counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

 Владислав Рашкован
Владислав Рашкован заступник голови НБУ

Нацбанк схвалює прийняття закону про фінансову реструктуризацію


За словами заступника голови НБУ Владислава Рашкован, схвалення парламентом фінансової реструктуризації - важливий крок у реформуванні фінсектора.

Прийняття Верховною Радою законопроекту N3555 про фінансову реструктуризацію наближає економіку України до одужання, а банківську систему - до вирішення питання проблемних кредитів. Про це сказав заступник глави Національного банку України Владислав Рашкован.

"Ухвалення цього законопроекту - велике досягнення для реформування фінансового сектора країни. Створення добровільного механізму фінансової реструктуризації боргів підприємств прописано в меморандумі співпраці України з Міжнародним валютним фондом і є однією з цілей Комплексної програми розвитку фінансового сектора України до 2020 року", - зазначив Рашкован. Національний банк сподівається на подальшу плідну співпрацю з Верховною Радою.

Регулятор нагадує, що процедура фінансової реструктуризації передбачає добровільне, а не обов'язкова участь підприємств і відбуватиметься на узгоджених усіма сторонами умовах.

"Цей законопроект посилює роль арбітражу при вирішенні розбіжностей між учасниками реструктуризації. Крім того, арбітраж зможе стверджувати план реструктуризації в разі його схвалення двома третинами, але менше 100% залучених кредиторів", - повідомляє НБУ на офіційному сайті.

Нагадаємо, що за прийняття законопроекту у вівторок, 14 червня, проголосували 229 народних депутатів. Документ дає можливість збільшити поріг для ініціювання боржником процедури реструктуризації - за умови, що згода на участь в реструктуризації має бути підписана не менш як трьома фінансовими установами, які є сторонами рамкового договору. Жодна зі сторін не повинна бути пов'язаною особою боржника. Згода також може бути підписана однією або декількома фінансовими установами, яким належить не менше 50% загальної суми вимог фінансових установ до боржника, за винятком вимог пов'язаних осіб.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 51



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
більше матеріалів


/-0,37610602378845-/ /-pc-/
Top