counter
Стрічка новин
Вибрати все
17 Травня
16 Травня
15 Травня
Всі новини...

Ярослав Макітра
Ярослав Макітра

Події в Україні багато в чому вплинули на те, що сталося у Франції, Туреччині, Вірменії та Казахстані


Глобальна криза безпеки складається з кількох частин: перерозподілу ролей світових гравців і локальних внутрішніх конфліктів окремих країн. Сприяло цій кризі те, що договори, які було раніше укладено, постійно порушувалися. Зараз найбільшими міжнародними проблемами є ІДІЛ та конфлікти з Росією. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Інституту соціальних технологій «Соціополіс» Ярослав Макітра.

«Треба розділити всі події, які відбуваються зараз у світі, на кілька складових. По-перше, глобальна кризова безпека. Вона пов'язана з тим, що фактично договори, які було укладено, за якими світ існував, хоч і порушувалися, але не настільки масштабно. Однак зараз це сталося, зокрема це історія з Україною, з Кримом. Росія, яка є членом ООН, і, згідно з Будапештським меморандумом, давала гарантії, їх порушила. Фактично Захід на це досі не дав гідної відповіді. Цей баланс зрушився і, звичайно, він має багато похідних, адже Росія і раніше, виявляла агресію проти інших. Паралельно розвивається історія на Сході - там, у принципі, конфлікти відбувалися постійно. Навряд чи ці конфлікти, які відбулися одночасно, можуть бути зрежисовані кимось одним. Так сталося, що кілька глобальних конфліктів зійшлися в часі», - розповів політолог.

Макітра зазначив, що зараз відбувається у світі перерозподіл впливу. А той баланс, який був досі, остаточно закріпився після розвалу Радянського Союзу. Саме тоді Росія втратила значний вплив і зараз намагається його відновити.

«Що стосується Казахстану, Єревана - навряд чи варто всі ці події пов'язувати в одне ціле. Такого роду різні локальні конфлікти були завжди, особливо на пострадянському просторі. Є певні локальні, внутрішньодержавні проблеми, а є глобальні. На тлі всіх цих глобальних історій конфлікту відбуваються дрібні і це, звичайно, створює картину серйозної небезпеки майже бойових дій. Якщо взяти Туреччину, то розглядати її в якомусь глобальному ракурсі можна, але внутрішні перевороти такого роду відбувалися там досить регулярно. Зараз найбільші міжнародні проблеми - це ІДІЛ та відносини з Росією. Україна зараз перебуває у стані війни з РФ, а в глобальному плані вона перебуває у стані холодної війни між Заходом і Росією, ми є заручниками цієї ситуації. Звичайно, незрозуміло як всі ці конфлікти  закінчаться, але вони не вплинуть на нас безпосередньо. Всі останні події, що сталися у Франції, Вірменії, Казахстані, Туреччині, не можуть прямо позначитися на Україні. Радше навпаки: події в Україні багато в чому позначилися на цих країнах. Різкий конфлікт, який стався в Україні, і масштабний сплеск опору України проти Росії, змушує й інші деякі країни підніматися проти проросійського руху», - підсумував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 32



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто звернути увагу на свої комунікаційні навички Будьте ясн....
Любовний гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та рішучість можуть досягти нових висот Ви можете в....
Як заспокоїтись у складній ситуації: 3 простих техніки
Як заспокоїтись у складній ситуації: 3 простих техніки
У стресовій ситуації буває непросто взяти себе в руки та мислити об'єктивно Впоратися з таким станом вийде, як....
Три ритуали для вигнання бідності та фінансових перешкод
Три ритуали для вигнання бідності та фінансових перешкод
Впоратися з матеріальними труднощами і вигнати бідність зі свого життя під силу кожному Ефективні та прості об....
Негативна енергетика побутових приладів: комп'ютер, телевізор та ще 5 забруднювачів
Негативна енергетика побутових приладів: комп'ютер, телевізор та ще 5 забруднювачів
Ми живемо у вік технологій, але навіть не підозрюємо наскільки небезпечними можуть бути побутові прилади Щоб д....
більше матеріалів


/-0,36227297782898-/ /-pc-/
Top