counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Володимир Рябошлик
Володимир Рябошлик

Коли немає бажання робити фундаментальні речі, тоді запускаються «стратегії»


Затвердження стратегії з подолання бідності - це лише окозамилювання. А всі подібні спроби можна назвати пропагандистськими бульбашками. Головна проблема в тому, що треба спочатку вирішувати фундаментальні речі - наприклад, надавати доступні кредити для бізнесу, зменшувати рівень інфляції та піднімати економіку, тільки після цього стратегії можуть заробити. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив екс-заступник міністра економіки, економічний експерт Володимир Рябошлик.

«У науці про управління є такий принцип: якщо керівництво не хоче або не може виконувати свої основні обов'язки, то воно спрямовує енергію на якісь сторонні сфери, аби просто показати діяльність хоча б у чомусь. І якщо говорити, що фундаментальна основа боротьби з бідністю - це підйом економіки, збільшення реального виробництва, тобто проста абетка того, що може в умовах ринку забезпечувати держава. Це низькі ставки банківських відсотків, щоб бізнес мав доступні кредити і міг розвиватися, це нормальний валютний курс, щоб бізнес мав можливість імпортувати іноземні технології. Ну, і низька інфляція, щоб бізнес міг якось прогнозувати і за всіх стабільних умов розвиватися. Це ті фундаментальні речі, які потрібно зробити. Але влада просто не зацікавлена ​​в тому, щоб їх виконувати. Я оцінюю такі стратегії як технологію маніпулювання натовпом. Скажімо, два роки тому міністри-іноземці були - це була спроба створити в суспільстві очікування, а потім запускати нові пропагандистські бульбашки, аби нагадувати, що уряд щось робить, хоча насправді фундаментальних речей він не робить. Зараз ми бачимо: на міністрах-іноземців зіграти вже не можна, тому народу кажуть: «Ми боремося з бідністю», - розповів економіст.

Рябошлик переконаний, що треба втілювати вищезгадані речі, аби створити передумови боротьби з бідністю. Він зазначає, що іноді ситуація доходить до абсурду, наприклад, якщо говорити про систему субсидій.

«Власне суть субсидії у тому, що вона має бути винятком, а коли левова частка бюджету і більшість населення мають право на субсидію і оформлюють її, то бюджет не справляється з цим. І багато скарг на те, що під різними причинами цих субсидій не дають - це один з абсурдів, коли не хочуть встановлювати нормальні тарифи. Ніхто не визнає важливішої проблеми, крім тарифів - проблеми приписок. У нас рахунки на воду видаються більше, ніж видобуток води, на газ більше, на тепло більше, і в наших умовах підвищення тарифів без боротьби з приписками - це підвищення доходів комунальної мафії. Було багато пропозицій, мовляв, введімо інформаційну систему, яка б усе контролювала, але наші політики не хочуть. Є система маніпулювання натовпом. Коли немає бажання робити фундаментальні речі, заради цього запускаються такі стратегії. Але без кардинальних змін це нічого не дасть. Кажуть про боротьбу з бідністю, але самі захищають багатих - у нас немає цивілізованих податків на багатих. У нас найнижчий у світі податок на дивіденди - 5%, і у нас єдина держава у світі, яке стягує податок на нерухомість з голого квадратного метра. І будиночок, і палац оподатковуються однаково, але в усьому світі це стягнення береться з вартості. Інтереси олігархів зовсім не зачіпаються», - підсумував економіст.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 93



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Наші думки та психологічні настанови впливають на події, які відбуваються в нашому житті Викорінити негатив і ....
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
більше матеріалів


/-0,36812806129456-/ /-pc-/
Top