди ще є. Просто потрібно створити умови, щоб такі фахівці зайнялися інформаційною війною».

Поки ж, стверджує експерт, перебуваючи під впливом інформаційних атак з боку Росії, українці перебувають в стані, коли затяжна депресія переплітається з надією.

«Це дуже складний стан, мов би на грані між колективним психозом і нормальністю, яка схиляється то в один, то в інший бік. І одне із завдань інформаційно-психологічної війни, яку ведуть з нами росіяни, — переломити психіку українців у зону депресії, колективного психозу», — сказав Арестович.

За словами експерта впоратися з таким станом на рівні держави можна.

«Для цього нам потрібно проводити всеосяжні реформи, в першу чергу що стосуються стола і оплати рахунків за комунальні послуги. Адже кращої захистом є реальне перетворення суспільства. Але це, за словами Арестович, те, чого насправді не відбувається. Тому супротивнику особливо і намагатися не треба: для пропаганди є підстави», — говорить експерт.

«Найкраща пропаганда — та, де не треба нічого придумувати, а можна просто взяти реальні факти й інтерпретувати їх так, як тобі вигідно, — каже Олексій Арестович, — що насправді і роблять росіяни. Адже їм не доводиться спеціально шукати інформприводи, щоб Україну в чомусь звинуватити. Просто береш реальну ситуацію в суспільстві і реальне небажання влади проводити реформи, погіршення економічної ситуації — і ось вам поле для пропаганди. І до них тут складно причепитися, оскільки рівень життя пересічного українця постійно падає».

Він також наголосив, що ми не знаємо, за що боремося і яке майбутнє нас чекає.

«Реально не знаємо, чого хоче наша влада і куди вона веде нашу країну. Тому, щоб впоратися в першу чергу з інформаційно-психологічною війною з боку росіян, потрібно проводити реальні реформи, а не їх імітацію. Були б реформи справжніми, всі інформаційно-психологічні атаки росіян разом б втратили силу». А доти, доки нагорі цього не зрозуміють, у суспільстві мало що зміниться», — резюмував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 83



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
більше матеріалів


/-0,7073540687561-/ /-pc-/
Top