counter
Стрічка новин
Вибрати все
4 Травня
3 Травня
Всі новини...

Ігор Луценко
Ігор Луценко

Щоб вирішити проблему відповідальності в зоні АТО, треба ввести воєнний стан


Щоб розібратися в ситуації з необхідністю покарання військових за скоєні ними злочини, треба на Донбасі ввести воєнний стан. Саме він регулює у воєнний час норми і правопорушення військових. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив член Комітету ВРУ з питань запобігання та протидії корупції, народний депутат Ігор Луценко.

«На мою думку, з амністією є величезні проблеми. Якщо застосовувати амністію, то питання - за яким критерієм. Якщо ми злочини такого типу амністуємо, то під неї можуть потрапити, наприклад, і сепаратисти. Єдине, що в цій ситуації треба було зробити, щоб розділити те, що не є злочином у військових умовах, і те, що ним є, - це ввести воєнний стан. У такому випадку реквізиція транспортного засобу для того, щоб виконувати бойові завдання, не є злочином, навіть якщо ти взяв їжу, ще якісь матеріальні ресурси, щоб забезпечити виконання бойових завдань - це теж нормально. А зараз це де-юре мародерство. Без воєнного стану інших можливостей відокремлювати «праведних» від нечесних фактично немає. Зараз же треба доводити нагальну необхідність того, чому той чи інший солдат вчинив ті чи інші дії. Але, звичайно, під це не підпадає мародерство, зґвалтування, викрадення», - зазначив нардеп.

Луценко також підкреслив, що зараз є проблема з тими, хто вже скоїв злочин і досі не поніс покарання. Також треба стежити за тим, щоб при оголошенні певної амністії не було зловживань або спроб використовувати цю амністію, щоб прикрити свої нечесні вчинки.

«Питання в тому, наскільки буде дійсно адекватним той законодавчий акт, який ми можемо прийняти. Але не думаю, що до цього дійде. Думаю, що максимум може бути якась часткова амністія за якимись критеріями. Не думаю, що амністія буде стимулювати такі злочини, але у нас проблема з тими, хто їх вже скоїв. Треба з ними розібратися. Перш за все це стосується «Айдару», бо там група, яка конкретно працювала на сепаратистів і на регіоналів, займалася саме терором проукраїнських активістів під брендом «Айдару». З цими як розібратися? Вони формально «Айдар» - що ми їм прощати будемо? Ні, в жодному випадку. Тому тут така складна ситуація», - підсумував нардеп.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 68



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Прикмети та забобони про кішок
Прикмети та забобони про кішок
Кішки завжди вважалися хранителями домашнього вогнища Кажуть, там, де є кішка, є добро та кохання
Сон у ніч з 3 на 4 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 3 на 4 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
4 травня о 3:41 розпочнеться 26-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Анжели Перл на 4 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 4 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Астролог Анжела Перл попередила, що 4 травня буде найбільш вдалим періодом, у багатьох сферах життя очікуються....
Гороскоп від Павла Глоби на 4 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 4 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба у гороскопі на 4 травня 2024 року звертає увагу на потенційні зміни в особистих відносинах для дея....
Гороскоп на 4 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 4 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Ранок 4 травня обіцяє бути цікавим та сприятливим для багатьох представників знаків зодіаку За словами Тамари ....
більше матеріалів


/-0,30117797851562-/ /-pc-/
Top