counter
Стрічка новин
Вибрати все
18 Квітня
17 Квітня
Всі новини...

Наталя Вишневська
Наталя Вишневська

Видобувати бурштин - невигідно, якщо врахувати рекультивацію земель та шкоду навколишньому середовищу


Жодних додаткових законів з регулювання видобутку бурштину не потрібно, бо це нерентабельний спосіб видобутку корисних копалин. Крім того, це діяльність, яка не має жодного сенсу, оскільки вона може завдати навколишньому середовищу України тільки збитків. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловила експерт Національного екологічного центру України Наталія Вишневська.

«Немає сенсу у видобутку цих напівкоштовних каменів, бо така діяльність не приносить жодної користі ні суспільству, ні державі, ні тим більше навколишньому середовищу. Якщо зануритися в підрахунки, то вони не відповідають дійсності, так як експертні підрахунки видобутку бурштину говорять про те, що це нерентабельний видобуток апріорі. Державі треба про це забути і спрямувати зусилля на щось більш ефективне і корисніше, ніж просто розкопувати землю, заливати туди купу води і вимивати бурштин. Це можна, наприклад, порівняти з видобутком сланцевого газу, який у декількох європейських країнах взагалі забороняється і колись планувався в Україні. Це невигідно і неефективно. Створення додаткових законопроектів про регулювання бурштинової діяльності держава, напевно, здійснює для того, щоб показати, що вона щось робить», - висловила свою думку еколог.

За словами Вишневської, видобуток бурштину призводить до комплексного руйнування території. Вона переконана, що ті, хто говорить, що держава отримає кошти від видобутку бурштину, забули врахувати в ціні видобутку рекультивацію земель.

«Це руйнування лісів, забруднення ґрунту, забруднення ґрунтових вод, виснаження водних ресурсів. Це величезна кількість коштів і часу на рекультивацію цих земель. Якщо всі ці речі врахувати і вписати в ціну видобутку бурштину, то побачимо, що це збитково. В ціну видобутку бурштину повинні вписуватися не тільки витрати, які несе той, хто видобуває цей камінь. А що потім робити з цими розкурочено землями? До шкоди від видобутку ще можна віднести зникнення тваринного світу, флори і фауни, видів, занесених до Червоної Книги. Взагалі це комплексне руйнування території як такої», - підсумувала еколог.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 33



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Харчування за астрологічним принципом
Харчування за астрологічним принципом
Як відомо, планети здатні впливати на організм людини Щоб підтримувати тонус організму та імунітет, необхідно ....
Як режим дня впливає на біополе та настрій людини
Як режим дня впливає на біополе та настрій людини
Часто ранок починається з занепаду сил і дратівливості Це наслідки неправильного режиму дня
Гороскоп на 18 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 18 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія буде на високому рівні, і ви будете готові приймати ви....
Любовний гороскоп на 18 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 18 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та рішучість будуть на піку, що зробить вас неперев....
Гороскоп від Анжели Перл на 18 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 18 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Астролог Анжела Перл прогнозує, що 18 квітня 2024 року може принести цікаву інформацію, важливу для майбутньог....
більше матеріалів


/-0,20757699012756-/ /-pc-/
Top