counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Андрій Єрмолаєв
Андрій Єрмолаєв

Ключові партії українського парламенту втрачають рейтинги


Ключові партії українського парламенту прощаються зі своїми рейтингами, підтримкою виборців більш-менш користується тільки партія влади. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив політолог Андрій Єрмолаєв.

«Можна відзначити політичний провал «УДАРу» і «Народного фронту». Це зафіксували всі соціологи, це просто провал. Невипадково тому ведуться консультації Народного Фронту щодо об'єднання з президентською партією, щоб якось зберегти цей альянс при владі. Падає зараз рейтинг і у президентської партії. Але однак поки Порошенко як політик і його однойменний блок залишаються в першій трійці за показниками довіри з дуже простої причини - це партія влади. В Україні завжди консервативна поміркована частина суспільства підтримує позицію влади і чиновницький апарат», - розповів політолог.

На його думку, є динаміка рейтингів у «Батьківщини» і деяке зростання показників у порівнянні з результатами виборів минулого року.

«Це так тому, що Тимошенко, на мій погляд, дуже вдало останні 3-4 місяці виступає як політик і автор. Використовує ефіри і парламентські трибуни, медіапропаганду. Вона точно і влучно потрапляє в найбільш болючі питання. Це ціни за послуги ЖКГ, на газ. Грубо кажучи, вона в тренді. Всі інші партії, які готуються до виборів, мають дуже слабке представництво на місцях. Навіть ті сили, у яких зараз є якийсь рейтинг, можуть провалитися на місцях», - зазначає експерт.

Єрмолаєв підкреслює, що на майбутніх виборах будуть партії, які виявляться регіоналізовані. Зокрема, так може скластися доля «Опозиційного блоку», який популярний на півдні, на сході, але в нього слабкі позиції на заході і в центрі України.

«Те ж саме може бути і з усіма патріотичними проектами - позапарламентський «УКРОП» і «Правий Сектор». Теж дуже нерівномірні симпатії до цих політичних сил. Це небезпечно тим, що вільно-мимоволі знову буде розфарбування на партійно-політичні кольори. Це вкрай негативно. Я не розумію захват експертів від закону про вибори, оскільки цей закон вносить нові конфлікти в країну. Самоврядування має спиратися на сильну мажоритарну схему», - розповів експерт.

Політолог вважає, що цікава перед виборами ситуація з «Самопоміччю».

«У них досить цікава крива. До цієї партії зростала довіра, з'являлися симпатії. Сила сприймалася як нова, цікава, регіональна. Зараз увага до них пішла на спад. У «Самопомочі», як і у всіх, проблеми. Слабкі і неефективні на місцях.

Досить міцно стоїть на ногах «Опозиційний блок». За Оппоблок все частіше при опитуваннях готові віддати голоси люди, які пов'язані з реальним сектором - це промисловці, малий і середній бізнес», - каже політолог.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 25



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
більше матеріалів


/-0,32851004600525-/ /-pc-/
Top