counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Аміна Окуєва
Аміна Окуєва

Росію цікавлять Харків, Дніпропетровськ і Одеса


Відмовлятися від Донбасу і Криму було б серйозною помилкою. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила прес-офіцер батальйону ім. Дудаєва Аміна Окуева, коментуючи інформацію, що згідно з даними соцдослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), 47,7% українців готові заради миру погодитися на надання російській мові статусу другої державної, проти — 38% опитаних.

Також заради досягнення миру визнати Крим російським готові 33,3% українців, а весь Донбас — 15,3%.

«Що стосується анексованих територій, і Криму, і областей Донбасу, вважаю, що визнавати їх окупацію нормою в жодному разі не можна. Впевнена, що це лише переконає Росію у безкарності і розв'яже їй руки, після чого вона діятиме ще нахабніше у спробах захопити інші території України. Адже набагато більше зруйнованих і розграбованих територій Донбасу Росію цікавлять й Харків, Дніпропетровськ, Одеса, яка є і виходом до моря, і дорогою в Крим, яка їм вкрай необхідна. Доки ми утримуємо окупантів на Донбасі і вони не мають ресурсів для розширення війни, доти решта областей України можуть почуватися більш-менш спокійно. Якщо ж піти на офіційні поступки, то нічого доброго з цього не вийде. Ми добре знаємо Росію, — це якраз той випадок, коли даєш палець — а відкусять руку, навіть не по лікоть, а по плече в кращому випадку», — акцентувала Окуєва.

Що стосується статусу російської мови та готовності майже половини респондентів погодитися заради миру на надання російській мові статусу державної, Окуєва зазначила, що «не мова прикрашає людину, а людина — мову».

«За цей рік я бачила і мала честь воювати в одному строю з російськомовними українцями — справжніми патріотами своєї країни, які готові були віддати своє життя за свою землю, а багато хто й віддав. І також довелося зіткнутися з деякими представниками україномовних жителів західної України, які не лише відсиджувалися в тилу, вважаючи, що це «не їхня війна», а й у приватних бесідах обурювалися з приводу того, що через цю війну не працює їхній бізнес з Росією або, прикриваючись патріотизмом і волонтерством, відверто обманювали, за гроші поставляючи неякісний товар, наприклад, з недавнього досвіду — машину, яка годиться лише на металобрухт... Такий ось «бізнес» у людей», — поділилася вона, наголосивши, що це приклад.

«Багато україномовних хлопців поклали свої життя на вівтар боротьби за свою Батьківщину. Просто хотілося б сказати, що не мова є визначальним чинником сутності людини, особливо, враховуючи те, що десятиліттями тут нав'язували російську мову і багатьом людям старшого покоління нині складно досконало оволодіти українською. Просто потрібно створити сприятливі умови для переходу в україномовний сектор, плекати любов до мови, показати її красу, а не створювати з цього чергове «яблуко розбрату». У багатьох цивілізованих країнах, взяти ту саму Швейцарію, дві чи більше державних мови — це норма і ніхто з цього приводу не комплексує», — підсумувала вона.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 31



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
більше матеріалів


/-0,68208408355713-/ /-pc-/
Top