counter
Стрічка новин
Вибрати все
Всі новини...

Сергій Шабовта
Сергій Шабовта

Основний вектор діяльності ГПУ - це зведення рахунків з колишніми політичними опонентами


Головна помилка ГПУ в тому, що при відкритті справ вона намагається зводити рахунки з опонентами, займається старими справами, а не тими корупціонерами, які зараз при владі і активно розкрадають країну. Всі справи, які зараз підносяться як важливі, - насправді це  лише незначна частина, а учасники гучних справ - дрібні пішаки. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт і президент Української федерації професіоналів безпеки Сергій Шабовта.

«Я б розділив принципово те, що робить ГПУ, на дві частини. Перша - Генпрокуратура під керівництвом Юрія Луценка активно займається справами минулого. Але активність у пошуку і спробах звинуватити людей, які вже відійшли від влади, дивує навіть європейських експертів. Зокрема, була чітка заява пана Томбінського про те, що, мабуть, у України є більш актуальні сьогоднішні проблеми. Бо люди, які сьогодні перебувають при владі, безумовно, розкрадають і розтягують Україну. Насправді вся ця діяльність спрямована не на вирішення проблем завтрашнього дня, тому, навіть якщо справи потраплять до суду, Україна все одно залишиться з масою проблем. Друге: зверніть увагу, затримали і голосно піднесли затримання бідного головного санітарного лікаря, будь він хоч чотири рази негідник, але ж підсумкова сума, в зловживанні якої його звинувачують, прозвучала - і це 400 тисяч гривень. Шахраї, які крадуть мільярдами і мільйонами - мерзенно хихикають. Якщо взяти в масштабах держави, то це суто артистичний прийом, щоб показати, що за сьогоднішніми днями працюють. Але це лише дрібна сошка на тлі великих зловживань. Це не означає, що з ним розбиратися не треба, але на тлі дрібних пішаків, навколо яких розігрують вистави, повинні бути і великі справи. У мене величезне здивування викликає і справа Онищенка, він ніколи не мав бізнесу в великих енергокомпаніях, людина займалася багатьма речами, але йому інкримінують те, до чого він взагалі не причетний», - розповів експерт.

Шабовта переконаний, що результатів такої активності від ГПУ та інших силових відомств не буде. Не буде жодної реальної «посадки» реального корупціонера. Ще одна проблема полягає в тому, що в поле зору потрапляють тільки опоненти.

«Весь досвід нещадної боротьби з корупцією, який маємо в останні роки, нам поки що не дав жодного відчутного нормального публічного результату. Жодного чиновника не згадаємо, хто б голосно був посаджений у в'язницю і отримав по заслугам. Вони пропадають тихо в болотце недомовок, тихо сходить нанівець медійний потік, а потім якимось дивним чином на допомогу ще приходить і закон Надії Савченко, і коло замикається. Думаю, що на успішне завершення гучних справ розраховувати не доводиться. Мене дуже бентежить, що основний вектор діяльності, який явно проглядається в ГПУ, - це зведення рахунків зі своїми колишніми політичними опонентами. Це абсурд. Якщо Генпрокуратура поставила перед собою як стратегічне завдання переслідування прибічників Януковича, то це означає, що нинішні казнокради можу радіти і кожен день свого життя відзначати як свято. У них є всі підстави для цього, бо ГПУ ними ніколи займатися», - резюмував Шабовта.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 46



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
1 липня о 0:27 розпочнеться 25-й місячний день Місяць перебуватиме у фазі спадання
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає не сприймати події дня буквально, а сконцентруватися на самовладанні у будь-якій ситуації....
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба рекомендує цього дня зосередитись на поточних завданнях та зберігати самовладання у взаємодії з к....
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба опублікувала з прогнозом на 24 червня для всіх знаків зодіаку, приділяючи особливу увагу турботі ....
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам чекає активний день Ваша енергія буде на висоті, і це слушний....
більше матеріалів


/-0,2967689037323-/ /-pc-/
Top