counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Андрій Бузаров
Андрій Бузаров

Ситуація в світі нагадує передвоєнну


Локальні конфлікти, дискредитація міжнародних організацій і їхня неефективність в сукупності створюють обстановку, схожу на ту, яка була перед Другою світовою війною. Щоб уникнути переростання передвоєнної ситуації у глобальний конфлікт, треба реформувати ООН, а ключові світові гравці мають працювати виключно на підтримку миру. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт-міжнародник, політолог Андрій Бузаров.

«Вся ситуація в світі дуже нагадує ситуацію перед Другою світовою війною. Спостерігаються однакові тенденції, виникають локальні конфлікти, дискредитується робота і ефективність міжнародних органів. З'являються серйозні розбіжності, особливо в Чорноморському регіоні. Всі ці незв'язані симптоми - провісники більш глобального конфлікту. Його можна не допустити, але для цього треба, щоб глобальні гравці - Китай, США, Росія та інші - більше працювали на підтримку миру, а не на розв'язування конфліктів. Добре було б, якби ці країни ініціювали реформування ООН - міжнародної структури, яка за статутом є головною з підтримки миру. Але зараз вона малоефективна в частині практичних дій. Тому потрібно задуматися про глобальне реформування світової системи безпеки і підтримання миру. Реформувати реально, якщо сторони хочуть запобігти конфліктам. А ось якщо вони не налаштовані, якщо головні світові «автори» хочуть розв'язувати війни, то ні до чого хорошого, безумовно, це не призведе», - розповів політолог.

Бузаров зазначає, що безпосередньо події останніх тижнів - теракт у Ніцці, спроба перевороту в Туреччині, захоплення заручників в Єревані - не пов'язані. Проте він вважає, що геостратегічно, геополітично явний зв'язок є.

«Теракти в Туреччині і потім переворот, теракти у Франції раніше і зараз, дестабілізація ситуації в Середній Азії, в Закавказзі. Тут, безумовно, є ідея, явно пов'язана з тим, щоб спробувати підірвати регіон в цілому. Не можу однозначно назвати організаторів - це складно, швидше за все, це група країн, яким це вигідно. Це вигідно тим, хто хоче переглянути міжнародну систему безпеки і таким чином розширити свій геополітичний вплив у світі», - підсумував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 106



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Так уже вийшло, що квітень виявився складним з астрологічної точки зору Настав час дізнатися, яким буде його о....
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Негативне мислення здатне зіпсувати будь-яке спілкування та якісно отруїти життя Порятунок від нього - найважл....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
більше матеріалів


/-1,2957620620728-/ /-pc-/
Top