counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Вадим Карасьов
Вадим Карасьов

Україні потрібно знайти оптимальне поєднання безпеки і демократії


Через загрозу кризи безпеки, яка нависла над світом, яскраво проявляється тенденція до деглобалізації і до послаблення союзів країн. Тобто кожна окремо взята країна намагатиметься стати сильнішою, спираючись на внутрішні ресурси. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«По-перше, криза безпеки може викликати і вже викликає тенденцію до деглобалізації. Тобто послаблення союзів, наприклад Європейського союзу після Brexit. Це також призводить і до неоізоляціонізму США. Наприклад, у Трампа жорсткий варіант неоізоляціонізму, а у Клінтон - більш помірний, м'який. Не випадково на останньому з'їзді республіканців, де Трампа було номіновано як кандидата у президенти США, лунав такий лозунг: «Ні глобалізації, так американізації». Замість глобалізму - американізм, тобто заклик до того, щоб США зняли низку своїх зобов'язань перед союзниками в Європі в рамках трансатлантичної співпраці та партнерства», - розповів політолог.

На думку Карасьова, перед Україною стоїть завдання знайти правильний баланс зовнішньої та внутрішньої політики, знайти новий дипломатичний інструментарій, знайти нові концептуальні креативні ресурси у зовнішній політиці для того, щоб вписатися в нові тренди 21-го століття.

«Ці тренди, пов'язані з деглобалізацією і ренаціоналізацією, ми бачимо на прикладі Польщі. Адже всі ці заяви щодо Волинського геноциду пов'язані з ренаціоналізацією центральних і східноєвропейських держав. Отже, нам потрібно зараз більше уваги приділяти внутрішнім джерелам зростання, не дуже сподіватися на якісь зовнішні союзи, гарантії. Вони, звичайно ж, потрібні, але, думаю, їхній вплив зменшуватиметься. При цьому Україні треба розуміти, що потрібно знайти оптимальне поєднання безпеки і демократії, безпеки і свободи - така ключова дилема існує для багатьох держав. Ми повинні розуміти незаперечну річ: сучасний світ ділитиметься на світ сильних і слабких держав», - підсумував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 73



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
більше матеріалів


/-0,34028005599976-/ /-pc-/
Top