counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Андрій Єрмолаєв
Андрій Єрмолаєв

Суперечки депутатів про зміни до Конституції можуть стати детонатором кризи влади


Шанси на те, що депутати підтримають законопроект про внесення змін до Конституції після повернення його з Конституційного суду, невеликі. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив політолог Андрій Єрмолаєв.

«Слід звернути увагу, що до законопроекту багато зауважень із двох позицій. Перша позиція - збереження сильного впливу президента на вертикаль влади - від нього, як і раніше, залежать призначення місцевих голів адміністрацій. І друга позиція - у регіонах, які можуть мати особливий статус. Треба нагадати, що з цим законопроектом пов'язували надії не тільки в плані розвитку самоврядування, але і в плані вирішення проблем регіонів, у яких зараз йдуть конфлікти. Обидві ці позиції так і не були відкориговані або змінені. Для цього конкретного президентського законопроекту немає конституційної більшості. 288 депутатів, які проголосували сьогодні - цього достатньо для першого читання, але мало для гарантованого голосування вдруге», - розповів Єрмолаєв.

Політолог зазначив, що 16 липня проти законопроекту проголосували дві фракції коаліції, а це свідчить, що у влади немає політичної єдності. За його словами, депутати висловили досить жорстку позицію, що говорить про те, що нас чекають попереду досить жорсткі дебати навколо цього рішення.

«Конституційний Суд, найімовірніше, дасть позитивну оцінку. Але водночас під великим питанням, чи буде цей законопроект схвалений остаточно. Шанси на ухвалення невеликі. Не виключаю, що наступні суперечки депутатів над проектом можуть стати детонатором кризи влади, особливо в частині розпорядження новими повноваженнями. Це дуже небезпечно, оскільки, по суті, вже у вересні почнеться повноцінна передвиборча кампанія», - підкреслив політолог.

Експерт впевнений, що ті, хто працював у конституційній комісії, недооцінили масштаб питання, над яким вони працювали.

«Такі питання не приймаються після хороших виступів і політичних тусовок. Ці рішення мають стати основою політичної кампанії, на жаль. Після прийняття законопроекту навіть у першому читанні, найімовірніше, піде політична реакція з боку сепаратистів «ДНР» і «ЛНР». Відома їхня позиція, що їхню думку не враховували, що вони не брали участі у процесі. З формального боку вони повинні були бути учасниками процесу, до цього зобов'язує протокол Мінських домовленостей. Ось такий от розрив», - розповів Єрмолаєв.

Політолог акцентував увагу на тому, що він не очікує якихось військових наслідків, але, на його думку, швидше за все, буде форсовано внутрішнє політичне життя «ЛНР» і «ДНР».

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 28



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Так уже вийшло, що квітень виявився складним з астрологічної точки зору Настав час дізнатися, яким буде його о....
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Негативне мислення здатне зіпсувати будь-яке спілкування та якісно отруїти життя Порятунок від нього - найважл....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
більше матеріалів


/-0,50845289230347-/ /-pc-/
Top